raed-arafat

Dupa ce „National” a dezvaluit modul in care aproximativ 1.300 de ambulante au fost achizitionate de la „Regele Salvarilor”, afaceristul clujean Dan Vasile Gorgan, noi amanunte incendiare ies la iveala in legatura cu acest dosar in care itele duc direct la prietenul de-o viata al patronului Deltamed SRL, nimeni altul decat „parintele SMURD”, Raed Arafat.

Iar daca pana acum actualul secretar de stat de la Ministerul de Interne s-a strecurat printre furcile caudine ale controalelor si anchetelor derulate cu privire la cererea doctorului Raed Arafat, pe cand se afla la conducerea Ministerului Sanatatii, ca statul sa-i plateasca mai multi bani, retroactiv, fostului sau coleg din studentie, de aceasta data lucrurile par sa se complice si mai mult. Iar ancheta se poate redeschide spectaculos, dupa ce s-a facut un mic studiu de piata, care a scos la iveala o anomalie care nu poate fi explicata nici prin regulile economiei, sfidand de-a dreptul cele mai elementare calcule matematice.

Discount pe invers

Statul roman, prin Ministerul Sanatatii, reprezentat in negocieri de catre doctorul Raed Arafat, a cumparat loturi de cateva sute de ambulante de la firma clujeana Deltamed SRL. Astfel ca numarul total de „Salvari” vandute statului de catre Dan Vasile Gorgan a ajuns undeva la 1.300 de bucati. Ceea ce inseamna, conform teoriilor eeconomice si comerciale, ca ar trebui sa beneficieze de un discount semnificativ. Numai ca, surpriza de proportii, anchetatorii au descoperit ca o unitate medicala privata a cumparat la liber, tot de la Deltamed, o ambulanta de acelasi tip si cu aceleasi dotari ca si cele vandute Minsiterului Sanatatii. Insa pretul cu care a achizitionat entitatea privata ambulanta a fost cu 15 la suta mai mic decat cel oferit de Ministerul Sanatatii! Deci, pretul pentru o singura masina luata de privati a fost esential mai mic decat cel pentru acelasi tip de ambulanta din lotul de peste o mie de bucati luate din bani publici!

A dracu’ matematica

Deci, pe scurt, Raed Arafat, pe cand era secratar de stat la Minsiterul Sanatatii s-a zbatut cu o incapatanare demna de o cauza mai buna ca sa cumpere pe banda rulanta ambulante tip B4X2 si tip C de la Deltamed SRL. Tinand cont ca aceasta societate apartinea lui Dan Vasile Gorgan, cunoscut drept „prietenul de o viata” a lui Arafat, ai putea crede ca acesta din urma a sperat ca va obtine de la amicul sau o reducere semnificativa, mai ales ca era vorba de bani publici din bugetul si asa vlaguit al Sanatatii. Dar de unde! Dupa cum au descoperit acum cei care incearca sa scoata la iveala toate dedesubturile acestei afaceri, niste privati oarecare au reusit sa scoata tot de la Deltamed-ul lui Gorgan si exact pentru aceleasi tipuri de ambulante preturi cu 15 la suta mai ieftine! Deci, daca cumperi una este mai ieftin decat daca iei 1.300? Pai nu cumva matematica aplicabila achizitiilor realizate in sistemul de sanatate de stat sfideaza logica de a beneficia de preturi competitive si discount pe masura raportat la cantitatea mare de achizitie?

Calitati de medium

Este greu de raspuns la intrebarea de ce statul roman plateste in plus, atunci cand cumpara mai mult. Si la fel de ciudat este de ce acelasi stat roman, reprezentat de Raed Arafat, ca secretar de stat in Ministerul Sanatatii, nu doar ca accepta aceasta anomalie, dar se si ofera sa actualizeze pretul de achizitie in favoarea furnizorului. Care, stranie coincidenta, este bun prieten cu responsabilul care a realizat achizitia. Tot astfel, anchetatorii se pot intreba si ce s-o fi intamplat cu diferenta de pret unitar multiplicata cu numarul mare de ambulante achizitionate. Mai ales ca este vorba, dupa cum sustin sursele noastre, de aceleasi „Salvari” din lotul pregatit pentru Ministerul Sanatatii, care insa, atentie, nu lansase inca oficial procedurile de achizitie. Numai ca insusi patronul Deltamed, Dan Vasile Gorgan, a recunoscut ca stia de ea si ca pregatise deja lotul! Mai stii, o avea calitati de medium prietenul doctorului Raed Arafat, de le nimereste asa de bine la licitatiile organizate de colegul sau din studentie…

 

Sursa: enational.ro

14 COMENTARII

 1. Si doamna Udrea este o femeie frumoasa, si domnul Nastase un eminent om politic ,domnul Voiculescu un om care a facuf multe fapte bune si a ajutat multi copii bolnavi , Domnul Becalii mare filantrop dar pentru ca au pacalit statul roman sunt la puscarie .Eu zic ca legea trebuie sa fie aceasi pentru toti. Ambulantele au fost cumparate din banii cetatenilor si e pacat daca s a intamplat o deturnare de fonduri si daca e asa este interesant unde au ajuns banii.

 2. Comentarii răutăcioase. Dacă nu își asuma decizia Arafat , nici acum ambulantele și SMURD -ul nu ar fi primit autosanitarele în dotare, asta pentru greșeala unor funcționari din minister care au trecut într-o variantă de contract prețul în lei și în alta în euro.In România se contestă absolut orice decizie fie ca e buna fie ca e rea.De aceea nu ajungem nicăieri. Arafat nu e un șpagar și chiar s-a zbătut pentru serviciile de urgență. Aceste servicii sunt singurele la nivel acceptabil din sistemul sanitar(faceți o comparație cu serviciile din spitale).

 3. Un milion de persoane (victime sau aparţinători)
  au beneficiat de ajutorul profesionist al « Smurd » iar alte milioane
  de cetaţeni ai acestei ţări se simt în siguranţă în ce priveşte serviciul de
  prim ajutor graţie serviciului amintit. Această structură construită cu
  elemente ce aparţin Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Interne, concept
  şi creaţie a doctorului Arafat a reprezentat sursă de inspiraţie pentru omologi
  din Europa şi SUA. Domnul doctor Arafat este un cetăţean român de origine
  arabă, dedicat profesiei sale şi loial ţării în care a ales să-şi petreacă
  viaţa. Este neplăcut, dacă nu dizgraţios de-a dreptul, atunci când persoane din
  politică sau mass-media, pigmei de felul lor precum bietul Tache (autorul
  articolului) să înceapă o campanie de murdărire a unei personalităţi marcante pentru simplul motiv că şi-au
  descoperit ’’metoda’’ prin care ar putea să iasă din mediocritatea obositoare în
  care se zvârcolesc.

  • Nimeni nu este abchetat pentru ca isi face bine treaba in functia pentru care e platit. salvarea de vieti omenesti e una (intre noi fie vorba au mai fost si esecuri care li se datoreaza) si furtul banilor publici este cu totul alta. Ei bine Arafat pentru chestiunea asta din urma este anchetat. Lucrurile nu se amesteca niciodata.
   Si asa ca regula generala sa-ti faci treaba e regula de baza si nu e nimic extraordinar in asta. Furtul e chestia extraordinara. In cel mai bun caz pentru ca ti-ai facut bine treaba poti cere circumstante atenuante.
   Ca sa intelegeti mai bine cum vine treaba sa presupunem ca dvs sunteti soofer (poate chiar sunteti). SI timp de 20 de ani ati condus fara a lua macar o amenda. Dar, va pune dracul sa beti un sprit intr-o seara, si faceti un accident. Credeti ca tine vrajeala ca ati fost 20 de ani un sofer perfect sau veti fi sanctionat pentru accidentul comis?
   P.S. Nu se da spaga.

 4. La un prim calcul, una buc. ambulanta 30.000 E X 15% = 4.500 E profit minim per buc X 1.300 = 5.850.000 E, frumos aproximativ 6 mil. euro

  • Ce ştia Băsescu ? Ştia că fiicele dumnealui, deşi submediocre, vor
   ajunge europarlamentar respectiv ’’primul’’ notar al ţării ; ştia că loturile
   de pământ de la Nana vor fi reunite pentru el ; ştia că matrapazlâcurile
   subordonaţilor (Udrea, Videanu Stolojan, Bica, Blaga etc, etc…) se fac şi în
   folosul campaniilor dumnealui ; ştia şi despre relaţiile fratelui cu
   clanurile de tip Bercea( ’’Ştie mă ! Crezi tu că nu ştie ?’’ ;
   ştia şi despre flotă ş.a.m.d. Dar ceea ce ştia cel mai bine este faptul că dacă
   murdăreşti imaginea unei personalitaţi, vor exista întotdeauna un număr suficient
   de cetăţeni care să-l bage-n seamă…

 5. Majoritatea
  oamenilor care nu reuşesc să acumuleze suficienţi bani pentru a duce viaţa pe
  care şi-o doresc sunt cei care se lasă cel mai uşor influenţaţi de opiniile
  celor din jurul lor. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut
  bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul
  liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision.
  Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

 6. Legile
  care guvernează universul transformă în realitate gândurile tale
  dominante. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut
  pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să
  câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel
  mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii,
  trimiteți mesajul PROIECT la adresa de
  email:[email protected]

 7. ADUCATELEA,ROBERT TURCESCU…ESTE COLEG DE CONDEU SU PROGRAM TV CU GRUGORE CARTUANU,PE CARE_L TROSNEA UN MOD JOSNUC,MEREU???????!!!!!! pe cartuanu,zic…MARELE,URIASIL TURCESCU!!!!

Comentariile sunt închise.