Pompierii din Botoşani sunt în alertă, sâmbătă după-amiază, ca urmare a riscului unei explozii la un transformator electric care a fost afectat de un incendiu, scrie stiripesurse.ro

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Dorina Lupu, patru echipaje de pompieri intervin pentru răcirea transformatorului, pentru a evita scurgerea uleiului încins.

„Pe Strada Mobilei se intervine cu patru echipaje pentru răcirea punctului de transformare a energiei electrice în care se află ulei încins. Există riscul să cedeze cuva în care se află uleiul încins”, a declarat Lupu.

Mai multe transformatoare electrice din municipiul Botoşani au ars, sâmbătă la prânz, din cauze încă necunoscute, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Cristian Amarandei.

Potrivit acestuia, incendiile s-au produs în acelaşi timp în puncte din municipiu, echipamentele electrice fiind cuprinse de flăcări foarte mari.

Unul dintre incendii avut loc într-o staţie de transformare a furnizorului de electricitate, iar un altul în curtea Serviciului Poliţiei Rutiere. În curtea Serviciului Poliţiei Rutiere, avaria la transformatorul electric a afectat un autoturism parcat în imediata vecinătate a clădirii în care se se aflau echipamentele electrice. Autoturismul, o Dacia Logan, a fost distrus, pompierii intervenind pentru limitarea efectelor focului.

Știrea inițială

E alertă generală în municipiul Botoșani! Mai multe transformatoare electrice din municipiul Botoşani au ars, sâmbătă la prânz, din cauze încă necunoscute, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Cristian Amarandei.

Potrivit acestuia, incendiile s-au produs în acelaşi timp în puncte din municipiu, echipamentele electrice fiind cuprinse de flăcări foarte mari.

Unul dintre incendii avut loc într-o staţie de transformare a furnizorului de electricitate, iar un altul în curtea Serviciului Poliţiei Rutiere.

În curtea Serviciului Poliţiei Rutiere, avaria la transformatorul electric a afectat un autoturism parcat în imediata vecinătate a clădirii în care se aflau echipamentele electrice. Autoturismul, o Dacia Logan, a fost distrus, pompierii intervenind pentru limitarea efectelor focului.

Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale, iar în zonele afectate circulaţia a fost restricţionată.

”Trei transformatoare au luat foc. Unul dintre transformatoare e aproape de o benzinărie.”, a spus Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.