Baronul PSD, Adrian Duicu, il ruga, in februarie anul trecut, pe presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea „sa nu se bage” in schimbarea unui sef de vama, dupa cum reiese din interceptarile aflate la dosar. Relevanta pentru a ilustra influenta lui Adrian Duicu asupra liderilor de la varful PSD este discutia baronului de Mehedinti cu Valeriu Zgonea, al treilea om in stat. Zgonea i se adreseaza cu „Da, sefu’? Da, sefu’ de la Mehedinti” insa baronul Duicu i-o taie scurt: „Lasa gargara!”. Zgonea ii promite lui Duicu „sa nu se bage” in povestea schimbarii sefului de vama.

Valeriu Zgonea n-a putut fi contactat pana la aceasta ora pentru a-si prezenta un punct de vedere.

In data de 20.02.2013, Zgonea il suna pe Duicu. Redam mai jos stenograma discutiei (vezi foto atasat)

Duicu Ioan-Adrian: Domn’ presedinte, sa traiesti.
Zgonea Valeriu: Da, sefu’? Da, sefu’ de la Mehedinti?
Duicu: Lasa gargara!
Zgonea: Ia zi, sefu’!
Duicu: Ce faci?
Zgonea: Uite, bine. Am fost la o intalnire, ma duc la o alta intalnire.
Duicu: Si eu ma duc la partid, ajung la partid ca am sedinta aicea. Auzi? Ce te rog. Sper ca nu te bagi in treaba cu Titu, cu Netoiu. Ca ma tot bazaie ca nu stiu ce vorbeste cu tine pe-aicea.
Zgonea: Cine?
Duicu: Titu Netoiu.
Zgonea: Cine-i Titu asta, ma?
Duicu: Cu Taverna, ma.
Zgonea: Lasa-ma ma, in pace! Am vorbit ceva cu tine! Ai innebunit la cap?
Duicu: Bine.
Zgonea: Ma bag eu in ciorba ta?! M-am bagat eu vreodata?
Duicu: Nu. Nu. Nu.
Zgonea: Tu nu esti serios cu mine, in relatia cu mine.
Duicu: Nu-i adevarat. E! P…!
Zgonea: Eu sunt serios cu tine.
Duicu: Nu-i adevarat. Nu. Nu-i adevarat.
Zgonea: Tu esti…Eu cand ti-am promis ca nu ma bag si m-ai rugat, nu ma bag! …Nu m-ai rugat tu sa nu ma bag?
Duicu: Da.
Zgonea: E! Si-atunci? Pa.

stenograma-zgonea-duicu

Potrivit surselor HotNews.ro, Duicu incerca sa-l schimbe pe Titu Netoiu din functia de sef al Vamii „Portile de Fier I” dar suspecta ca ar fi protejatul lui Valeriu Zgonea. Duicu reuseste sa-l schimbe, mutandu-l de la Vama PF1 la PF2 insa doar pentru o luna, dupa care a fost instalat la loc. Potrivit unor surse locale, ar fi fost o simpla demonstratie de forta pentru a-si etala influenta pe care o are in PSD. Fiul lui Titu Netoiu a fost condamnat in 2013 de Inalta Curte la opt ani cu executare pentru tentativa de omor, dupa ce a tras din balconul casei unde locuia 16 focuri de arma in patru masini aflate intr-o parcare, in apartamentul vecinilor si intr-un autoturism aflat in miscare.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, pe 30 iunie, ca presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, sa ramana in arest preventiv. Duicu, baron PSD de Mehedinti, e urmarit penal de DNA intr-un dosar in care e acuzat pentru sapte infractiuni, printre care trafic de influenta, cumparare de influenta si instigare la dare de mita. Potrivit referatului DNA, Duicu ar fi comis trafic de influenta inclusiv in sediul Guvernului, in biroul premierului. Victor Ponta a negat ca ar avea o implicare in acest caz.

Procurorii sustin ca Adrian Duicu i-a promis apropiatului sau Stefan Ponea ca isi va folosi influenta asupra mai multor functionari publici (membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea MAI, seful IGPR) ca sa il mentina temporar pe acesta in functia de sef al IPJ Mehedinti iar la o data ulterioara sa il numeasca intr-o functie de conducere la Inspectoratul General al Politiei Romane, si anume, director adjunct al Directiei de Ordine Publica, precum si sa o numeasca pe sotia lui Ponea intr-o functie de conducere la DNA.

Sursa: hotnews.ro

Comentariile sunt închise.