fecundare-spermatozoid-ovul

Un nou experiment sfideaza tot ce stiam pana acum despre reproducere. Potrivit oamenilor de stiinta, inclusiv cuplurile formate din barbati ar putea aduce pe lume copii. Ba chiar barbatii ar putea sa conceapa copii cu ei insisi, potrivit ziare.com

Cercetatorii britanici de la Universitatea din Bath au descoperit o noua tehnica prin care fiinta umana ar putea sa conceapa la un moment dat. Conform The Independent, un copil va putea fi conceput folosind celule de piele.

Studiul a fost facut pe soareci, iar experimentul a aratat ca exista posibilitatea de a concepe copii sanatosi, fara a apela la fertilizarea clasica: e nevoie de celule de piele si sperma.

Comunitatea oamenilor de stiinta a catalogat acest experiment ca fiind speculativ si pretentios, insa nu l-a dezmintit. Ceea ce inseamna ca exista posibilitatea ca, in viitor, barbatii gay sa poata avea copii sau chiar un barbat sa aiba un copil cu… el insusi.

Oamenii de stiinta spun ca astfel ar ajuta si speciile care sunt pe cale de disparitie.

Profesorul care a coordonat acest studiu a recunoscut ca este doar o faza de principiu in acest moment si ca urmeaza multe alte etape, pentru a ajunge la o concluzie clara, insa a subliniat ca rezultatele sunt promitatoare.