ctpSe vorbeste intens zilele acestea (din nou) despre un personaj, Hassan Awdi, care a nenorocit presa scrisa dupa ce a primit aproape moca de la Adrian Nastase fosta retea de distributie a presei, Rodipet. Povestea trista, dar dubioasa a privatizarii Rodipet au scris-o excelent colegii de la Digi 24. N-o reiau. Dar public in premiera un document care a iesit acum din sertare: e vorba de un „celebru” protocol incheiat intre Clubul Roman de Presa si firma lui Hassan Awdi, groparul Rodipet.

In urma cu aproape zece ani, pe 3 mai 2006, de Ziua Mondiala a Presei, l-am intrebat pe Cristian Tudor Popescu despre acest document, desi nu intrasem in posesia lui. La vremea aceea, cu figura-i trista si crunta, CTP, care era inca presedintele Clubului Roman de Presa, mi-a recunoscut in direct in emisiunea „100%” ca si-ar fi dorit ca acest document sa nu existe. Regretele erau insa tardive. Documentul pe care-l public azi a contribuit decisiv si in mod nefast la disparitia presei tiparite din Romania, asa cum a fost ea inainte ca Rodipet sa incapa pe mina lui Hassan Awdi. Pentru ca, asa cum veti putea citi si vedea mai jos, sub semnatura lui Cristian Tudor Popescu si a colegilor lui din „marele” Consiliu de Onoarea al CRP, s-a ales praful de cea mai mare retea de distributie a presei din Romania, defuncta Rodipet. CTP si amicii lui din CRP au dus Rodipet la groapa. De ce au facut-o? Ce intelegere au avut cu Nastase si cu Awdi? M-as putea lansa in niste speculatii, dar zau ca mi-e o sila teribila! Cert este ca in documentul de mai jos veti putea vedea cum se angaja CTP sub semnatura sa-l ajute pe Hassan Awdi, groparul Rodipet, sa ia cit mai multe chioscuri in concesiune pe 49 de ani si multe alte chestii care mie imi suna un pic a trafic de influenta.

Rodipet-1

Era, cindva, si un dosar instrumentat de DIICOT pe speta asta, oare ce s-o fi ales de el? Ma rog, sa n-o lungim, iata integral documentele promise, poate le improspatam memoria si unora dintre cei ce ar trebui sa lamureasca juridic afacerea privatizarii Rodipet:

rodipet-2

Cit despre CTP, acum ca e ceva mai liber si nu mai are atita treaba la ziar, poate se indura si explica frumos si calm cum si in ce conditii, de ce si pentru ce, a batut el palma cu Hassan Awdi si cu Adrian Nastase in afacerea Rodipet. Pentru ca fara protocolul semnat de Popescu via CRP, privatizarea mizerabila a celei mai mari retele de distributie a presei din Romania n-ar fi fost posibila.

Domnu’ Popescu, aveti legatura!

sursa: turcescu.ro

4 COMENTARII

  1. Altă dare la gioale, după vechea metodă românească. Băi nea Turcescule, dacă presa română nu era plină doar de ipocriţi, oportunişti şi hahalere, şi ar fi avut oameni cu cap, Rodipetul ar fi vândut la chioşcuri prezervative. Dacă vrei reţea de distribuţie de presă scrisă şi vânzarea ei, ţi-o fac la orice oră în maxim trei luni în toată ţara, până în ultimul cătun. Mai bine taci şi rămâi la ce te pricepi. Să faci avere pe spinarea fraierilor. Nu am văzut nici o emisiune de a ta, pentru că atunci când îţi auzeam o singură frază slobozită, schimbam postul.

  2. Mai nene ,acu’ am priceput eu: C.e T.e P.ricepi astepta Mascatii, si sa dat la fund de la Gandul, sa nu se faca de Cacao. PAROL !

  3. CTP „ca kazar” ashkenaz a facut jocul fratilor lui sionisti! ce sa o mai fisiim….
    Am mai scris:
    Un fost inginer mediocru – care si-a batut toate cele 4 neveste pe care le-a avut – s-a transformat intr-un „ziarist” si mai mediocru! Va muri de oftica din cauza rautatii native care o poarta cu el in fiecare secunda!

  4. ACEST INCRUNTAT ,NEGRU IN CERUL GURII ctp,INTOTDEAUNA MI-A LASAT IMPRESIA UNUI EXCROC ASCUNS.NU ,OM DE LITERE.POATE SCRIE O CARTE DESPRE RODIPET,INAINTE DE…RAMANE CA DOCUMENT DE INSTANTA,ORICUM NU-L CITESTE NIMENI.

Comentariile sunt închise.