• Iohannis a fost impotriva Referendumului PRO FAMILIE, initiat de peste 3 milioane de romani. A boicotat din greu ! A fost mut complet, ca dealtfel pe toata perioada mandatului prezidential. Multi dintre cei peste 3 milioane de romani care au votat PRO Familie vor boicota Referendumul lui Iohannis.
 • Iohannis s-a agitat mult si prost ca sa isi promoveze Referendumul personal, evident din motive electorale, si i-a jignit pe toti votantii PSD-ului, aproximativ 3 milioane de romani. Acestia probabil ca vor boicota Referendumul.
 • In disperarea de a creste in sondaje, Iohannis a devenit Ipocritul nr. 1 al Natiunii. Pe de o parte spune ca ii intreaba pe Romani ce parere au la Referendum iar pe cealalta parte ii obliga sa voteze DA ! Pai ori e Referendum ori e ordin pe unitate ?! Multi romani se vor simti insultati de aceasta atitudine autoritara ! Si vor boicota !
 • De aproape 5 ani de cind e Presedinte, Iohannis ne sperie ca Justitia va incapea pe miinile lui “dracnea” daca nu sintem cuminti ! Deci, Iohannis recunoaste ca Justitia e inca pe “miini bune” ! Problema este ca peste 70% dintre Romani au o parere proasta despre Justitia pe care Iohannis o apara cu atita indirjire ! Deci…multi Romani vor boicota Referendumul lui Iohannis si din acest motiv !
 • Exista si Romani, chiar multi, care au inteles ca Iohannis putea sa faca un sondaj de opinie care ar fi costat 20.000 de euro si NU 20 de milioane de euro ! Fiindca oricum acest Referendum va fi invalidat de catre Curtea Constitutionala. Si o stie si Iohannis dar o sa se victimizeze, o sa ceara mila publica pentru inca un mandat.

Eu voi boicota Referendumul. Fiindca NU sint de acord cu anularea unui drept fundamental al Cetateanului, in aceeasi masura in care NU sint de acord cu pedeapsa cu moartea ! 

Dreptul de a fi gratiat, inclusiv pentru Coruptie (si ma refer aici la mica forma de coruptie), este un drept fundamental al Cetateanului. 

Da, ca Presedinte, voi gratia cazurile sociale pentru mita de 200 de lei. Evident, dupa ce voi analiza cu echipa de experti de la Presedintie.

Da, ca Presedinte, voi gratia Romanii care au fost victime ale erorilor Justitiei ! Si, din pacate, avem erori ale Justitiei ! Inclusiv pe coruptie ! Va dau un singur exemplu : abia dupa 30 de ani Dosarele “Revolutia” si “Mineriadele” sint trimise spre judecare pentru a-i pedepsi pe vinovati ! Revolutionarii si-au gasit Dreptatea NU in Romania ci la CEDO, dupa 27 de ani ! 

Mecanismul Gratierii Individuale exista in toate tarile democratice tocmai pentru a indrepta erorile Justitiei astfel incit, pina vine CEDO in 5-10-20 de ani, Cetateanul sa nu stea in puscarie pentru fapte “inchipuite” de coruptie ! Doar Iohannis vrea sa renunte, in numele lui, la acest Drept Fundamental al Cetateanului ! Aberant ! Nedemocratic ! 

Si revin la calcule.

 • Referendumul are nevoie de o prezenta la vot de aproximativ 5.460.000 de Romani.
 • Estimez prezenta la vot la aproximativ 40%, adica aproximativ 7.300.000 de Romani.
 • Daca scadem milioanele de Romani de la inceputul acestui articol atunci rezulta evident ca Iohannis personal a cheltuit degeaba banii Romanilor !

Cred ca si Iohannis isi doreste ca Referendumul sa nu iasa ! Curtea Constitutionala va invalida oricum, pe motiv de Restringerea Drepturilor Fundamentale !

Din pacate pentru el, Iohannis va ramine in Istorie ca Presedintele care nu a facut nimic pentru Romani (“Ficusul Lenes” de la Cotroceni), Presedintele turist si Presedintele cu cel mai Trist Referendum din Lume !

Asa cum am mai scris:

 • Eu as vota NU pentru Amnistia pe Coruptie (fiindca altfel scapa si coruptii cu 200 de lei dar si cei cu zeci de milioane de euro !!!)
 • Eu as vota DA pentru Gratierea Individuala pe Coruptie (fiindca amaritii sau victimele erorilor Justitiei nu pot fi lasati inuman in puscarii! )

Aceste DOUA intrebari au fost contopite intr-o singura intrebare si Iohannis imi cere sa votez DA ! Imposibil ! Eu am si un DA dar si un NU ! Deci nu pot vota Referendumul lui Iohannis ! E ori multa prostie ori o perversiune despre care voi scrie saptamina viitoare !

Sa fiti iubiti!

Radu Moraru – candidat la Presedintia Romaniei 2019

P.S.

Deocamdata sintem 4 candidati anuntati oficial, in ordinea urmatoare : Klaus Iohannis Werner – PNL, Radu Moraru – Independent, Liviu Plesoianu – membru PSD si Bogdan Stanoevici – fost ministru in guvernul Ponta

3 COMENTARII

 1. Nasule , candva erai o persoana foarte bine informata.
  Pentru coruptie ar fi necesar in Romania, pe o perioada de 20 de ani ,instituita pedeapsa capitala.
  Au “furat” Revolutia ,sol,subsol,industrie etc. iar noi o facem “pe principialii”.
  Nu sunt sigur dar “tendinta” este de a ma face cred ca “virusul” ,Cristoiu,Pavelescu,Pipidi ….si mai sunt destui,te-a “afectat”.
  Te respect foarte mult,te-am urmarit de-a lungul timpului,te rog nu ma face sa cred ca am facut-o pentru ” cineva care, de fapt, este altcineva”.
  Nu-ti cheltui banii pe ceva la care nu poti ajunge .
  DOAMNE AJUTA!

 2. Teapa! Ai scris mult si prost, poti sa stergi acum, e clar ca ai batut campii. Si sa nu uit: Succes la presedintie!

 3. Un motiv in plus sa afirm ca referendumul “meu” este doar un recensamant al sustinatorilor politrucului de la Cotroceni. Fiindca gratierea INDIVIDUALA intra in atributiile presedintelui! Constitutia Romaniei Presedintele Romaniei Alte atributii ARTICOLUL 94
  Preşedintele României îndeplineşte şi următoarele atribuţii:
  a) conferă decoraţii şi titluri de onoare;
  b) acordă gradele de mareşal, de general şi de amiral;
  c) numeşte în funcţii publice, în condiţiile prevăzute de lege;
  d) acordă graţierea individuală.
  Amnistia si gratierea COLECTIVA sunt legiferate de PARLAMENT, prin lege organica [art. 73 (3) lit. “i”
  art. 74 (1) zice ca presedintele NU ARE INITIATIVA LEGISLATIVA, iar in domeniul amnistiei si gratierii NICI CETATENII NU AU INITIATIVA LEGISLATIVA [art. 74 (2)]

Comments are closed.