ghita bossSpectacolul de vodevil prost pe care-l face în aceste zile Sebastian Ghiță se va finaliza în curând. Odată cu întoarcerea în țară a Penalului Fugit. Atunci va fi detonat dosarul aflat în lucru la DNA-Structura Centrală. Astăzi vă vom prezenta un document aflat la Dosar. Document despre care nu s-a vorbit în aceste zile în care Ghiță se autovictimizează acuzând abuzuri ale procurorilor. 

Sebastian Ghiță a fost interceptat cu mult înainte de începerea campaniei prezidențiale din 2014. Și a fost interceptat din două surse. Pentru că procurorii DNA n-au avut încredere în SRI. Mai multe nu putem spune… Vă atragem doar atenția asupra numelor pomenite în plângerea depusă la DNA.

Carmen Roşu, fost director general al Autorităţii de Management din cadrul POSDRU, a depus în 2014 un denunţ la DNA în care îl acuza pe Sebastian Ghiţă că ar fi făcut presiuni pentru ca firmele pe care le-a deţinut să câştige contracte pe fonduri europene. Deputatul PSD ar cerut și ca plăţile către companiile sale să fie făcute preferenţial.

Presiunile ar fi fost făcute în perioada martie 2012-octombrie 2013.

Carmen Roşu susţine în denunţ că Sebastian Ghiţă a sunat-o personal pentru plata unor contracte, pe care Teamnet, firmă apropiată deputatului, le-a derulat cu mai multe spitale. Femeia susţine că s-au făcut mai multe verificări în urma cărora au rezultat suspiciuni de fraudă şi de încălcare a legislaţiei în vigoare.

„Verificările achiziţiilor respective au fost efectuate de către experţi în achiziţii şi IT. (…) Am informat-o pe doamna Adina Moga, pe atunci director OIPSI de demersurile făcute, iar la nicio zi am primit un telefon de ameninţare din partea domnului Ghiţă care aflase de la domnul Nica de demersurile mele”, se arată în denunţul depus la DNA.

Carmen Roşu, care l-a denunțat la DNA pe deputatul PSD Sebastian Ghiță, a vorbit  la Realitatea TV despre ameninţările pe care le-a primit. „A fost un coşmar, nu doresc nimănui să treacă prin aşa ceva”, a susținut Carmen Roşu.

 ,,Fenomenul este mult mai amplu, eu am prezentat doar o parte a problemelor. Activitatea domnului Ghiţă este alarmantă. Dacă luaţi în calcul numai numirile din administraţia publică. Când mi s-a cerut să plec din sistem nu am fost de acord, dar acum sunt fericită că am plecat din acest sistem. În momentul în care vezi că banii europeni se pierd pentru interesele unor oameni. Îmi pare foarte rău că n-am ieşit mai demult şi să vorbesc public. Am făcut-o doar legal. Am primit şi ameninţări colaterele. Când îţi spune un ministru, ministrul Teodorovici: „ai grijă cum conduci”. Ameninţarea sună că îi blochez proiectele şi că mă va termina”, a susținut Carmen Roşu la televiziunea citată.

 

sursa: comisarul.ro

4 COMENTARII

  1. Eh, cat timp HINGHERII au incredere in SRI (care numara cainii vagabonzi… ca nu putem presupune ca MANIPULEAZA TOT, de la presa la anchete si la grupuri de presiune constiuite ad hoc), nu e nici un pericol ca s-ar schimba ceva in Rumanie…

  2. Cameleoni, sopârle, târâtoare, hiene…cum ar trebui să numim aceste exemplare?

Comments are closed.