donald-trump

Donald Trump nu mai pare deloc personajul vehement din campania electorală. În primul interviu pe care l-a dat după alegeri, preşedintele ales al SUA a avut cuvinte de laudă la adresa refomei asigurărilor medicale, iniţiată de Barack Obama şi constant demontată în campanie. Nici despre Hillary Clinton, Donald Trump nu mai crede că este un personaj atât de rău, conform digi24.ro

În primul său interviu de după ce a câştigat alegerile, Donald Trump a făcut un anunţ surprinzător. A spus că va păstra o parte dintre prevederile Obamacare, reforma asigurărilor medicale făcută de actuala administraţie şi pe care a criticat-o cel mai dur în campanie.

Preşedintele ales a vorbit şi despre telefonul pe care l-a primit de la Hillary Clinton în noaptea alegerilor, într-un interviu pe care postul de televiziune CBS îl va difuza integral duminică. La interviu au fost prezenţi şi câţiva dintre membrii familiei sale.

„A fost o discuţie frumoasă. A fost un telefon greu de dat pentru ea, îmi imaginez. A fost cât se poate de amabilă. A spus doar: Felicitări, Donald! Bravo! I-am spus:Îţi mulţumesc mult, ai fost un contracandidat grozav. E foarte puternică şi foarte deşteaptă”, a declarat Donald Trump despre Hillary Clinton.

Surprinzător după cât de vehement a fost în campanie, Donald Trump a spus că e decis să păstreze câteva dintre prevederile Obamacare, reforma sănătăţii iniţiată de Barack Obama. Decizia a luat-o, spune el, după ce s-a întâlnit la Casa Albă cu preşedintele în exerciţiu.

– Vă veţi asigura ca oamenii cu boli preexistente să fie asiguraţi?

– Da, fiindcă este una dintre prevederile cele mai bune. Şi prevederea referitoare la asigurarea copiilor care locuiesc cu părinţii pentru o perioadă mai lungă de timp, ne vom strădui să o păstrăm şi pe aceasta. Se vor adăuga nişte costuri, dar vom încerca să păstrăm aceste prevederi.

Botezată Obamacare, legea a permis unui număr de 22 de milioane de americani să-şi cumpere asigurări medicale. Speriaţi că Donald Trump va abroga legea, aşa cum a promis în campanie, 100.000 de americani s-au grăbit să-şi facă asigurări în ultimele zile.

Pe de altă parte, Donald Trump i-a încredinţat vicepreşedintelui ales, Mike Pence, conducerea echipei sale de tranziţie, înlocuindu-l pe guvernatorul de New Jersey, Chris Christie. Potrivit Reuters, din echipă fac parte şi patru membri ai familiei sale, printre care fiica sa Ivanka şi soţul acesteia. Echipa de tranziţie trebuie să aleagă candidaţi pentru circa 4.000 de posturi în care Donald Trump va trebui să facă numiri după preluarea funcţiei.

Potrivit The Washington Post, favorită pentru postul de secretar al Apărării ar fi senatoarea de New Hamsphire Kelly Ayotte, care tocmai își încheie mandatul. Alte persoane pe lista scurtă pentru șef al Pentagonului ar fi general-locotenentulJoseph Keith Kellogg, fostul șef al agenției pentru informații a Apărării, generalul Mike Flynn, și senatorul de Alabama Jeff Sessions.