erdogan - miri

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi-a făcut timp, în pofida măsurilor dure luate împotriva participanţilor la lovitura de stat, să primească doi tineri care se căsătoreau, sâmbătă seară, la Palatul prezidenţial, conform imaginilor difuzate de Preşedinţia Turciei, scrie mediafax.ro

După tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, mii de cetăţeni vin la sediul Preşedinţiei Turciei pentru a fi „gardieni ai democraţiei”, anunţă Biroul de presă prezidenţial.

În acest context, printre persoanele venite la Palatul prezidenţial au fost doi tineri care se căsătoreau.

„Preşedintele Recep Tayyip Erdoğan a primit doi miri – mireasa Tuğçe İpek şi mirele Esat İpek -, veniţi la Palatul prezidenţial imediat după oficierea căsătoriei pentru a fi gardieni ai democraţiei”, a transmis sâmbătă seară Preşedinţia Turciei.

Imaginile difuzate de Preşedinţia Turciei şi de site-ul de ştiri Haberturk.com îl arată pe Recep Tayyip Erdogan întâmpinându-i pe cei doi miri şi oferindu-i miresei o brăţară. Preşedintele Turciei i-a felicitat pe cei doi tineri care s-au căsătorit sâmbătă.

Recep Tayyip Erdogan a fost criticat pentru măsurile dure aplicate împotriva persoanelor acuzate de participare la tentativa de lovitură de stat din 15 iulie.

Aproximativ 60.000 de persoane au fost suspendate din funcţii sau arestate după tentativa de lovitură de stat din Turcia, în contextul în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen.