O veste incredibil de bună: în cel mai vechi parc național din Canada s-a născut primul pui de bizon după 140 de ani! În fapt, sunt trei pui de bizon provenind de la aceeași mamă, apăruți pe lume în provincia vestică Alberta, potrivit Uniland, citat de b1.ro

Naturaliștii de la Parcul Național Banff spun că trag nădejde ca alți șapte pui de bizon să urmeze curând.

Un număr de 16 bizoni, din care 10 femele gestante, au fost naturalizați cu succes în habitatul parcului în luna februarie, în încercarea de a salva această specie în curs de dispariție. Deși au existat circa 30 de milioane de bizoni în Canada, ei au fost vânați până la extincție în sec. al XIX-lea.

Acum au mai rămas doar aproximativ 250.000 de exemplare unele aflate sub control guvernamental pentru conservare, iar altele crecute în ferme private pentru consum.

Managerul rezervației Banff, Bill Hunt, a declarat pentru BBC că mama bizon și-a îndeplinit cu succes misiunea de aducere pe lume a puilor, iar acum îi îngrijește minunat. Membri din echipa rezervației s-au ascuns în pădure și urmăresc cu atenție pentru a se asigura că totul este bine. Bizonii sunt semi-liberi într-o arie protejată și vor fi ținuți sub observație până în vara lui 2018.