Dumitru Coarnă e unul dintre cei mai vocali sindicaliști! El e cel care a demascat faptul că mulți pensionați din MAI au fost reangajați în minister și au ajuns la venituri cumulate, din pensie și salariu, de peste 30.000 de lei. Numai că și Coarnă a făcut la fel. El s-a pensionat la numai 45 de ani și s-a reangajat la sindicat. El este președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, scrie stiripesurse.ro

Conform Realitatea TV, Coarnă a avut, anul trecut, venituri lunare de peste 14.000 de lei. Coarnă a fost demascat chiar de către un angajat al MAI, într-o scrisoare deschisă.

Contactat de Realitatea TV, Dumitru Coarnă a recunoscut că s-a pensionat la 45 de ani, dar susţine că motivele au fost medicale.

”Deci am fost pensionat medical. Am fost gasit la un control de rutina cu o problema la plamanul stang. Am fost trimis la spitalul Gerota Dionisie Lupu. Am fost bagat in comisia de Medicina Muncii, comisia de Medicina Muncii m-a clasat în gradul 3”, a afirmat el.

Potrivit declaraţiei de avere depusă pentru anul trecut, Dumitru Coarnă a avut trei venituri. El a câştigat 14.700 de lei ca membru al Comitetului Economic şi Social şi 52.800 de lei pensie. Cei mai mulţi bani au venit însă de la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor, de unde, în 2016, Dumitru Coarnă a avut un venit de peste 100 de mii de lei.

Un calcul simplu arată că liderul de sindicat a câştigat în 2016 aproape 170 de mii de lei, adică peste 14.000 de lei lunar.