grindeanu-dragnea

Elaborarea unei propuneri ‘eRomania’ de politica publica in domeniul e-guvernarii este una dintre cerintele unui contract cu o valoare estimata la aproape 2,5 milioane euro, licitat in aceasta luna de Ministerul Comunicatiilor. Contractul vizeaza achizitia mai multor servicii de consultanta, studii, analize si formare profesionala in domeniul e-guvernare. Culmea este ca in vara anului trecut, un raport al Curtii de Conturi avertiza ca Ministerul Comunicatiilor detine 132 proiecte si studii in valoare de peste peste 24 milioane euro care nu au fost utilizate in scopul pentru care au fost realizate.

Va amintiti de esecul grandioasei strategii de informatizare a administratiei publice, eRomania, demarata in guvernarea PD-L, cand la conducerea ministerului Comunicatiilor era Gabriel Sandu, in care s-a estimat ca se vor aloca circa 500 de milioane de euro in perioada 2010-2013?

Ei bine, ideea unei astfel de strategii nu a murit. O regasim chiar in cadrul unui contract licitat in aceasta luna de Ministerul Comunicatiilor, condus de Augustin Jianu (PSD).

captura-mc-psd-eromania

Ministerul Comunicatiilor vrea sa cumpere servicii de consultanta studii, analize, evaluari si formare in domeniul e-guvernare, contract in valoare estimata fara TVA de 11.175.787 lei (aproape 2,5 milioane euro), finantat din fonduri UE, potrivit unui anunt de licitatie publicat vineri in SEAP. (Anunt de participare numarul 173254/17.02.2017).

Una dintre cerintele contractului este urmatoarea: „elaborarea unei propuneri de politica publica in domeniul e-guvernarii – Document-„eRomania”- O politica publica in domeniul e-guvernarii”.

 

Cititi mai mult pe: HotNews.ro