481abea0f8dae41b5e03228202f1ce1dUn cutremur similar celui din 1977 ar provoca pierderi materiale de 5 miliarde de euro, potrivit experților. Peste exact patru luni România va suferi o pagubă aproape dublă, fără să aibă loc o catastrofă naturală sau tehnologică. Iar cei care spun că reprezintă clasa politică a României ne ascund acest dezastru. Singurul care a mai vorbit despre fenomen a fost Traian Băsescu. Însă și el tace de ceva vreme, pe fondul intoxicărilor despre ”bunăstarea” adusă de Codul Fiscal. 

Nimeni nu scoate un cuvânt despre ADEVĂRATUL ȘI SINGURUL obiectiv de politică internă și externă care ar trebui să stea în fața României până la sfârșitul acestui an: salvarea celor circa 8 miliarde de euro fonduri europene, care vor fi pierdute iremediabil la 31 decembrie 2015.

Cifre și date fără INTERPRETĂRI

Uniunea Europeană a acordat României, în exercițiul bugetar 2007-2013, 30 de miliarde de euro pentru dezvoltare. Din aceștia, 10 miliarde de euro au fost subvențiile directe pentru agricultură. Restul de 20 de miliarde a fost absorbit până în prezent în proporție de 50%. Mai sunt 10 miliarde de euro, bani curați, pe care Bruxelles-ul îi va lua României, ca necheltuiți, până la sfârșitul anului. Există promisiuni că România ar mai putea absorbi, în final, 1-2 miliarde.

Însă, indiferent de ce manevre de ultimă oră s-ar mai face, și orice concesii ne-ar mai face Bruxelles-ul, cel puțin 7 miliarde vor rămâne neabsorbite.

Mai mult, pierderea va fi și mai mare. Pentru toate proiectele contractate și nefinalizate până la 1 ianuarie 2016 se vor returna banii încasați iar investițiile vor fi finanțate din bani de la Buget…

Pornind de la aceste date cutremurătoare, poți să te întrebi dacă nu cumva unii care iau decizii așa-zis populiste în România fac de fapt jocurile unora cu care merg să-și facă poze pe la Baku?

Datoria publică a României a EXPLODAT, și se estimează că va trece de pragul ROȘU de 40% până la sfârșitul acestui an!

Guvernul Ponta a împrumutat numai în ultimul an peste 4 miliarde de euro! 

Toți tac…

sursa: comisarul.ro

4 COMENTARII

  1. Pai daca e mic si slab, sa lase pe altul. OPT MILIARDE DE EURO !!!! Cred ca vinovatul TREBUIE pus la zid !

  2. Nu consider ca Ponta e adevaratul vinovat aici,nu zic ca nu ar avea vina dar cred ca este prea mic si slab pentru a putea face fata “directiilor ” care vin aproape la vedere dinspre UE dar totusi datorita unui val de “nepasare” si “amortire” care arata ca populatia(noi) nu facem nimic pentru a incerca incetul cu incetul sa redresam “nava” aflata in”deriva” si destul de aproape de naufragiu.Exista doua variante …ori nu suntem lasati sa facem ceea ce trebuie ,ori nu stim ce sa facem .Probabil in cateva zeci sute de ani vom disparea ca entitate geografica(romani)daca nu indepartam” nu pot ” si “nu vreau” in situatiile grele sau mai “putin ” grele.

  3. Multi ziaristi si persoane autorizate sustin ca tot se intampla in romania inclusiv sosirea refugiatilor in Europa este strategia de distrugere pusa in practica de Putin.Ma gandesc ca Ponta are sustinere din Est de aia n-are nici o jena sa faca ce vrea cu tarisoara asta si sa-si bata joc de acest popor asa cum n-a mai facut-o nimeni pana acum .Sper sa traiesc momentul in care Ponta va fi “ascuns” definitiv.

  4. penalul ponta o sa lase bugetul gol cum la lasat si penalul tariceanu …asteptam cu incredere ca DNA sa demareze cercetarile si sa ia masuri in consecinta !

Comments are closed.