secretara cj gorj

Dorin Teodorescu, fratele secretarului general adjunct din Ministerul Justiției, Ion Claudiu Teodorescu, și-a angajat gagica, o pițipoancă de 23 de ani, fără niciun fel de experiență profesională, cu 5 la bacalaureat și vechime doar în cluburi de noapte, ca secretară la cabinetul prefectului de Gorj!

Lupii tineri și flămânzi din PSD Gorj, promovați de premierul Victor Ponta în poziții cheie în aparatul guvernamental și în cel administrativ, șochează fără încetare.

Aparent, ei ar trebui să aibă două mari atuuri.

Primul: s-au școlit într-o altă epocă, mai puțin impregnată de comunism. Din păcate, competențele lor reale încep și se termină cu lipitul de afișe. De aceea, în orice post ar fi numiți, majoritatea dintre ei sunt niște jalnici impostori.

Al doilea atu: ei sunt comparați tot timpul cu generația politicienilor expirați, din toate punctele de vedere. Și, totuși, gorjenii au ajuns să-i prefere pe Călinoiu și Cârciumaru veșnici, în detrimentul lui Teodorescu, Văcaru și al celorlați.

De pildă, doctorul agramat Călinoiu este conștient de inabilitățile sale de a se exprima fluent în limba română, și tocmai de aceea se străduiește, transpiră, se încruntă, încercând să spună ceva cu cap și coadă. Asta îl face uman, acceptabil, tolerabil.

De partea cealaltă, cei din gașca lui Teodorescu sunt ”șmecherii naturali”, care ascultă imnul național cu mâna la inimă, pe la diverse festivități, pozează în mari patrioți, dar își suflă mucii în drapel ori de câte ori li se pare lor că nu-i vede nimeni.

vacaru-si-teodorescu

Discreditarea demnității de prefect a început cu numirea lui Ion Claudiu Teodorescu în fruntea Prefecturii Gorj și s-a desăvârșit cu promovarea, în același scaun, a fostului șef de cazinou Alin Văcaru. E ca și cum ai pune doi puști care abia merg pe bicicleta cu trei roți, să conducă o navă cosmică. Dacă în mandatul lui Liviu Andrei, care, iată, ajunge și el să pară un prefect bun, comparativ cu cei doi, auzeai din trei în trei zile de corpul de control al prefectului care face, drege, anchetează, în mandatele lui Teodorescu și Văcaru acea structură a fost semi-desființată.

Văcaru e atât de ridicol încât s-a trezit la un moment dat din somn și a anunțat că trimite el corpul de control la Primăria Dănești, unde fusese o mare – mare ”nenorocire”: angajații de acolo făcuseră și ei un chef, după program. În schimb, Văcaru n-a cerut o anchetă la sânge în cazul morții celor șase copii de la Rovinari. De fapt, ca să fim corecți până la capăt, Văcaru n-a anchetat absolut nimic, de când este prefect.

Pe timpul lui Văcaru, haosul din instituțiile publice s-a accentuat. De pildă, prefectul s-a implicat, recent, în blocarea demiterii unui șef de instituție publică, urmărit penal pentru posibile infracțiuni în legătură cu serviciul. Protejatul prefectului tocmai îi promovase o rudă apropiată… Detalii, cât de curând.

Peste evidenta inadecvare a acestor flăcăi cu scaunele în care i-a pus Ponta, au venit și bârfele tot mai sonore despre curvăsăriile din Palatul Administrativ. Ele au determinat transferuri de fufe dintr-o instituție în alta, demisii și tot felul de scandaluri ce n-au putut fi ascunse de ochii și urechile presei. La modul foarte sincer, eu, unul, înțeleg și pot tolera și astfel de activități extra-profesionale consumate în timpul programului de lucru… Pe scurt, aș aprecia dacă fufele s-ar pricepe și la altceva… Dacă fratele lui Teodorescu, de pildă, își angajează gagica, fără niciun fel de experiență profesională, cu 5 la bacalaureat și vechime doar în cluburi de noapte, ca secretară la cabinetul prefectului, lucrurile devin de netolerat.

Pe fondul atmosferei de bordel din cabinetul prefectului, la începutul lunii martie din subordinea lui Văcaru au demisionat, subit, două tinere vlăstare: șefa de cabinet Janina Apostol și secretara Marilena Ardeiu. Atenție! Nu vorbim de biroul de copiat acte din colțul Pieței Prefecturii. Vorbim de cabinetul prefectului, structura cea mai apropiată de guvernul și de premierul României. Este locul unde se vehiculează informații clasificate. Locul unde vine șeful SRI să dea raportul. Locul unde poposesc, întâi și întâi, înalții demnitari care vin în Gorj. Este nucleul care ar trebui să auto-regleze felul în care funcționează instituțiile și statul de drept în Gorj. Pentru toate aceste motive, Văcaru era dator cu explicații publice. Nu le-a prezentat, de aceea oricine poate specula orice. Inclusiv că acolo e o atmosferă de bordel, cu tot ce presupune ea.

dorin-teodorescuCei trecuți de prima tinerețe își amintesc, desigur, ce șefe de cabinet – tobă de legislație – aveau foștii șefi ai județului. Dar Teodorescu și Văcaru nici măcar asta nu au acceptat. În loc să-și ia lângă ei oameni cu experiență în administrație, și-au umplut organigrama cu fufe.

După ce Văcaru n-a avut minima decență de a explica public motivele pentru care au dezertat șefa de cabinet și secretara prefectului, fostul șef de cazino a continuat să fie NESIMȚIT. Auzindu-l, probabil, pe Ion Călinoiu, că nu-i nicio problemă că beizadeaua Mădălin Călinoiu a ajuns consilier de ministru secretar de stat fără să aibă niciun fel de experiență, Văcaru a acceptat-o ca secretară pe Alida Andreea Tutilă, al cărei unic atu consistă în legătura mai mult decât apropiată pe care o are cu Dorin Teodorescu, fratele fostului prefect, ajuns președinte al Grupului de Acțiune Locală Parâng. Mezinul familiei Teodorescu a divorțat după ce fosta soție l-a prins în offside clar, împreună cu o persoană la care nu se aștepta. În paranteză fie spus, din moment ce astfel de nesimțiți își promovează fufele în astfel de poziții, e cazul să nu mai invoce pretenția protejării vieții private. Cabinetul prefectului nu e dormitor. Sau dacă ajunge, mai mult sau mai puțin accidental, e nevoie de foarte puțin bun simț, ca să nu afle chiar toată lumea. Dar cum e județul lor, țara lor, prefectura lor, unor personaje ca Văcaru și Teodorescu nu le pasă. Deloc – deloc.

tutila-1

Așadar, la doar câteva zile după ce cei doi se afișaseră la braț într-un club de noapte din care Alida Andreea Tutilă este nelipsită, prefectul a anunțat că domnișoara în cauză e noua sa secretară. În afară de faptul că și-a vândut ”acțiunile” cui trebuie, Tutilă nu are niciun alt atu.

Secretara-prefectului

S-o luăm pe rând. Are doar 23 de ani. Este licențiată la o universitate destul de obscură, la care numai cine nu vrea nu ajunge student – Universitatea ”Nicolae Titulescu” din București. N-a mai lucrat niciunde. Este la primul job! În 2013 și-a depus dosarul de înscriere la UCB, după care s-a retras din concurs. A luat doar 5 la matematică, la bacalaureat.

5-la-bacalaureat

A absolvit colegiul Tehnic Motru și Școala Generală Glogova.

Vizionând acest traseu, sute de tineri gorjeni, ulta-licențiați, probabil că înjură printre dinți, comparând cv-urile lor cu al protejatei lui Dorin Teodorescu. Dar, dacă Ponta și-a pus fosta ”pretenă” viceprimar la Târgu Jiu, de ce să nu-și pună și Teodorescu gagica secretară la prefect? Mai ales că, în felul ăsta, Ion Claudiu Teodorescu, stăpânul lui Văcaru, își face rost de o nouă pârghie de control asupra sclavului său.

alida-andreea-tutila

 

Sursa: gorjnews.ro

5 COMENTARII

  1. Nu fiti rai! Daca disciplina obligatorie la bac. era orala, ar fi luat o nota mai mare. Nu maxima.

  2. Imi plac mult articolele lui Narcis Daju. Bine documentate si cu umor. E un baiat de perspectiva. Mafia politica a PSD din Gorj ofera multe subiecte savuroase. Avem imaginea cum ar fi ajuns Romania daca Ponta ajungea Presedinte. HOTIA SI PROSTIA, GUVERNEAZA ROMANIA! Prostii care voteaza mereu cu PSD-ul, isi merita soarta, dar noi ceilalti?

Comentariile sunt închise.