colectiv foc oameni spre scena

A fost săltat de procurorii anticorupție într-un flagrant ca la carte pe când lua 30.000 de euro de la un investigator sub acoperire. Este vorba de Ştefan Enache, cunoscut ca Fane, colonel în cadrul UM 02999 – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului care a fost trimis în judecată, pe 29 decembrie 2015,  în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, scrie adevarul.ro, citat de stiripesurse.ro

Ofiţerul lucra din 1991 la Guvern, detașat la Secretariatul General al Guvernului (SGG) si se ocupa de interceptări şi bruiaj.

El spune în interceptările prezentate de DNA în dosarul său că la #colectiv s-ar fi pus foc…. totul în încercarea de a-i demonstra interlocutorului cât de bun este el și că ar avea acces la date cu caracter special.

PASAJUL DIN INTERCEPTĂRILE DE LA DOSAR, redat de stiripesurse.ro, UNDE FOSTUL COLONELUL STS SPUNE CĂ LA CLUBUL #COLECTIV S-AR FI PUS FOC

Investigator sub acoperire: Ne întâlnim undeva la un restaurant, la ceva?
Ştefan Enache: Vii p-aici, treci p-aici, că eu sunt până seara târziu, că sunt cu bugetul, că până termin cu bugetul, m-au căpiat.
Investigator sub acoperire: Da?
Ştefan Enache: Acum e la CSAT plecat. I-am făcut toate mapele. Am tras o mapă uite aşa, toată mapa.
Politician PSD: Mamă vor să vină ăştia să facă revoluţie…
Ştefan Enache: Păi să vină, că eu sunt din 91 aicea, şi m-am săturat, să-i vezi că fac ce fac şi tot o laie merge.
Politician PSD: Dacă nu ne-nţelegem…guvernăm pentru români, guvernăm pentru străini, băga-mi-aş …
Ştefan Enache: Ce, eu nu le-am spus ce a fost acolo la…poţi să spui…Eu ştiu ce a fost acolo la…când au dat ăia foc. Eu le-am spus „d-acolo nu scapă nimeni!” Păi acolo a fost dat de aia şi când a ajuns flacăra a făcut prăpăd acolo. Păi dacă am doctor, bun prieten, care e la Spitalul 9.
Politician PSD: Zici că a fost provocare?
Ştefan Enache: Provocare…
Politician PSD: Provocare, ă?
Ştefan Enache: Se ştia, mă! Ştia şeful din Minister…Şi Oprea… Păi dacă şi-au dat sms-uri „nu vii în seara asta în club!”, unii… Şi eu am prieteni care au fost…specializaţi pe explozibil şi arme de distrugere în masă. Acolo sunt bombele care le au americanii. Mamă şi tată. Deci americanii au mamă, îi spun bombe mamă, israelienii le spun, ruşii tată şi israelienii au o combinaţie de-a lor, aiurea. Numai gazul care a fost, a fost o explozie. Păi dacă i-a făcut ca la rotisor…
Politician PSD: I-a stropit, i-a…?
Ştefan Enache:  Ce vorbeşti…Şi gazul ăla dezvoltă 2000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, în momentul în care a coborât, oxigen.
Investigator sub acoperire: Mergem să vedem şi blocul ăla?
Ştefan Enache: Da, putem să mergem.