Presedintele Klaus Iohannis spera sa obtina o intalnire cu presedintele Donald Trump in luna iunie, in timp ce persedintele PSD, Liviu Dragnea, isi face un lobby intens pentru o vizita la Departamentul de Stat, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Pregatirea vizitei prezidentiale in Statele Unite se afla inca in faza incipienta si nu este clar daca va avea loc o intrevedere Iohannis-Trump.

DC News a anuntat, joi, ca American Jewish Committee (AJC) intentioneaza sa-i inmaneze presedintelui Klaus Iohannis o medalie, cu ocazia Forumului Global pe care il va organiza la Washington, intre 4-6 iunie, mentionand ca vizita ar putea fi o ocazie pentru a se intalni cu presedintele Donald Trump.

Potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro, si Liviu Dragnea isi face un lobby puternic pentru o noua vizita in Statele Unite, unde spera sa fie primit la Departamentul de Stat. Un grup de lobby-isti americani, aceiasi care i-au aranjat in ianuarie participarea lui Dragnea la ceremonia de investire a presedintelui Trump, s-ar fi aflat de curand in Romania la invitatia lui Dragnea.

Semnificativ este faptul ca plenul Parlamentului a aprobat, marti, componenta grupului „Pro-America”, care va fi condus de presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea. Din acest grup  fac parte, printre altii, fostul ministru al justitiei Florin Iordache, fostul ministru de externe, Titus Corlatean, Iulian Iancu dar si parlamentari de la PNL, USR, ALDE si PMP.