kelioDeși nu face prea multe lucruri la Cotroceni, noul președinte Klaus Iohannis reușește performanța, iată, să intre în epoca marilor gafe, singur sau ajutat de unii consilieri. O dovedește un scandal recent, care l-ar putea costa foarte scump pe șeful statului și care ar putea explica, totodată, misterioasa demisie a consilierului Tatiana Niculescu Bran.

Mai precis, Klaus Iohannis a elaborat, în perspectiva congresului UDMR care a avut loc week-end-ul trecut, la Cluj Napoca, nu unul, ci două mesaje politice, primul dintre ele, retras la scurt timp, conținînd elemente cel puțin explozive.
Descoperirea aparține jurnaliștilor de la un site media românesc de limbă maghiară, transindex.ro, preluați de B1TV, care au reușit să facă și capturi foto după cele două comunicate (ambele datate 17 aprilie), dintre care unul, cum spuneam, a fost retras în mod misterios de pe siteul președinției și înlocuit cu cel de al doilea.

Diferența e că al doilea nu mai conținea anumite referiri explozive, precum cea la autonomia Ținutului Secuiesc, Sfîntul Graal al maghiarilor din România:

“Există multe chestiuni rămase nerezolvate, deziderate ale minorităților naționale privind respectarea efectivă a drepturilor conferite de lege, dar și nevoia de garanții mai bune pentru protejarea și promovarea identitatii lor naționale(…)Atât respectarea sau extinderea drepturilor minorităților, cât și decizii majore precum conturul regiunilor pot fi obținute și consolidate doar deschizând și menținând canale de comunicare cu toate partidele politice care au un cuvânt de spus în politica românească”.

Chestiunea ”conturului” unor regiuni, dar și altele, la fel de delicate, au dispărut din al doilea comunicat al președintelui și nu s-au mai regăsit nici în forma rostită la congresul UDMR de către emisarul lui Iohannis, consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan.

0

1

Jurnaliștii de la transindex.ro susțin că au contactat administrația prezidențială pentru a primi explicații față de această situație ieșită din comun, dar li s-a răspuns de la biroul de presă că nu este abilitat să facă asta.
Așa cum observă și ei, însă, la trei zile după congresul UDMR s-a produs demisia purtătorului de cuvînt al președintelui, Tatiana Niculescu Bran, care are mai mult ca sigur legătură cu gafa produsă de Președinție.
Una care i-ar putea face pe mulți români să se întrebe oare ce poziție reală are Klaus Iohannis față de ideea autonomiei Ținutului Secuiesc, ori, cine știe, poate chiar a Transilvaniei, în ansamblu?

sursa: inpolitics.ro

6 COMENTARII

  1. Nici lumea n-a fost facuta intr-o zi – totul este ca timpul in care ajunge presedinte sa nu depasasca o „6 zile”!

  2. Clar MRU e autorul comunicatului. Il luase valul ca si alte dati si a scapat niste idei probabil.

  3. pppfh ! Va fi o mare deziluzie, asa cum a fost si Emil Constantinescu !!!!!!! …”toate vechi si nouà toate” !!! (cum ar zice Eminescu !)

  4. O rusine de presedinte. O imensa teapa luata de toti cei care l-am votat pe acest ilustru nepriceput in nimic. Pana acum a dat cu bata in balta in atat de multe situatii incat e cat se poate de limpede ca este total inadecvat functiei pe care o ocupa.

  5. Si de aia politica , ca orice alta meserie, trebuie facuta de cine trebuie nu de cine se nimereste.Aceasta hahalera madam perdele-Bran si-a dat masura proprie imbecilitati habar-namiste dar buricoase inca din prima zi si din primul comunicat trebuia data afara .Individa habar n-are pe ce lume traieste ,iar Iohannis a fost penibil cu gramada de taranusi de pe la Sibiu cu care s-a inconjurat dar care sunt DE UN AMATORISM INFRICOSATOR. Dealtfel Iohannis mai are extrem de putin pana sa piarda compet lupta mediatica cu propriul sa amatorism .Imaginea „salvatorului natiunii” e in cadere libera ,urmarind aceiasi traiectorie ca a lui Emil Constantinescu !

    • Auzi ca taranusi de pe la Sibiu 🙂 bey Radule da tu de unde esti de te oricepi asa bine la chestiile astea ? De ce n-ai candidat ? Sau n- ai avut ” taranusi ‘ prin preajma sa te sustina ! Mai ca la critica toti va pricepeti dar sange in instalatie …cam subtire de vara !!! Mai Hai pe la Sibiu sa ti se deschida si tie orizontul ala de orasean facut la norma 🙂

Comments are closed.