cozi votProcurorii DNA cer Senatului sa incuviinteze urmarirea penala a senatorului Titus Corleatean, fost ministru de Externe, vizat in dosarul votului din diaspora, de la alegerile din 2014.

Titus Corlatean este acuzat de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale, potrivit unui comunicat DNA, infrmeaza ziare.com.

 Procurorii DNA il acuza pe Titus Corlatean (PSD) ca ar fi organizat discretionar sectiile de votare din strainatate, astfel incat candidatul social-democratilor la alegerile prezidentiale, Victor Ponta, sa fie ajutat sa castige.

„In contextul organizarii alegerilor prezidentiale din anul 2014, in calitate de ministru al Afacerilor Externe, Corlatean Titus, prin incalcarea procedurilor legale si prin acte de dispozitie, a organizat discretionar sectiile de votare din strainatate, obtinand astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus si sustinut de partidul din care facea si el parte. Folosul necuvenit pentru altul a constat in limitarea numarului de cetateni romani care si-au putut exercita dreptul de vot in strainatate.

Prin urmare, limitarea accesului la sectiile de votare in strainatate a avut drept consecinta cresterea procentajului total de voturi favorabile obtinute de acelasi candidat, in conditiile in care comportamentul electoral al cetatenilor romani din strainatate, in mare parte, era defavorabil candidatului respectiv”, se arata in documentul DNA.