elena-udrea (1)

Cu mai multe dosare penale deschise pe numele său şi plecată din PMP, Elena Udrea vorbeşte într-un interviu pentru Digi24 despre viitorul său politic. Ea critică „tinerii cu apucături de capitalism şi cu practici de nepotism”, care au intrat în politică în ultimii douăzeci de ani. Ea spune că a fost normal să fie susţinută de Traian Băsescu în cariera sa, deoarece aşa se promovează într-un partid, în politică.

Reporter: Veţi candida în toamnă pentru un nou mandat de parlamentar?

Elena Udrea: Nu, nu

Reporter: Este o decizie definitivă, nu veţi mai candida pentru un nou mandat?

Elena Udrea: Mă întrebaţi acum, acum vă spun că nu mai candidez. Nu am stat să analizez mai mult de atât, dar decizia mea acum este să nu candidez.

Reporter: Cum vedeţi schimbarea de generaţii din Parlament? Dispar foarte multe nume cunoscute, inclusiv al dumneavoastră, şi vor apărea altele noi.

Elena Udrea: S-au mai schimbat generaţiile în ultimii 26 de ani. Nu neapărat o schimbare de generaţie va aduce o schimbare a modului de a face politică şi asta am văzut-o pe pielea noastră de la Revoluţie încoace. Dimpotrivă, mie mi se pare că politica s-a degradat, chiar dacă generaţiile care au venit de-a lungul timpului au fost mai degrabă educate în democraţie. Este un exerciţiu de politică nou, vom vedea dacă va aduce un plus modul de a face politică în ţara asta şi ţării în general pentru că politica este în slujba sau ar trebui să fie în slujba oamenilor.

Reporter: La ce vă referiţi când spuneţi s-a degradat?

Elena Udrea: Mă refer la prestaţia Parlamentului, spre exemplu, la modul de promovare a oamenilor în funcţii publice, care nu s-a schimbat deloc, s-au perpetuat fix aceleaşi practici, indiferent ce generaţii au venit. Modul în care s-a exercitat şi viziunea asupra exercitării puterii publice, aveau mai mult respect pentru acest lucru cei care se formaseră în politică înainte de 1989. Cei care au venit tineri au venit cu apucături de capitalism, pe de o parte, pe de altă parte fix cu aceleaşi practici de nepotism, pe care le-am moştenit din vremea lui Ceauşescu. Deci a fost o combinaţie mai rea decât ce rămăsese după 1989. Mie nu mi s-a părut că schimbarea de generaţii adaugă lipsa de eficienţă a Parlamentului, degradarea, nu ştiu, a actului guvernamental, până la guvernul de azi, care este o catastrofă. Mie nu mi se pare că am mers spre mai bine.

Reporter: Cum vi s-a părut ultimul Parlament din care şi dumneavoastră aţi făcut parte?

Elena Udrea: Inutil. Deci, dacă nu ar mai fi s-ar duce acasă…bine nu se poate, Doamne fereşte, suntem într-o societate democratică, Parlamentul este instituţia cea mai importantă într-o democraţie(…) Uitaţi, vă dau un nume sau nume care nu vor pleca şi care, probabil, că ar trebui să plece: domnul Vasile Blaga, pleacă? Nu ştiu dacă pleacă sau alţii din generaţia dânsului. Dacă nu se întâmplă o schimbare şi asta şi la nivelul societăţii pentru că şi politicienii nu pică de pe lună, politicienii se schimbă şi vin din societate. Dacă nu se va schimba mentalitatea, degeaba vin nume noi în politică.

Reporter: Spuneaţi de o degradare din cauza faptului că mulţi au venit din capitalism deja bogaţi. Şi dumneavoastră aţi fost inclusă pe lista aceasta.

Elena Udrea: Nu am spus asta. Am spus că au venit cu apucături capitaliste şi că au moştenit pe lângă asta şi practicile de nepotism dinainte de 1989.

 

Citiţi interviul integral pe: digi24.ro