diego

Are peste 100 de ani, dar asta nu-l împiedică deloc să fie un adevărat sex-simbol! Este vorba despre Diego, țestoasa mascul din arhipelagul Galapagos, care are așa un apetit sexual încât a reușit să-și salveze întreaga specie de la extincție!

Masculul din specia Chelonoidis hoodensis a muncit, nu glumă și a devenit tatăl a peste 800 de pui!

Washington Tapia, consilier al Parcul Național din Galapagos, a susținut că Diego a contribuit enorm la repopularea insulei Espanola, acolo unde trăiesc progeniturile sale, conform b1.ro

Diego are raporturi zilnice cu șase femele, la centrul de creștere a țestoaselor terestre din PNG, și este masculul dominant printre cei însărcinați cu repopularea insulei.

„Surpriza a venit acum șase ani când am făcut un studiu genetic: am descoperit că Diego era tatăl a circa 40% din țestoasele repatriate în Insula Espanola”, a mai afirmat Tapia pentru AFP.

Dacă Diego este permanent amorezat, nu același lucru se putea spune despre George. El este singurul exemplar din specia Chelonoidis abigdoni care a refuzat să se reproducă în captivitate, pe Insula Pinta. ”George singuraticul” a murit în 2012, la peste 100 de ani.