colaj monica iacob ridzi

Nu sintem animale, nu sintem razbunatori, nu sintem nici perfecti dar avem un suflet bun si in preajma Marilor Sarbatori ne inmuiem si iertam.

Rar mi-a fost dat sa intilnesc o asemenea drama in anii de cind fac presa. Nu cred ca minte, scrisoarea ei imi pare ca tisneste din ranile unei mame care stie ca nu mai are mult. E cumplit sa nu iti tii bebelusul in brate cind stii ca e bolnav si cind stii ca zilele tale sint firave si pe terminate. E o tragedie sa te vada copiii printr-un geam, fara sa te poata stringe in brate. Ce vina au cei doi prunci ca mama lor a primit o pedeapsa mult prea mare?! 5 ani e mult pentru o mama foarte bolnava, rupta de copilasii ei. Ma mir ca mai e in viata, fiindca doar acest gind, ca nu esti linga copiii tai suferinzi, te poate omori!

Justitia a decis la rece, e oarba, dar noi romanii trebuie sa raminem oameni, cu sentimente, emotii si intelegere. 5 ani e mult, prejudiciul Statului fiind deja recuperat. Monica nu e mama Coruptiei, nici pe departe, e o biata mama amarita care a gresit fata de noi toti, atunci cind s-a vazut in fruntea bucatelor politice. Cind am aflat de dramele ei de acasa, eu am iertat-o pe loc…

Domnule Presedinte, va muri in puscarie daca nu o iertati. Cu cine credeti ca o putem inlocui sa aiba grija de doi copii cu grave boli genetice, sa-i stringa la piept atunci cind pling de suferinta?!

Moartea ei in inchisoare nu va ajuta Romania sa se faca bine, dar eliberarea ei va ajuta doi prunci sa sufere mai putin. Iertati-o Domnule Presedinte, in suflet! Restul tine de o simpla semnatura… Haideti sa o „condamnam” la libertate in folosul comunitatii!

Va promit ca ii voi acorda 2 ore pe saptamina, pe NASUL TV, sa le vorbeasca romanilor despre greselile ei, sa lupte pentru un sistem sanitar care sa permita tratamente corecte pentru toti copiii Romaniei, oriunde ar locui.

E suficient cit am pedepsit-o, e deja crud. Monica in libertate ne va face mai buni, cred in pocainta ei. Moartea Monicai in inchisoare ne va inrai si mai mult! O societate care doar pedepseste si nu are mila, nu iarta, devine toxica!

Dumnezeu sa va dea gindul cel bun!

Radu Moraru

 

Apelul Monicai Iacob Ridzi catre Presedintele Romaniei

„Motivul pentru care am recurs la aceasta ultima cale, este acela ca AS VREA SA MAI TRAIESC, as vrea sa imi pot creste copiii, sa ii sprijin in confruntarea cu bolile pe care le-au mostenit de la mine, dar si cu bolile obisnuite, care, in contextul medical pe care il prezinta, sunt infinit mai agresive si mai riscante pentru ei.

Este speranţa mea la viata. Speranta ca voi trai ultimele luni, ani sau cât va vrea Dumnezeu, alături de copiii mei, de familie.

Nu am incetat sa sper intr-un gest de clementa, pentru ca nu am antecedente penale si am avut o conduită ireproșabilă, atat pe parcursul procesului in cadrul caruia am fost condamnata, dar si ulterior, in mediul carceral, nu am savarsit si nu am fost acuzata ca as fi savarsit vreo infractiune de coruptie, iar recuperarea prejudiciului la acoperirea caruia am fost obligata este asigurata pe deplin si garantata, prin valorificarea bunurilor pe care le detin, pe care s-a instituit sechestru asigurator.

Menținerea mea in executarea pedepsei inchisorii, in conditiile in care in penitenciar nu pot respecta recomandarile medicilor, pentru afectiunile cu care ma lupt in tacere de mai multi ani, poate avea consecințe ireversibile, deosebit de grave, asupra sănătății și vieții mele, dar si asupra bunei dezvoltari fizice si psihice a copiilor mei (fetiţa are doar 1 an şi 7 luni, iar băieţelul abia a implinit 5 ani), pentru care pierderea prematura a mamei, la o varsta atat de mica, ar fi tragica. Unele afecţiuni s-au agravat deja, în ultima perioadă, iar riscul să se agraveze şi mai mult, este din ce in ce mai mare, cu fiecare zi în penitenciar. Şansa de a respecta, în libertate, recomandările medicilor reprezintă pentru mine diferenţa între viaţă şi moarte.

Graţierea este singura şansă pe care o am, să fiu alături de Maria si Andrei, ingerii cu care viata mea a fost binecuvantata, în lupta lor cu afectiuni care ma obliga la supraveghere stricta, având în vedere vârsta lor mică. Copiii sunt acum in situatia de a nu avea alaturi niciun parinte, acestia locuind acum in Bucuresti, impreuna cu bunicii, deoarece au nevoie de continuarea unor proceduri medicale, ce nu pot fi efectuate in Judetul Hunedoara.

Graţierea este singura speranţă să-mi pot ajuta copiii să se recupereze psihic, după trauma despărţirii noastre bruşte.

Cererea mea de graţiere este strigătul de disperare al unei mame grav bolnave, care trăieşte alături de copiii şi familia ei o dramă greu de descris în cuvinte.

Este ţipătul şi plânsul unor copii mici si bolnavi, nevinovaţi, profund afectaţi de faptul că mama lor a fost luată brusc de lângă ei.

Acceptarea, din motive umanitare, a cererii de graţiere reprezintă pentru mine, in acest moment, singura şansa la viaţă.

Omul politic Monica Iacob-Ridzi a murit. Mama Monica Iacob-Ridzi luptă pentru viaţa ei şi a copiilor ei.

Şansa de a respecta, în libertate, recomandările medicilor reprezintă pentru mine diferenţa între viaţă şi moarte”.

161 COMENTARII

 1. SI ASA ESTI UN PRESEDINTE DE DOI BANII! DAI LIBERTATE LA MONICA!
  LASA PE TOTZ.I HOTZII!
  LIBERII!
  BATETE-TZI JOC DE ROMANIA!
  FA-O!

 2. AU FURAT MULTE MILOANE DE EURO ….AU PUS IN PERICOL VIATZA COPIILOR NOSTRII. AU FURAT BANII DE LA SPITALE1

 3. Domnule Radu Moraru, sunteti constient de faptul ca aveti ofiteri SRI sub acoperire in redactia Nasul TV?

 4. Ati vazut ce scrie in Constitutie la Art. 16? „NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE”. Nu scrie nicaieri ca daca esti un infractor bolnav ai mai multe drepturi decat un infractor sanatos. Daca atunci cand savarsea infractiunile nu si-a luat „concediu medical” de ce i s-ar da dupa ce s-a dovedit ca a furat?! Vrea acasa? OK, dar trebuie sa platesti. Dai tot pana la ce aveai inainte de a te baga in politica. Aveai o garsoniera cu covor de iuta? E bine sa scoti covorul de la naftalina si sa stergi paianjenii ca pana la o noua redresare, aia va fi locuinta ta. Nu excursii afara, doar cele pentru tratamentele pe care nu le poti face aici. Si cheltuielile sa fie monitorizate (pentru ca e posibil sa aiba bani prin alte banci).

  • Bravo Sandu! „lupta” mea n-a fost in zadar… macar unu si-a venit in fire… Slava Domnului!

   • (@disqus_hFOme0sspd:disqus era pezevenghiul ce presta ? ha ha ha )

    bine bine , dar cum a ramas cu dansa ?

    a ramas tot franta ‘ntr-insa ?!

    povesteste-ne te rugam

 5. A aparut motivarea data de Înaltei Curti de Casatie si Justitie in cazul sentintei Monicai Ridzi, din care citez cateva pasaje:
  „Încercarea inculpatei de a zadarnici aflarea adevarului nu s-a rezumat la convocarea unor sedinte „de instruire” a angajatilor din subordine cu privire la declaratiile pe care urmau sa le dea. A avut în vedere tototdata si punerea organelor de ancheta în imposibilitatea de accesare a calculatoarelor ministerului”

  „Inalta Curte mai are in vedere ca, in arhitectura traseului infractional din speta, se inscriu cu o egala gravitate extrema infractiunile informatice savarsite de inculpatii Iacob-Ridzi Monica-Maria si Marcuta Marius-Mihail pentru zadarnicirea aflarii adevarului in cauza si care evidentiaza de altfel persistenta fostului ministru, inculpata Iacob-Ridzi Monica-Maria in ascunderea urmelor de tip informatic ale infractiunilor deja comise(…)”

  „Negarea responsabilitatii care le revine în pagubirea bugetului MTS prin organizarea evenimentelor de la 2 mai 2009, încercarea de a arunca întreaga responsabilitate pe umerii altor persoane, mistificarea adevarului cu privire la semnarea unor documente cu continut nereal si antedatate, desi acest lucru este de domeniul evidentei chiar si pentru persoane lipsite de cunostinte juridice, demonstreaza faptul ca întreaga experienta pe care a reprezentat-o prezentul proces penal nu a fost suficienta pentru ca inculpatele Iacob-Ridzi si Vârsta sa realizeze gravitatea si consecintele faptelor pe care le-au comis, iar reeducarea inculpatelor prin inculcarea respectului pentru valorile aparate de legea penala nu se poate face decât prin executarea în regim de detentie a pedepselor stabilite de catre instanta de fond”

   • Fraiere ,
    sincer , că eşti mai deştept ca restul , se vede după modul în care claxonezi de fiecare dată . Şi nici nu’i prea greu să ieşi în evidenţă aici . ( o observaţie tristă într-adevăr) Îmi place mult cum pui problema . Zău . Iar când ţi’o mai făta mintea vreun pui , te rog io mult , ucide’i din prima , să nu’i mai vază oarecine , prietene !

    Acuma , hai să purcedem a ne coborî la neuronul tău frânt la naştere . Uite . Să presupunem că vii seara acasă , mai devreme . Şi neanunţat . Şi deşi tu auzeai de la colţul străzii gâfâielile neveste’tii aflată-n căutarea zenului satisfăcător , neuronul tău (acelaşi şi singur) … nu că refuza să creadă … refuza să înţeleagă .
    El nu şi nu . Nu a mea . A mea nu , în nici un caz .

    Apropiindu-te de casă , străfulgerare de lumini multicolore , ambulanţe … oameni , etc . Intri-n casă … şiiiiiiii …
    Dânsul era cu … dânsa-ntr-însa !

    Tu mâna pe cuţit , încercând să-ţi faci dreptate …
    Poliţiştii te opresc … un medic se apropie de tine şi’ţi şopteşte sfios la ureche :
    – D-le mai deştept ca ei , dânsul şi’a rupt’o într-însa ! Vă rugăm fiţi milostiv . A suferit destul .

    *
    tu ce faci prostule . Îl ierţi ?! O ierţi ?!
    IART-O ATUNCI !

    • tu nu esti „mai destept ca mine” ci mai „diliu” ca toti de pe aici… si „consumi”, vad, multa „energie” ca sa arati asta…

 6. Am râs de m-am făcut pe mine . Oamenii ăştia care postează aici chiar există ? Dumnezeule mare unde eşti ?!
  Bine c-am plecat la timp din ţară !
  Radule spală-te pe cap cu ei . Acum ai ce ţi-ai dorit .

  hi hi hi hi hi hi

  • esti destept ca un „cimpoi”, cimpoiule si demostrezi asta prin continutul postarii tale fara cap si fara coada…

 7. Presedintele nu „iarta”. Terminati cu prostiile.Legea este aceea care este pentru toti. Daca nu este asa AVETI O PROBLEMA GRAVA. Rezolvati problema .

 8. Basisti spalati pe creier (da, voi sunteti asa, nu spectatorii Antena
  3), care sunteti impotriva gratierii, voi aveti copii…??? Ati fost
  vreodata bolnavi ??? (in afara de bolnavi la cap, boala de care nu stiu
  cand si daca veti mai scapa) Ritzi e cea mai mare hoata din Romania…??
  Nici macar n-a furat ci doar a cheltuit niste bani aiurea, in folosul
  „inteligentei” de „EBA”, influentata de gashca de mizerabili in care s-a
  bagat… Chiar daca i-ar fi luat pentru ea, ce-s 600 mii de euro fata
  de miliardele furate de altii in toti anii astia postrevolutionari…?
  In plus, am inteles ca s-au recuperat banii, i s-a pus sechestru pe
  avere sau asa ceva… N-am simpatizat-o niciodata pe Ritzi (o stiu de
  prin 2004 – prea se dadea „perfecta”, „importanta” si exagerat de
  „sobra”) dar in momentul de fata, cazul ei, dpdv „uman”, e, clar, unul
  de gratiat! Daca se face o petitie pentru gratierea ei, o semnez
  imediat! Iar voi, ratacitilor, la care ma referii, veniti-va odata in
  fire, ca duceti tara asta de rapa cu „noaptea” din mintea si inima
  voastra!

  • Da. A furat puțin față de alții. Dar cînd fura nu se gindea la alți oameni care erau bolnavi si aveau copii de crescut? Am auzit ca la urgență la Floreasca a murit o femeie ca nu i-au făcut o hemogramă că se face economie de bani. Cîte hemograme se puteau face cu banii furați de ea? Cîti oameni erau salvați cu banii furați de ea?
   Nașule termină cu prostiile, cu grațierea!

   • deci, daca a murit cineva, sa moara si asta… nu pricepi ca fata nu a furat pentru ea ci pentru altii, pusa de altii… daca a fost si pentru ea, s-au recuperat banii, iar ea s-a „pocait”, adica stie ca a gresit si n-o sa mai faca… dealtfel a spus ca nu-i mai arde de politica… cui foloseste sa sufere si copiii ei… ?? daca vor trai si vor creste, poate vor face ceva bun in tara asta… nu reactionati decat conform mintilor si sufletelor voastre inguste si negre, la fel ca ale „nosferatului” pe care inca il admirati „in taina”… dupa voi parjol si pusta, „justitiari” si „terminatori” de doi bani ce sunteti… aveti mentalitate de dictatori si slugi in acelasi timp… slugi fata de cei care-s mai tari ca voi si dictatori fata de cei mai slabi… sunt prea multi ca voi in tara asta, de la „vladica” pana la „opinca”, de-aia o ducem noi asa de „bine”!

    • Mai „desteptule ” ai o logica si o argumentatie de tip birt satesc( pariezi ca si acolo vom gasi „destepti” mai dihai decat tine ?) Spalat fiind pe creier de latrina 3 o tot dai ca n-a furat pentru sine ci pentru altii. DOVADA!!! Varanii se dau de ceasul mortii in propaganda-le desantata impotriva acelei parti a justitiei ce continua, cu toate presiunile latrailor de serviciu ai baronilor, sa-si faca treaba. Imi pare rau de mama Ritzi dar nicidecum de omul politic Ritzi. NU vedeti ca desi DNA-ul incearca din rasputeri sa asaneze clasa politica, aceasta continua nestingherita furtisagurile, ba mai mult, emitand legi ce sa le faca furtisagurile justificabile ? Ce-au facut cu adevarat benefic pentru tara pentru a emite atari pretentii ? Toata atitudinea lor denota o sfidare a bunului simt romanesc. Lozinci de tipul” Mandri ca suntem romani” vor sa acopere o sintagma mult mai revelatoare” mandri ca suntem hoti si duplicitari”. Da, asigura-ti o batranete usoara atunci cand esti convins ca ti-ai adus cu adevarat aportul la propasirea tarii si nu la devalizarea acesteia.

 9. Bă , prostalăule @PATRIOT , ne-am cam săturat de idioţenia ta . Mai dă-te la fund o vreme , mai studiază , cum bine te-ndemna cineva p -aci . Cu fiecare nouă intervenţia nu faci decât să-ţi arăţi micimea caracterului , fabuloasa incultură , plus lipsurile din limba al cărei ţări te-a făcut atât de patriot . Patriot on my ass , idiotul site-ului . Defapt prostul satului cum ar veni !

  Te bagi în samă ca tanga-n viitorul fotomodelei tute din născare , atacând pe toată lumea ce nu fluieră ca d-ta . Du-te dreakului şi mai pune mâna pe cartea de citire de clasa a patra figurantule !

  • E greu cu dexu’ dex-ule !
   Mai lasa si tu de la tine . Ca unde nu’i putirinta chiar nu e de cerut . Abia mai radem si noi de tara asta frumoasa , din nou pacat ca e populata de si cu acesti … locuitori minunati ! Si patrioti , mde !

   • Tu esti Lucian Boia?daca stii din ce limba se trag cuvinele Stromeleag si Gogomarla zau ca esti destept ,presimt ca vei spune o prostie din dexul de c…at care nu are nici o legatura cu limmba Romana

    • pe langa cele doua mentionate de tine mai sugerez; mutelnita, culiser, etc.sunt tare curios sa vad explicatia.

  • El prostul satului tu prostul si tradatorul tarii .Back off stupid ass inteliighentule care esti,Eu vad ca el ataca numai postaci,desigur ca tu faci parte din tagma lor si postezi cu dierite nume .Domnule destept si tu mai ai nevoie sa mergi la scoala,stii pentru studiul Dexului tau drag care de fapt este total gresit asa cum esti tu javra jegoasa si tradatoare,cat despre caracter el are pentru ca iubeste Romania,tu zero caracter precum toti vanduti neamului .Stay back and ciocu mic

   • Bă să moară limba română dacă nu , îmi cer mii de scuze . Mea culpa , carevasăzică . Şi la loc comanda cum ar veni .

    Iote mă că uitai ca Alzheimer , vecinul din satul meu … şi taman bine , ce’mi amintiră-ţi voi . D’aia vă iubesc aşa de mult . Pe voi proştii , cum ar veni bineînţeles .

    Că şi la noi în sat , era doar unul prostul satului (hai că nu’i zic numele că mai trăieşte ) . Doar că … Prostul avea şi una bucată soţie (@disqus_magyUAcdQj:disqus în cazul de faţă !) , şi’un verişor (@disqus_dTswsCb6mU:disqus , ori costiţă [sic!] aici pe blog !) cred . Şi mai avea …

    Amintiţi-mi voi , PROŞTILOR !

    • Se vede ca esti plin de ura si venin Pai cum vrei tu dialog de opinii !asa jignind pe toata lumea.Da sant uni mai putin buni la gramatica limbi Romane dar au caracter si bun simt cea ce tu nu ai Cat despre prosti cred ca acea caruta sa rasturnat in satul tau.Poti urla cat vrei pentru mine esti un nimeni si nu o sa te mai bag in seama domnule POSTAC

    • ELENA,Patriot mai buni si destepti de cat tine care suferi rau de Alzheimer.Apai daca veni vorba de prosti tu esti al mai mare,nema cultura nema bun simtz si pe deasupra postac tradator Doamna Elena are dreptate SUFERI RAU CU CAPU cred ca din cauza intelectului care nu vrea sa acepte ca uni pot fi mai destepti de cat tine,prieteneste ai nevoie de doftor bre nene gauaza proasta.Tulai da ce pierd eu timpul cu tine, nu meriti nici flegma

  • Ham ! oare cine este figurantul?clasa a patra acept dar trebuie sa acepti si tu clasa a doua porc murdar ce esti .Vrei dialog civilizat pai fii civilizat „desteptule”Nimeni nu ataca opiniile tale ci doar mizeria pe care o vomiti.Pentru mine esti un zero asa ca nu o sa mai discut cu tine domnule Postac Intelighent

 10. numa prosti p aci
  ude i ai gasit nasule .
  dezleaga l pa patriot din lant ca se musca singur de idiot ce e!

  • Idiot esti tu caci tu esti aservit unor interese meschine pe cand eu sant un om liber.Ba bou turbat o sa vina si ziua cand tradatori de teapa ta vor da socoteala faptelor lor. Uite sant baiat bun si donez pentru tine 10 euroi,na nu valorezi atat da treaca de la mine POSTAC OCOS DE HASNA .

 11. Ori de câte ori
  descoperiţi realizări măreţe, descoperiţi şi o persoană care ştie clar ce vrea
  să facă şi care este dispusă să facă orice e necesar, oricât de mult ar dura,
  pentru a-şi duce planul la bun sfârşit. Asta scrie celebrul Brian Tracy în
  cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să
  câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim
  contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la
  adresa de email: [email protected]

  • Gheorghe…..ma Gheorghe ma ! …..vezi ca aici nu este tarlaua ta si nici tirg ! ….vrei SUCCES ?….citeste despre cei sapte ani de acasa ! AICI NU AI NICI UN DREPT SA NE TIPI IN URECHI DE JOBUL TAU ! /….NEFERICITULE -NESIMTITULE !

 12. Ruşine, Radu Moraru! Prin asta ai demonstrat ceea ce se spunea deja de multă vreme şi eu n-am vrut să cred – şi anume, faptul că eşti aservit politic! Cucoana asta (Monica Iacob-Ridzi) a făcut praf banii noştrii, ai cetăţenilor, ai celor care muncim pe rupte şi ne stresăm zilnic pentru a ne putea plăti facturile şi plătim taxe şi impozite de ne ies ochii din cap, iar cucoana asta şi-a bătut joc de banii noştrii, iar pentru asta trebuie să răspundă în faţa legii, la fel ca oricine altcineva. Alţii, fac ani grei de puşcărie, pentru sume mult mai mici …

  Încă odată, RUŞINE Radu Moraru şi la fel, ruşine tuturor jurnaliştilor care sunt în slujba politicienilor şi nu a poporului, aşa cum ar trebui să fie! Ruşine şi celor de la Antena 3, România TV şi mulţi alţii care se pretind a fi jurnalişti şi care în fond nu sunt altceva decât nişte instrumente de manipulare !

  • De ce rusine domnule? ca vrei sa faci bine ca vrei sa ierti chiar daca ierti pe cineva care a facut rau! Iertare nu inseamna rusine,iertare inseamna un act nobil ,tie sa-ti fie rusine ca doresti sa injosesti acest patriot credincios si milos RADU MORARU.Cred ca tu si alti ca si tine doriti cu ori si ce pret defaimarea ,desfintarea si umilirea acestui om. Rusine tie POSTAC VANDUT si intelege o data tu si ceialati POSTACI ,DESINFORMATORI,VANDUTI etc.NASUL TV.este o televiziune libera si ne aservita(baga la bila)

 13. si totusi cand a furat nu era „biata” si „amarata”. fiecare sa plateasca pentru greselile lor, de aceea se numeste puscarie ca sa plateasca inclusiv prin faptul ca este luat de langa familie… altii sunt luati de langa familie fara sa fi facut nimic, atunci cand sunt fortati sa plece in strainatate sa munceasca ca nu au de lucru din cauza sistemului sau le mor copii de foame sau altii isi vad copii doar dormind de cat muncesc… eu nu o iert nici pe ea nici pe ceilalti care ne-au furat viitorul sper nu si al copiilor nostrii

 14. Una dintre cele mai strălucite eleve ale Liceului de Informatică Petroșani…ce, în anul 1999 alături de mai mulți colegi revoltați de faptul că inspectoratul școlar județean Hunedoara Deva a nedrepățit pe doi dintre cei mai de seamă profesori ai săi. Și…lideri profesionali ai profilului matematică-informatică, clasă bilingvă ce au fost- prin managementul școlar aplicat instituției, cadrelor didactice- determinați să plece din liceu,de la catedră; unul dintre ei renunțând chiar la învățământul de stat.Un grup de inițiativă a organiyat forme de protest în școală și… până la chiar Antena -nu-mi mai amintesc de au fost primiți ori nu acolo. Acolo- am apreciat eu, dintotdeauna în acești din urmă ani- a început drumul Monicăi Ridyi pe cărările tot mai îngustat-intortocheate ale adevărului și dreptății după o decembriadă însângerată! Firește ca destui dintre profesorii de vechi tradiții- a fost și una din cele mai active membre ale cercului de istorie Nicolae Iorga pe care îl coordonam cu scopuri istorico-civice – am urmărit drumul său, drumul atât de tentant tinerilor cu simțul voinței de mai bine în adevăr și dreptate semenilor lor. Am reținut destule materiale, date-fapte, evenimente, privitoare la această evoluție. Mă bucuram dar mă și întristam căci profesia, întreaga mea viață socio-profesională, civică îmi indicau tot mai evident în anii de după acel concert electoral organiyat la Petroșani că Monica așa cum o cunoșteam eu – știință, conștiință, ambiție, interes și dăruire pasională pentru sine, familie, Valea Jiului dincolo de tot ceea ce i se imputa cu adevăr ori doar din invidie, ranchiune politicianiste-pedelista, a încăput pe diabolice…căi. Prin definiție corupte, coruptibile și corupătoare personaje ale vieții politice românești, anilor mai din urmă. O femeie fragilă de la natură nu a mai apucat să-și yică: GATA…MĂ OPRESC! LUMEA ANILOR 2010 NU MAI ESTE PENTRU MINE DEBUTANTUL, ELEVA DE FRUNTE DINTR-O CLASĂ CAM PĂRĂSITĂ A DIRIGULUI, SERVANTUL SPECULAT IDEALURILOR SALE UMANE ȘI CETĂȚENEȘTI…ANTURAJUL, CĂCI AȘA ESTE CU ADOLESCENȚELE LICEALE DINTOTDEAUNA ȘI DE PRETUTINDENI. SE PREGĂTEAU-CEI DIN SPATELE RÂNDURILOR DE UȘI ÎNCHISE- SĂ ADMITĂ, SĂ FACILITEYE EXTRAGEREA DOMNIEI SALE DIN CEEA CE FUSESE CLASA CLASELOR POLITICII ROMÂNEȘTI. PENTRU VIITOARE DECENII .În eul meu, dascăl de istorie națională se prelingea o lacrimă! Înțelegeam bine că va plăti…greșelilor colective. Mereu i se yicea: „echipa mea” de tineri,tinere pe care i-am format,i-am lansat în politică… Ca și cum acestea trebuiau să plătească mereu tributul găurilor din cerul veșniciei dirigului. Justiția dintr-o lume a corupției generaliyate. Numai Imperiul Roman al sec III-V a mai cunoscut o asemenea criyă, asemenea proporții,atâta diversitate în diversiune și conspirații ale răului oligarhic. Când cel chemat să facă justiție,apărare, mai rău te ciuruie. Justiția prin desemnați justițiabili a condamnat o faptă/fapte de corupție ale „elevei dirigului”,Evident cele în conflict cu legea. Făcută/e în așa fel încât aproape oricine, oricând aflându-se în felurite munci pentru societete să fie făcut: vinovat .Vinovății multiple:că de ce așa și nu altfel.Căci în sistemul goanei după profit/profituri ca singur ,fundamental criteriu de existență socio-umană, nu se poate altfel.Nu mai trebuie să fei altfel decât falsifacata,golita de conținuturi și cu noi adaptări: „fiat justiția pereat mundi”.Pe colorate sticle și la ordine ale „înaltelor porți”Este cayul locul și timpul pentru capul piramidei românești a avea în vedere-căci i-o cere și Constituția pe care a depus jurământ de credință și vrere- chiar de ar avea de suferit uraganele celor năpăstuiți de sistemul ce l-a făcut întâiul bărbat al țării- pater patriae- să acorde aministie politico-juridică și cetățenească unei eleve…femei politice, din România sfertului de veac deșertic, pentru faptele și viața sa cea bună-incomensurabil mai de luat în seamă- : familie,copii,colegi și profesori ce au văyut-o mereu ca o luptătoare pentru mai binele lor, oameni politici supuși yilnic oprobiului de aș fi dorit și nu au reușit a mulțumi pe toată lumea.Lumii europene în fața cărora MONICA IACOB RIDYI a fost prima purtătoare de drapel cu tricolorul românesc prin sala Palatului de la Strassburg.Chiar părți importante ale tinerimii române ce a beneficiat,s-a bucurat de activitatea sa.Orice s-ar spune și oricum ar fi cântărite faptele sale cu siguranță sunt mult mai multe acelea ce au făcut cu ceva mai bună viața oamenilor din Valea Jiului. Cei ai locurilor ori cei veniți-reușind să investească. Aici unde lumea a invățat doar sintagma:„a fost…ce a fost,a fost”! Dumneyeu cu mila. Profesor Platon Cornel cetățean „Pro Urbe” al municipiului Petroșani-Valea Jiului!Cu îndreptățită speranță, așteptată, excelenței sale președintele României d-l Klaus Werner Johanis,

 15. Bine ca Udrea care a furat de n-a mai putut e in arestata la domiciliu si pe Ridzi o tin in penitenciar. Ce ti-e si cu legile si judecatorii astia…

 16. statul Roman adicatelea noi astia de platim taxe si impozite,platim …….2500 lei de parnaist, nu mai bine sta draq acasa pe bani ei?cu zgarda la picior?si sa recuperam bani?

  • Cat impozit platesti pe luna ady? Asa ca sa vedem cat de tare te doare un condamnat care este bolnav si femeie? hai rapid? Stii cat impozit se plateste pe munca?

   • deci pentru un puscarias se plateste 2500 lei iar pentru un maidanez 1500 deci astia au o valoare mai mare decat un copil a carui alocatie dupa multe ,, chinuri” a ajuns la enorma suma de 80lei fa tu un calcul cat de juste sunt sumele respective, ca fapt divers putea sa ii dea cu suspendare si sa recupereze prejudiciul condamnarea fiind pe neglijenta in serviciu si nu coruptie.

    ps. cat dau eu impozit / luna?????? aproximativ salariul tau pe juma’ de an.

    • Vrajeala micutule la fel ca si populismul tau de 2 bani. Du-te la guvernul pe care l-ai ales si intreaba-i de ce companiile de stat sunt pline de datorii si de ce nu scoate la suprafata evaziunea fiscala a tovarasilor de partid. Cat trebuia sa plateasca Hrebenciuc la o avere estimata de 1 000 000 de euro? Vorbesti ca o goarna proasta de partid.

 17. Mi s.a rupt sufletul citind articolul…dar nu pot sa nu ma gandesc ca exista mii de alti romani cu mult mai multe probleme care nu au furat si totusi traiesc in saracie si mizerie din cauza lor,a politicienilor! Pentru ei cine scrie articole la NasulTV? Scuze dar chiar trebuie sa stea acolo…

 18. personal cred ca trebuie lasata langa copiii ei desigur iar in ce priveste greseala pe care a facut-o a fost cu siguranta o marioneta pe care a jucat-o basescu cum a vrut pentru interesele personale si pentru promovarea fiicei lui mult analfabeta!optez pentru a fi libera

 19. Bla. Bla . Bla. ,, Gasca de partid” sa traiasca! Romania de astazi e creatia lor si mai ales a celor luati cu duba. Noi traim in Romania falimentului si colapsului cu milioanele de emigranti ca rezultat al celor care au condus.

 20. Ce prostie de articol!… Ce treaba are mila crestineasca in cazul asta? Femeia asta a primit niste ani de inchisoare pentru ca nu a avut niciun scrupul sa se lase corupta si sa le impuna si altora sa fie corupti. Perioada de incarcerare este o consecinta directa a actiunilor ei constiente. Ce aberatie mai e si asta, cand sa mai invete politicienii ca furtul din bani publici este o crima si se pedepseste aspru, daca imediat cum baga lacrimogene intr-o scrisoare incepe Radu Morar sa se emotioneze? Ati innebunit cu totii?

 21. DOAMNE ,DUMNEZEULE ,DA-LE TE ROG MULTA ,MULTA SANATATE ,EI SI COPILASILOR .D-LE PRESEDINTE ,CHIAR DACA,NU STITI CE INSEAMNA DRAGOSTEA DE TATA PTR COPILUL SAU ,NU CRED ,CA,PUTETI FI INSENSIBIL LA UN ASEMENEA STRIGAT DE AJUTOR PTR VIATA !IERTATI D-LE PRESEDINTE ,GRATZIATI-O ,CA NU E ULTIMA CRIMINALA SI NU STIM CAT MAI POATE FI ALATURI DE CEI DRAGI…..

  • o operatie pe inima costa 50000 euro .Catzi au murit din bani furatzi de ea?Criminalo.

 22. …nu doresc sa schimb cursul discutiei dar eu sunt mai curind interesata de noul sistem de incalzire al apartamentelor…. decit cum sa acord sau nu clementa celor care ajung la puscarie. Cum pot lua legatura cu Inginerul-Inventatorul acestui nou sistem, avind in vedere ca la noi in bloc toti avem contoare de gaze?

  • fa si tu subscriptie publica . sau scoate o carte fara coperti si file gen tigara electronica . sau si mai bine stai cu mana intinsa sa-ti dam cate 2 euro , iar astfel sa-ti poti monta si tu o centrala de apartament !

  • daca vrei te pot ajuta draga mea . nu pune la suflet rautatile tradatorilor de neam si tara . spune suma te rog . atat de singura . ai si tu o fiica de crescut , lasa prejudecatile

   • Si tu ai fi vrut sa devii PREZIDENT ! 🙂 …si UDREA la fel :)….ce a ajuns tarisoara asta ! Daca ti-au ajuns oarece vorbe pe la urechiuse , atunci ai aflat deja ca sunt NEPRETUITA ! 🙂 daca renuntam la religie si prejudecati ,eram demult prin alte meleaguri si fara grija zilei de miine . Numai ca, eu pot duce o viata extrem de modesta si ma lipsesc de ajutorul celor ca tine ……dar pentru ca te vad milostiv din fire, pot sa-ti trimit eu la puscarie, oarece biscuiti si portocale… 🙂

 23. De ceva vreme există două opinii în legătură cu felul în care pot fi oamenii îndurători.

  Una susține că îndurarea față de aproapele are un caracter cu totul personal, care se poate împlini numai în condițiile unei extreme discreții, conform poruncii din Predica de pe Munte: ”…Tu însă când faci milostenie să nu știe stânga ta ce face dreapta ta; ca milostenia ta să fie întru ascuns, iar Tatăl tău, Care vede întru ascuns, îți va răsplăti ție” .

  Cealaltă opinie susține caracterul public și instituțional. Creștinii trebuie să sprijine în mod constant pe cei aflați în dificultăți, să aducă lumii întregi binefacerea și mângâierile Veștii celei Bune și cel mai potrivit mod de a realiza acest lucru este prin instituții de caritate și opere de binefacere. Temeiul biblic sunt colectele pe care le solicitau Apostolii în sprijinul comunităților creștine sărace sau prigonite.

  Prezența a două opinii diferite, cu toate tensiunile pe care le generează, nu trebuie totuși să alarmeze. De fapt însăși Revelația Dumnezeiască folosește ca metodă de lucru terestră dualitatea particular – general, individual – comunitar, privat – public, din care reiese însuși dinamismul complementarității. Și atunci, cum trebuie să fie mărinimia creștină? Să fie tainică, o problemă cu totul individuală, sau dimpotrivă să fie notorie și publică?

  Adepții generozității discrete nu pot accepta ca ajutorul dat cuiva să fie cunoscut. Ei reclamă, la modul cel mai strict, tăinuirea binefacerii și anonimatul binefăcătorului. Totuși, dacă acordăm textului invocat de ei atenția cuvenită, observăm că discreția poruncită de Domnul se referă la folosul spiritual al binefăcătorului, în sensul că urmărește modificarea configurației sufletești a acestuia, astfel încât dărnicia lui să devină tot mai mult expresia unei porniri lăuntrice, a unei porniri ca o nevoie a ființei, cam la fel cum binefacerea unei mame asupra propriilor copii nu pornește din vanitate găunoasă, ci din natura însăși. Trebuie să fim buni ontologic, nu de formă. Tatăl Cel Ce vede în ascuns confirmă numai bunătatea ontologică.

  Dar chiar și adepții cei mai înfocați ai dăruirii subtile trebuie să recunoască realitatea: discreția binefacerii convine de minune și celor ce nu vor să facă nici o binefacere, este un paravan al inimilor împietrite. Mai departe, însăși generozitatea subtilă a bunilor creștini ajunge din această pricină să fie discreditată și – din pricina mulțimii inepuizabile a celor ce suferă – să fie bârfită ca insuficientă dacă nu chiar ca inexistentă. Dar Biserica unde este și ce face? Întreabă vocile indignaților de serviciu, ori de câte ori chipurile defavorizaților vin să tulbure existențele comode.

  Astfel ajung adepții binefacerilor instituționale să se simtă confirmați: la nivel individual nu se poate rezolva problema suferinței și a sărăciei. Or, se decretează mai departe, societatea creștină, atât de vânată, trebuie să fie eficientă și este evident că inițiativa publică poate sătura de o manieră mult mai mulțumitoare foamea necontenită a săracilor nenumărați și poate face asta în mod ordonat și susținut.

  Ce instituție este mai potrivită să facă acest lucru decât nasultv?

  În sfârșit, trebuie observat că a dona împreună cu alții înseamnă chiar a împlini anonimatul cerut de Domnul. Săracul nu va ști niciodată cine i-a fost binefăcătorul.

  E radumoraru un impostor ? Eu cred că da !
  Sunt mulţi proşti or săraci cu duhul în lumea asta dâmboviţeană ? Eu cred că da !

  Şi atunci … ce-i de făcut !
  NIMIC ! atât timp cât proştii se nasc parcă mai abitir şi-n regim de urgenţă . Că doar , nu-i aşa , mama proştilor e mai mereu embarasada , NU ?!

  DONAŢI DECI FĂRĂ TEAMĂ ! BANII D-VOASTRĂ VOR FI ÎN SIGURANŢĂ !

  P R O Ş T I L O R

 24. Ne cheltuim timpul cu o,, inselatoare”in loc sa discutam de domnul Marincea,cel care si-apus in joc viata pentruca muntii Apuseni, sa nu devina groapa de gunoaie,ceanura-groapa mortii.!Este sechestrat de hotii-tovrasii cucoanei,Ar trebui sa iesim in strada -pentru ca RMCG sa plece definitiv de la noi.Nu i s-a dat Rosia Montana ci langa …Plagiatorul(hotul) nu doarme!Plagiat =Furt!

 25. Cautam Parteneri Retea
  Marketing !!Daca fericirea ta depinde de ceea ce face altcineva atunci ai o
  problema.Actiunile sunt cea mai buna traducere a gandurilor tale! Fericirea nu
  o primesti de-a gata, ea vine din actiunile tale. Atunci ce mai astepti? Alaturi
  de noi ai o oportunitate de a-ti suplimenta veniturile.Nu ai nimic de pierdut,
  NU trebuie sa bagi mana in buzunar pentru pentru a-ti realiza un vis,TOTUL ESTE
  GRATIS! Noi îti oferim curs gratuit si complet de instruire.Lucrezi de acasa.Nu
  iti trebuie decat un Calculator,Internet si 3 ore din timpul tau pentru a
  castiga bani.Pentru detalii trimite “info” la adresa de email: [email protected]

 26. trist, foarte trist. o victima perfecta a sistemului. o femeie foarte, foarte bolnava ademenita politician astfel incat sa nu poata fi atenta la ce semneaza

  • Mariana…… Mariana…… URSU isi schimba blana , dar naravul ba ! stii si tu ca nu este adevarat ce ai scris ! Ritdzi este o femeie foarte inteligenta….

 27. sa aiba grija de copiii ei ,eba si cu basescu ca pentru ei a furat ca o proasta…nu le mai ajungea ,vroiau mult,mai mult,tot…zeci de mii de copii nu au vazut o ciocolata in viata lor,nu neaparat din cauza politicienilor,insa la ce coruptie e in romania astfel de specimene trebuie sa sfarseasca in puscarii…

  • In totalitate de acord! Cand fura cu amvele maini si cu tot ce pot, milioane si milioane de eu, ei nu se gandesc la mila crestineasca, la oamenii de rand, la consecintele falptelor lor, nu se gandesc ca au copii acasa si ca poate vor ramane fara mama, tata…. Sa infunde puscaria, iar de-o fi sa moara acolo, soarta si-au facut cu mana lor! Puterea exemplului a ramas singura cale spre…cinste, din pacate… Continuati sa furati, sa inselati, sa face tot ce stiti mai hoteste in lumea asta….dar suportati consecintele faptelor vostra strangand din dinti, javre ordinare!

 28. Cata ura in jur! Cata nesimtire! Cata incompetenta! Romanul vrea sa para inteligent si le face pe toate, de-aia nu face nimic bine (ma refer mai ales la clasa de jos)! Peste tot pe retelele de socializare, fb, ms, g+,tw…… toti se dau destepti si dau sfaturi proaste la toata lumea. Fiecare meserie are ingineria ei! Femeia aia are o boala incurabila si zilele ii sunt numarate, plus ca mai are si copii bolnavi!!! nu a vandut petrolul Romaniei ca nastasE, nu a vandut pe 1 euro si devalizat si capusat mari intreprinderi ca nastasE, care ar fi meritat pedeapsa cu moartea pt subminarea economiei nationale si a primit de 2 ori 8 luni si femeia asta care, vai de ea, zilele-i sunt numarate! si cu cpopii bolnavi a luat 5 ani! e corect? in Romania cu cat furi mai putin cu atat iei mai multi ani de puscarie!!!
  Domnule Presedinte sa va dea D-zeu gandul cel bun!

  • Marshi si ai grija tu de copii ei,asta ca sa faci un bine pentru cineva care a furat si nu a recunoscut desi a fost prinsa in fapt .

   • Abuzul in serviciu este una cu furtul? Romanul guita tare si stie putin. Bine ca are tupeu sa dea verdicte ca sa-si salveze prostia.

  • Terminati cu prostiile astea de comparatii. Pai asa nici Nastase nu a facut genocid ca Stalin sau Hitler. Dupa logica asta nici Nastase nu ar fi trebuit sa stea 1 zi in inchisoare, mai ales ca si el era „bolnav”. Pt. ce a facut Nastase ar trebui sa stea la puscarie toata viata, asta ar fi fost pedeapsa corecta. Dar Nastase nu a fost anchetat si judecat inca pt. marile tepe pe care le-a dat cum e Rompetrol si toate privatizarile si concesionarile facute pe nimic. Pedeapsele care le-a primit pana acum au fost pt alte lucruri mult mai mici. Faptul ca Nastase nu a primit pedeapsa care o merita nu inseamna ca Ridzi si alti hoti pe care ii mai prindem sa nu execute pedepsele pe care le merita.

   • imi pare rau cred ca s-a inteles gresit eu nu sunt impotriva ca cei ce au furat sa faca puscarie, sa faca ani grei chiar sunt de partea justitiei, dar aici vorbim de cazuri extreme cu boala incurabila si copiii bolnavi, toata lumea stie ca nici macar in spitale nu sunt conditii pt bolnavii de boli incurabile, dar in puscarie sunt mai bune? in puscarie i se grabeste moartea!

    • Boala incurabila se constata de medicii din cadrul spitalului din penitenciar si dansi vor stabili daca boala de care sufera Ridzi face imposibila executarea pedepsei in regimul de detentie al penitenciarului. O instanta judecatoreasca va da un verdict in acest caz. Acesta nu este un caz in care este nevoie de gratierea prezidentiala.

     • sufera de o boala hematologica, iar din cauza imunitatii scazute, orice infectie pe care ar putea sa o ia in penitenciar i-ar putea fi fatala + ca are si probleme de alergie !!!

     • Are probleme alergice la puscarie ?…..atunci s-o scoata in aer liber la munca silnica.

     • conf. constitutiei, orice cetatean romana, condamnat, poate apela la clementa prezidentiala. si tot prin constitutie, presedintele poate gratia sau nu. fara nicio instanta judecatoreasca. este o prerogative.

   • mai draga, bonbon nu poate fi comparat cu adolf. ala s’a recunoscut vinovat si a tras bine. bonbon a dovedit lasitate. pt. vina lui, stalin sau adolf ar fi trebuit spanzurati. bonbon, pt. ca n’a facut crime impotriva umanitatii, ci numai impotrivva economiei nationale, adica impotriva romanilor, a luat o pedeapsa exemplara :))
    e bine ca aveti pareri. totusi, hotararea ii va apartien lui herr klauz, primarele de kotrotchsesti. va fi pe constiinta sa.
    asa ca, respirati linistiti si…mai rasfirati ca vi se vad ochii albastri.

  • daca te doare sufletul de copiii ei,creste-i tu cu 200E pe luna ca ea saraca nu ia putut creste cu 5000

 29. Ridzi nu si-a recunoscut niciodata vinovatia, nici macar dupa ce a fost condamnata. Daca prejudiciul a fost recuperat in intergritate asta nu a fost pt. ca Ridzi s-a oferit sa restituie banii, ci pt ca autoritatile statului au dispus recuperarea prejudiciului si au mai gasit banii intr-un fel sau altul. De cand a fost incarcerata numai minciuni si manipulari ne-a bagat Ridzi, ba ca starea ei de sanatate s-a inrautatit de cand a fost inchisa dar nu a prezentat nici un act medical in acest sens, ba ca „Procurorul Alexandru mi-a transmis ca regreta ca a fabricat dosarul”, ba de conditiile josnice, de supraaglomerare si care „nu asigura respectarea demnitatii umane” ale celulei cand se vede clar ca ea statea intr-o celula premium pt. 2 persoane si care e mult peste ce au multi oameni dupa ce au muncit onest o viata intreaga sau de ce au parte studentii in camine. In mod ironic, daca Ridzi ar mai apuca sa detina vreo functie publica, ar pune si ea mana ca sa sape groapa pt. Nasul TV daca i-ar servi in vreun fel intereselor personale. Aici nu vorbim despre iertarea si gratierea unei femei care a furat un sac de cartofi pentru ca nu avea cum sa isi hraneasca copii ci de o femeie care se considera mai presus de restul, care a abuzat de functia si increderea care a avut-o pt a se imbogati si care a facut tot posibilul sa evite repecursiunile faptelor sale in loc sa recunoasca faptele si sa isi ceara iertare. Radu Moraru te faci de rusine cu astfel de apeluri. Bagati mintile in cap, altfel ramanem si fara televiunea libera…

  • Cred ca ar fi mai bine sa nu vorbim daca nu suntem informati corect despre acest caz.Sau poate sunteti d-voastra avocatul ei si stiti exact daca a prezentat acte medicale.Din ce ati afirmat d-voastra se pare ca nici nu stiti de ce a fost acuzata.Hai sa nu acuzam pe cineva si mai bine sa ne uitam fiecare in gradina noastra care nu cred ca este atat de curata.

    • Nici d-voastra nu stiti de ce a fost acuzata asa ca ar fi mai bine sa va abtineti in afirmatii.Din intamplare cunosc cazul mai bine decat v-ati putea imagina si pot sa va spun ca boala ei este foarte reala si nu de acum de cand a fost condamnata.

     • Dragule meu, boala nu te absolva de responsabilitate. Boala trebie sa te faca mai responsabil in viata nu sa te determine sa furi.

     • Da aveti dreptate ca boala nu te absolva de nimic dar repet nu stiti de ce a fost acuzata .Eu nu am auzit sa fi fost acuzata de furt .Si poate ma repet dar nu tot ce se vehiculeaza este si adevarat .Ea a platit c-am scump pentru faptul ca a avut incredere in subordonati.

     • Am simplificat cind am spus furt. Nu o sa stau sa citesc dosarul penal al unei persoane condamnate ca sa aflu exact cum este clasificata mizeria comisa de acea persoana in Codul Penal. Daca analizez aflu atunci ca onorabila era MINISTRU la data comiterii faptelor. Hello? MINISTRU. Adica nu om de pe strada. S-a dovedit ca a comis mai multe infractiuni nu una singura. De obicei justitia apuca sa pedepseasca mai putin decit a comis infractorul. Sint sigur ca onorabila a mai comis si alte fapte care din nefericire nu au putut fi identificate. A VENIT TIMPUL SA NE FIE MILA DE OAMENI OBISNUITI NU DE POLITICIENI. Cine se apuca de politica sa isi asume riscurile – ca nu se duc nemernicii in politica pentru a face bine – se duc chititi si cu calculele facute ca sa fure – fie ca-i spunem trafic de influenta, abuz in serviciu, conflict de interese – esenta e aceeasi – bani publici sifonati catre buzunare particulare pe baze ilegale si sau imorale. Ce tot discutam aici?! Sa le fie clar tuturor: eu pe unde ii prind cu fofirlica ii ard! Cine e prins putrezeste in puscarie – la propriu daca este nevoie.

   • Nu trebuie sa fiu avocatul sau sotul ei ca sa imi pot face o parere pe care sa mi-o si exprim. E ok ca Radu Moraru sa aiba o opinie in privinta cazului, e ok ca oricine care crede minciunile lu Ridzi sa isi exprime parerea iar eu nu? Puteti sa nu fiti decord cu ce am spus eu, dar in acest caz nu aveti dreptul imi sugerati sa imi vad de ale mele. Dvs. cine sunteti mai exact, cat de informat sunteti in privinta cazului Ridzi si mai ales ce interese aveti in privinta situatiei dansei? Daca Ridzi are acte medicale care sa ateste ca starea ei de sanatate si boala de care ea sufera este o boala care face imposibila executarea pedepsei in regim de detentie, atunci acest fapt va fi constatat de medicii penitenciarului si va fi data o sentinta in acest caz de judecatori. In acest caz nu este nevoie de gratierea prezidentiala.

 30. Mai nenea Radu, in zilele noastre cand lumea de rand s-ar sfasia intre ei, tu propui iertare politica ?…sau tatonezi terenul sa vezi daca lumea mai poate ierta un hot ?

  Dupa cum se vede din comentarii, 90% ar impusca-o pe madam cu nume nemtesc.

 31. Gata .

  Acuma dacă tot a intrat echpa de zgomot nasoltv , în şut , adică asta a lui ”standinreclamelevechi” , ”ţoapacumitraliera” şi patriotulmuştelorfărăaripi , cred că-i vremea să mergem la plimbare prin parc .

  Până îşi fac ăştia numărul , durează ceva .

   • eu chiar nu stiam cine este ”standinreclamelevechi” .
    Acum daca tot ai semnalizat … incantat de cunostinta .

 32. nu sunt in drept sa judec sau sa dau povete lui IO HAN is,dar,cand a furat sa gandit o clipa ca in situatia ei si a copiilor sunt jdamii de cazuri,care din pacate nu au ce manca,ce imbraca si nici a se trata,DAR A FURAT ca sa le fie lor si numai lor bine???radule ,te gandesti tu,ca asta afurat painea altor mii sau zeci de mii,le-a luat,dreptul la tratament sau scoala???Nu este vorba de mila aici,nimeni nu este deasupra legii,cand fura,asa,ca,…

 33. Vrem sa fie gratiate toate mamele cu copii minori.Chiar daca sunt mame care nu au sotul,primar al or.Petrosani,sau al oricarei comune .,care nu au fost prin toate partidele,care sufera sau nu de boli,au sotul medic sau nu.Toate ,au gresit dar au dreptul sa-si creasca copii ,sa-i stranga in brate ……
  Poate ar trebui facute inchisori pentru cei care nu incalca legea ,iar cei care o incalca sa fie liberi

  • Hai mai Ana, in loc sa te bucuri ca pe viitor se va face puscarie acasa, tu devii pesimista ?….Momentan se incadreaza la aceasta pedeapsa numai cei care au furat sute de mii sau milioane de euro, dar cu timpul ne vom incadra in lege si noi astia de mai de jos. :))

   • Intotdeauna vor fi legi pentru dulai si altele pentru catei!Ma deranjeaza,insa, ce tare striga,spre toate punctele cardinale.Au bani, oricum ,viata acolo nu-i este asa grea ca a celor saraci,vede in jur atata necaz dar nu-i pasa ,decat de ea.De aproximativ4ani stie ca-i acuzata,s-a pitulat prin partide ,inloc sa -si caute dreptatea ,daca -o are??

 34. Cred ca ar trebui sa urmam exemplul chinezilor, si guvernantii cu putere de decizie la inceputul jobului lor la guvern sa petreaca o zi in penitenciar. Ei si sotii/sotiile lor. Iar gardienii sa le aminteasca mereu ca vor ajunge acolo daca incalca legile statului. Astfel cred ca se vor gandi mai mult inainte sa faca acest lucru. Familiile tuturor celor inchisi in penintenciare traiesc adevarate drame. Bunatatea unui om nu se vede prin faptul ca se gandeste la familia lui, asta este ceva normal, ci atunci cand se gandeste la ceilalti. Prima conditie pentru clementa sistemului judiciar este recunoasterea faptei. Cu multa bucurie as fi de acord ca Monica sa fie eliberata si sa mearga acasa la copii, dupa ce ar recunoaste faptele pe care le-a facut si motivatia cu care a incalcat legea. Dar din aceasta scrisoare eu vad clar ca ea evita sa spuna ca ar fi vinovata. Nu exclud faptul ca ar putea fi nevinovata, dar in aceasta scrisoare nici acest lucru nu spune. Daca ar fi nevinovata m-as astepta ca ea sa ceara eliberarea in numele nevinovatiei ei, iar daca este vinovata sa recunoasca cu subiect si predicat aceasta vinovatie. Din pacate vad o scrisoare a unui politician, mama de copii si poate bolnava, care ocoleste foarte abil problema vinovatiei.

 35. …..arest la domiciliu,de ce nu se poate ?….macar asa va fi linga copii. As fi vrut sa spun sa fie iertata, dar asa cum spunea cineva mai jos, ce facem cu copii ai caror parinti sunt plecati la munca prin diverse colturi ale lumii, tocmai datorita celor asemenea ei, ……cam mare pedeapsa, adevarat , dar sa aduci copii pe lume cind te stii cu boli grave genetic ,este o si mai mare pedeapsa. Am vazut emisiunea ,cind sotul doamnei spunea ca sa intimplat sa vina acesti copii pe lume ……drama pe care o traieste MI-Ridzi este publica pentru ca a fost o persoana publica…..Dramele traite in mod real de romanul de rind,sunt trecute cu vederea,din pacate….Domnul IOHANIS poate face printr-o semnatura un gest umanitar….ce ne facem dragi romani daca din puscarii se umple biroul domnului IOHANIS cu asemenea cereri ??…….

  • Arestul la domiciliu se face cand este in cercetare nu dupa pronuntarea pedepsei.

   • multumesc pentru informare….mai mult nu pot sa comentez si nici sa par milostiva….

 36. Sunt un om milos din fire. Eu as ierta-o daca as fi in locul lui Iohannis.

  Daca renunta la avere si la dreptul de a parasi tara toata viata. Sa fie monitorizata cu cheltuielile ca astia isi pun ouale prin alte cuiburi.

  Nimik nu-i moka. (proverb japonez)

 37. La copiii care traiesc in saracie datorita coruptiei v-ati gandit? La copiii care cresc fara parintii plecati la munca in vest v-ati gandit? Infractoarea asta a plecat din PDL la UNPR in speranta ca va fi protejata de mafia celor care fac ce vor cu justitia dar nu i-a iesit. A facut copiii DUPA ce i s-a facut dosarul penal tocmai in speranta ca o vor ajuta sa scape de inchisoare. Da, DUPA, desi stia ca are problemele genetice pe care le are nu a avut scrupule! Sunt doar lacrimi de crocodil, atat!

  • Esti chiar fara de pacat ,de poti scrie asemenea lucruri ?…Numai un suflet rau poate judeca asa o mama….imi pare sincer rau pentru tine,care poti judeca fara inima,fara suflet….Dai dovada ca nu esti mai bun decat ea….

  • Dar la lipsa de locuri de munca te-ai gandit? Saracia copiilor este cauzata de Ridzi? Inteleg ca exista comunitati intregi unde banii de alocatie se beau si parintii dorm pe ajutor social. Ce are Ridzi cu saracia copiilor? Populisti de 2 bani.

   • Cred ca tu esti aburitor, nu poti face intreprinzatori din toata populatia iar de crearea unui sistem economic in care toti sa-si gaseasca locul pentru obtinerea unui venit este raspunzatoare clasa politica din care face sau a facut parte si Rizzi. Acea clasa care de 25 de ani se ocupa de distrugerea tarii si nu de refacerea economiei ei. D-aia e Rizzi vinovata.

    • Iar tu esti aburit d-le. Nu ma intereseaza ca toata populatia sa fie alcatuita din intreprinzatori. Dar sa vad locuri de munca si nu numai la stat. Esti un populist si un comunist invatat sa primeasca si sa dea vina pe altii.

 38. ca sa scape de parnaie marii infractori au devenit scriitori. mai nou, acum se dau bolnavi de moarte. o fi bolnava … dar cu acele problem de sanatate traieste de-o viata. s-ar crea un precedent periculos. doi la mana, justitia oarba, neoarba, dar….unde-i lege, nu-i tocmeala! si, trei la mana, mi-a starnit sila citind articolul unui cunoscut ziarist care relata cum mergand in audienta la el (n-am inteles de ce) i-a sarit pur si simplu de gat, melodramatic….si cu asta inchei: toata perioada de ancheta a fost nesincera, folosindu-se de tot felul de tertipuri…asa ca…acum pe cine sa impresioneze. Sper ca Presedintele sa ramana vertical in lupta anticoruptie cu acesti mafioti care au saracit tara asta pana peste poate!

 39. Ia mai dă-te-n morţii presei de gurnalist acoperit rupt în fund ! Ce dreaku , acuma eşti şi duhovnic . Tu împarţi şi dai iertăciuni ?! Huo fariseule ce eşti !
  Un nou articol marca daţi un leu pentru un derbedeu !
  Cât de jos mai cobori ? STINGE LUMINA şi dă-te naibii-n hotelul tău de la braşov luat pe arginţii proştilor .

  • De ce toti care aveti sufletul negru de ura,va credeti Dumnezeu sa judecati ?…de ce nu aveti bunul simt sa va dati numele adevarat daca va simtiti atat de corcti si cinstiti?

   • @marcelaflueras:disqus ,
    IA FLUIERĂ MATA LA ALTĂ MASĂ !

    Vrei numele meu ? Şi mai ce drăguţo ?

    • Nimic!… de la un specimen ca tine!!!…Imi pare rau ca numai atat te duce capul…Stii ceva ?….Numai cei lasi nu-si asuma ceea ce spun…..?….Te poti cataloga singur(a)…

  • Si eu o cred. Dar faptul ca suntem bolnavi si avem copii nu ne da dreptul sa incalcam legea.

 40. Domnule Presedinte Iohanes va rog sa ii aceptati gratierea Monicai Iacob-Ridzi di motive de sanatate si umanitare. are copii mici si cit mai are de trait sa fie linga copii si situl iei . Multumesc. Dunezeu sa te bine cuvinteze Domnule Presedinte Iohanes. Iar pe tine Monica Dumnezeu si Maica sfinta sa te ajure si sa te insanatoseasca sa ajungi sa iti cresti copii si familia si sa fi buna cu toata lumea . Scriu aceste cuvinte din Canada . nu conteaza cine sint dar ma rog pentru tine Monica sa ajungi Iarasi sanatoasa si tinete tare si sa faci multa rugaciune . roagate Parintelui Arsenie Boca sa te ajute sa iti vezi familia si copii iarasi . Dumnezeu sa re ajute . Domnule Presedinte Iohanes va multunesc anticipat.

  • Mai terminatti cu smiorcaielile astea! Si Hasan Omar se dadea de ceasul mortii si uite ca traieste bine-merci, e drept ca pe banii nostril, dar….mai bine le-ar confisca averile acestor derbedei si infractori!

  • Baba Novac ,unul din cei mai mari viteji a lui Mihai Viteazul -nu un smiorcaila!

 41. Trebuia sa se gandeasca la copiii ei inainte sa fure. Nici o clementa – in puscarie sint oameni cu boli mai grave decit ale cucoanei. Radu Moraru, imi pare rau, am o parere diferita. Sa i se acorde ingrijire in spitalul inchisorii. Aceasta persoana este o mincinoasa notorie. Nu cred nimic. Sa vina cu raport medical si sint proceduri ca sa fie ascultata. A, nu vor medicii sa scrie cum zice ea? Nasol….ma intreb de ce.

  • Nu stiu cine esti daca ai nevasta sau copii,daca esti batran sau tanar ,daca ai un job,daca ai unde sta,dar vad ca nu ai suflet de loc,si sunt multi foarte multi cum esti tu Alin. Si eu sunt de parere sa plateasca fiecare pentru greselile sale,da aici e vorba de copii si de o mama care cere ajutor cu disperare. Dar ce sa intelegem noi oamenii de rand ,sa plateasca,sa plateasca si iar sa plateasca. Suntem rai numai judecam. dar te intreb Nastase,Sarbu (tata socru) Voiculescu si restul javrelor care s-au imbogatit pe spinarea noastra,nu ari fi meritat mai mult ,dar ei sunt sub protectia lui Ponta,nu vor sta departe de familie si copii avand bani,dar aceasta femeie a ramas numai cu speranta de a trai alaturi de copii ei.

   • si altii au copii! copii care mor de foame din cauza acestor hoti care s-au imbuibat, si-au bagat mana pana la cot furand fara mila!
    Ca capitolul cat de mult au furat, ai dreptate, fiecare ar trebui sa stea la parnaie proportional cu faptele sale. Dar, sa li se confiste si averile dobandite in mold ilicit!

    • Ti se pare ca A.Nastase a furat mai putin ca Ridzi?….A …sa inteleg, ca cine fura mai mult sta mai putin in inchisoare…daca aceasta e adevarata dreptate a poporului roman…mie rusine ca sunt romanca !!!

     • acestor mafioti -indifferent care- ar trebui sa li se taie mana! tu de unde stii cat a furat unul si cat a furat altul? ai fost cumva poartasa cu careva dintre ei de vorbesti atat de „sigur”?!

   • Toti avem copii, toti avem neveste (unii chiar mai multe, dar e alta poveste) insa HOTI sunt doar cativa. Nu e vorba ca a furat doar de la mine, ca au furat de la toti, nu doar bani, bunastare ci SPERANTE, ni i-au luat de langa noi pe cei dragi, ne-au furat tot ce aveam, apoi ne-au furat sufletele si omenia. Revenind la RIdzi, e posibil sa moara. OK. Mai sunt si altii cu aceeasi boala insa care nu-si pot permite tratament. Ti-e mila de copiii Monicai? Tuturor ne este mila insa am vazut ca asta i-a fatat tocmai pentru a-si intarzia incarcerarea. Pai, a cam profitat de bunatate, acum trebuie sa profite si de rautate.

   • Finalmente!!!….Am gasit un muritor de rand,care nu se crede Dumnezeu si care scrie cu mintea dar gandeste cu sufletul….Oare de ce …am devenit atat de rai,de nencrezatori? ….unde ne sunt valorile Doamne..?….Respect doamna Viki ptr.cum ganditi !!!

Comentariile sunt închise.