Screenshot_7Militarii români din Afganistan se arată nemulțumiți de modul în care au fost repatriați. Aceștia susțin că au fost decalate toate zborurile cu patru zile și că au fost înghesuiți într-un avion care avea o capaciate mai mică de 75 de persoane.

Au fost improvizate scaune în zona unde de obicei sunt încărcate bagajele. Din această cauză nu avem voie decât cu un bagaj de mână”, au reclamat militarii Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri”, potrivit Realitatea TV.

Totodată, eroii întorși din Afganistan au precizat că le-a fost pusă la dispoziție o singură aeronavă, în care au fost înghesuiți ”ca niște animale”.

Pe 29 iunie premierul Victor Ponta s-a deplasat în baza militară din Afganistan pentru a mulțumii soldaților pentru serviciile aduse țării și pentru a-i lăuda.

”Militarii îşi pun viaţa în pricol în fiecare zi. Îmi doresc ca militarii să se întoarcă în siguranţă acasă. A fost o mare onoare şi mândrie să fiu a doua oară aici.” a declarat Victor Ponta, în timpăul ceremoniei organizate în Afganistan.

Din păcate, la întoarcerea în țară soldații români au fost repatriați în batjocură.

Aşa suntem trataţi, acum, la final de misiune. Oameni din Guvernul României au venit aici, ne-au lăudat şi apoi nu i-a mai interesat de soarta noastră”, se mai arată în scrisoare.

Comentariile sunt închise.