Vicepresedintele Statelor Unite, Mike Pence, a anuntat sambata ca „armada americana” condusa de portavionul USS Carl Vinson va ajunge in cateva zile in Marea Japoniei pentru a contracara amenintarile venite din partea regimului de la Phenian, relateaza ziare.com

Anuntul vicepresedintelui vine la doar cateva zile dupa ce presa americana a dezvaluit ca portavionul USS Carl Vinson a navigat timp de o saptamana in directia opusa, pentru a participa la un exercitiu naval cu fortele australiene din Oceanul Indian, desi reprezentantii Casei Albe sustineau ca o adevarata „armada” se indreapta spre Peninsula Coreeana.

„Noi ne asteptam ca va ajunge in doar cateva zile in pozitia sa din Marea Japoniei, inainte de sfarsitul lunii aprilie. Regimul nord-coreean nu ar trebui sa faca nicio greseala, prentru ca americanii au resursele, personalul si prezenta in aceasta regiune pentru a garanta securitatea intereselor si a aliatilor”, a declarat Pence la o conferinta de presa comuna cu premierul Australiei, Malcolm Turnbull.

Tensiunile dintre Washington si Phenian au explodat recent in urma lansarii mai multor rachete balistice de catre regimul nord-coreean, in pofida sanctiunilor implementate de Natiunile Unite.

Marina SUA a anuntat pe 8 aprilie ca un flotila condusa de portavionul USS Carl Vinson se va indrepta spre nord ca o „masura prudenta” de a combate regimul izolat de la Phenian.