Deputatul PDL, Dragoș Iftime și-a anunțat luna trecută demisia din Parlamentul României, invocînd probleme personale și o posibilă candidatură la Primăria Vaslui. Marea pierdere pe care o suferă statul român în privința fostului deputat nu se trage însă din faptul că ar fi privat de vasta experiență și intensa activitate parlamentară, cu care Iftime nu s-a prea obosit în acest mandat, ci din datoriile pe care firma acestuia le-a lăsat la bugetul de stat, mai exact 11 milioane de RON.

Cît privește motivul real, care nu-i dădea pace în fotoliul de deputat, îl constituie un dosar penal în care este judecat pentru evaziune fiscală. Sperînd la o prescriere a faptelor, pentru a trage de timp, Iftime a renunțat la calitatea de parlamentar, pentru a putea cere strămutarea dosarului în care este judecat, de la Înalta Curte la Tribunalul Vaslui, invocînd în acest sens lipsa de competență. Dosarul are ca obiect o serie de scheme financiare prin care Iftime ar fi spălat bani prin firma sa Koket SRL, producător de preparate din carne. Dosarul a fost instrumentat de DIICOT Iași, care a constatat că, în perioada 2002 – 2005, firma deputatului a cauzat un prejudiciu de 2 milioane de lei.

În prezent societatea Koket SRL este în insolvență, avînd la loc de cinste pe lista creditorilor: Direcția Generală de Finanțe Publice Vaslui cu suma de  4.293.000 ron, Municipiul Vaslui cu 962.500 ron, Administrația Fondului de Mediu cu 26.000 ron și Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură cu 5.813.800 ron. În total, Dragoș Iftime a lasat statului un fotoliu de deputat și o datorie de 11 milioane de RON.

Koket SRL a lăsat urme de nelegalitate și în declarația de avere a deputatului. Dragoș Iftime a ignorat legea ANI și nu a declarat nici un contract cu statul, în condițiile în care societatea sa, Koket SRL, a beneficiat de subvenții de la APIA și de o finanțare SAPARD într-un proiect cu o valoare de 2,8 milione de RON. Conform legii, acesta era obligat să treacă în declarația de interese contractele cu statul ale societății la care este acționar.

8 COMENTARII

  1. ce atitudine de smecher are in aceasta poza.
    -de tipul:ba romanilor eu sint un deputat,sint cineva ,fur far de frica si far de masura ba baiatule.de nu gindeste in modul asta, calugari ne facem cu totii si nu ne mai intereseaza cele lumesti decit in limita strictului necesar.Am vazut si in filmatul de pe muntele Athos,un calugar ce parea sa aiba la mana un lant de aur de tractai tractorul cu el.asta asa ca sa vedem ca si pe calugari ii intereseaza de multe ori doar stricul necesar.

  2. Faceti din timp liste cu toti solicitantii de voturi care au bube in cap. Deschideti un chestionar in care alegatorul sa introduca numele candidatului, si, in cel mai scurt termen, sa fie informat despre activitatea acestuia, pentru a vota in cunostinta de cauza.

  3. Aproape toti care s-au refugiat in bratele primitore si ocrotitoare de dosare penale ale USL,au o musca sau mai multe pe caciula.Restitutio integrum e de mai multa vreme,asa sa nu-i faca responsbili pe actualii guvernanti de imperfectiunile acesteia.USL-ul si-a facut un obicei in a arunca pisica in curtea vecinului,nici usturoi n-au mancat,nici gura nu le miroase.

  4. Si de ce protecţie ar fi beneficiat în usl.Nu-i înţeleg pe cei care strigă jos hoţia şi T Băsescu şi îşi pun speranţe în usl(Ponta,Antonescu,Felix,A Năstase,Hrebenciuc,Văntu,Sova,Voicu etc).

  5. Sper ca vasluienii o sa-i dea o sansa fostului deputat sa astupe gaura facuta alegandu-l primar. Este singura posibilitate s-o faca. Altfel, de unde sa faca rost de bani?!… Eu cred ca este un baiat cinstit si nu-i va dezamagi pe alegatori.

  6. Noi suntem singurii vinovati. Pentru ca-i votam. Daca la viitoarele alegeri i-i vom purica la sange pe toti candidatii iar pe baronii nationali si locali care au deja doua mandate i-i vom trimite le pescuit, poate vom mai avea vreo sansa sa distrugem putregaiul care ne macina viata. HAI SA INCERCAM!

Comentariile sunt închise.