medici

Spitalul Elias s-a confruntat in 2014 cu cazuri de infectii nosocomiale, doi medici descoperind in sapunul lichid Maxil furnizat de Romchim “o bacterie de hazna”, scrie Tolo.ro, citat de stirileprotv.ro

In urma acestei situatii, a fost necesara inlocuirea intregului sistem de circulatie al sapunului lichid, iar Romchim a fost exclusa de la licitatii, dand in judecata unitatea medicala. Si in acest caz, autoritatile din Ministerul Sanatatii au reactionat intr-o maniera similara celei din scandalul Hexi Pharma.

Tolo.ro citeaza afirmatiile directorului medical de la Elias Dana Safta: „Ne-am trezit cu o bacterie noua pentru spitalul nostru: Serratia marcescens. O bacterie de hazna! Ceva nu era in regula”, spune ea, pornind de la faptul ca, in iulie 2014, un nou nascut si un batran bolnav de cancer au ajuns aproape in sepsis, iar starea li se agrava, tratamentul cu antibiotice fiind cel care reuseste sa ii stabilizeze.

Pe 30 iulie 2014, Mariana Buzea si Marilena Filipoiu sunt primii doi doctori din Romania care descopera bacterii intr-un produs care trebuia sa omoare bacteriile, sapunul Maxil, produs de fabrica Romchim de la Targu Mures, potrivit News.ro.

Acestea au luat probe din sapunul utilizat in laborator si din cel folosit de asistente, in ambele fiind descoperita bacteria serratia marcescens, un germen care se dezvolta in fecale.

Analize ulterioare au demonstrat ca erau doua milioane de bacterii intr-un mililitru de sapun lichid, adica aproximativ 400.000 de bacterii intr-o picatura, scrie Tolo.ro

Toate detaliile anchetei le gasiti pe TOLO.RO