Vaca5Pretul animalelor a scazut foarte mult, astfel ca o vaca a ajuns sa valoreze cat o pereche de pantofi, a avertizat, marti, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania, Claudiu Francu.

El a fost prezent la sedinta Comisiei pentru Agricultura de la Camera Deputatilor.

„Anul asta producem scump, prost, deoarece furajul este foarte prost si putin. Vreau sa va atrag atentia ca o vaca se vinde cu 500 de lei. Ajungem inca un pic si dam o vaca pe un pantof.

Necazul este ca pretul de lapte e de 50 de bani, vaca e 500 de lei, dar sa nu fie prea tarziu si sa nu mai avem la cine sa dam. A reface efectivul de bovine, care si asa este intr-o cadere libera, este o chestiune foarte lunga de timp, de peste cinci ani de zile. Va rog sa vedem ce putem face in acest sector, pentru a-l putea salva”, a sustinut Francu, citat de Mediafax.

In replica, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent si el la sedinta, a precizat ca nu pot creste subventiile acordate fermierilor care obtin bani din vanzarea laptelui si produselor lactate.

Iar ca solutie, el le-a sugerat o mai buna organizare, care sa se bazeze „pe principii moderne”, mai arata sursa citata.

Culturile sunt distruse, iar animalele nu mai au ce manca

In ultimele doua luni, seceta a afectat grav productia agricola, iar pierderile sunt estimate la 2 miliarde de euro.

Culturile cu cele mai mari probleme sunt cele de porumb, insa si altele au avut de suferit de pe urma caldurii excesive, precum soia, grau, rapita, floarea-soarelui, dar si legumele.

Pe regiuni, agricultorii moldoveni au cele mai mari batai de cap, urmati de cei din sud-vestul Banatului, vestul si estul tarii, potrivit unor estimari realizate de Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).

sursa: ziare.com

1 COMENTARIU

  1. In anul l93o,bunica mea a fost operata intr-un spital privat,iar bunicul meu a vandut doi boi si a cumparat o pereche de manusi de piele pentru medicul care a vindecat-o .Asa merge economia de piata/Acum animalele nu au valoare pentru ca mancam sintetice din inport.Vai de tine popor cu asa conducatori.

Comentariile sunt închise.