Producatorul de mobila roman Elvila a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de 52,2 milioane lei, in crestere cu 5% fata de anul precedent.

„Rezultatele pozitive inregistrate in 2016 fata de anul precendent s-au datorat activitatilor eficiente si constante de promovare si a campaniilor promotionale desfasurate lunar. Am innoit colectia de mobilier cu produse competitive, realizate din materiale de calitate, tinand cont de cerintele actuale ale pietei. Rezultatele au putut fi realizate cu ajutorul unei echipe de specialisti, care s-au implicat in proiectele desfasurate si au adus un plus companiei Elvila. S-a concretizat si dorinta de extindere a retelei de distributie cu noi colaboratori (Dedeman, Cora, Carrefour, Emag).”, a declarat Mihaela Bisog Specialist Marketing.

In ceea ce privesc investitiile bugetate pe acest an, numarul de angajati si colaboratorii vor creste, potrivit declaratiilor reprezentatiilor Elvila.

De asemenea, se va investi mai mult in calitatea materiilor prime si a celor consumabile.
“Avem in vedere modernizarea fabriciilor proprii (Elmoberom, Relaxa, Carpatina) prin lucrari de investitii in constructiile existente si achizitionarea de utilaje noi de productie pentru mobilier”, a declarat un reprezentant al companiei Elvila.
“Cele mai mari cresteri ale vanzarilor au fost inregistrate de produsele de tapiterie, realizate in fabrica proprie Relaxa din Mizil. Avem produse de tapiterie cu preturi pornind de la 700 lei (canapele extensibile), mergand pana la 8.000 lei la produsele din gama premium (seturi tapitate cu piele naturala)”, conform informatiilor transmise de companie.

Compania cu capital 100% romanesc are 3 unitati de productie in tara, fabrica Relaxa din orasul Mizil, fabrica Carpatina din orasul Babeni si unitatea de productie Elmoberom din orasul Beius.
Producatorul de mobila vinde pe plan intern prin cele 14 magazine proprii prezente in orasele mari din tara (Alexandria, Bacau, Beius, Botosani, Brad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Focsani, Iasi, Mizil, Oradea, Ploiesti), dar si prin cele 12 distribuitori in sistem de franciza (Arad, Braila, Focsani, Husi, Media, Negresti Oas, Patarlagele, Roman, Scheia, Slobozia, Targu Jiu, Viseu de Sus). Pe plan extern se comercializeaza mobilier in special in Germania, dar si in tarile din fostul bloc sovietic.

Pentru anul viitor Elvila isi propune sa deschida noi magazine in orase precum Suceava, Sibiu sau Craiova. Pe lista de obiective pentru 2017, Elvila isi doreste sa-si dezvolte si mai mult reteaua de magazine in franciza, dar si sa creasca numarul de distribuitori.