epa04510989 A handout picture provided by Turkish Presidential Press Office shows Russian President Vladimir Putin (L) and his Turkish counterpart Recep Tayyip Erdogan (R) chatting before a press conference in the new presidential palace in Ankara, Turkey, 01 December 2014. Putin and Erdogan began a meeting in Ankara to discuss their often opposing views on the crisis in Syria, the Islamic State threat and gas supplies to Turkey. Russia agreed to send more gas to Turkey and charge 6 per cent less for the energy, starting in January. Putin is on a one-day official visit to Turkey. EDITORIAL USE ONLY, NO SALES EPA/TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFICE / HANDOUT

Turcia este pregătită să depună eforturi în vederea restaurării păcii și stabilității în regiune , împreună cu Rusia și Iran, a declarat președintele turc, Recep Tayyip Erdogan,  într- o convorbire telefonică cu omologul său iranian, Hassan Rohani, conform stiripesurse.ro

Astăzi , suntem hotărâți mai mult decât oricând înainte de a contribui la soluționarea problemelor regionale mână în mână cu Iran și Rusia, precum și în cooperare cu acestea” relatează agenția iraniană IRNA preluată de agenția oficială rusă TASS.

Președintele turc l-a informat pe președintele Rouhani cu privire la situația din Turcia . „În prezent , situația se întoarce la normal , dar este prea devreme să spunem că totul este terminat„, a declarat Erdogan, potrivit aceleiași surse.

La rîndul său, președintele Hassan Rohani a lăudat poporul turc pentru curajul și maturitatea politică care s-a ridicat pentru a apăra autoritățile legitime .
Stabilitatea și liniștea în Turcia, au un impact pozitiv asupra atmosferei în întreaga regiune . Nu avem nici o îndoială că liniștea în țările lumii islamice nu se potrivește cu teroriștii și unele superputeri„, a subliniat presedintele iranian .
El a spus că în ultimele zile au arătat Turciei cine îi sunt prietenii și dușmanii și acasă și în străinătate.