În iunie, la Comitetul Executiv lărgit al PSD, Dragnea va propune partidului înlocuirea lui Grindeanu cu Shhaideh! Cu acest prilej se va opera și o primenire amplă a echipei guvernamentale, principalul vizat fiind Viorel Ștefan, considerat în acest moment principala frână în calea punerii în practică a Programului de guvernare, scrie comisarul.ro

Dragnea și Ștefan au avut o discuție, purtată în termeni decenți, în care șeful PSD i-a reproșat faptul că lucrurile nu pot merge înainte când unul spune doar nu și nu se poate. Lucrurile au intrat în impas încă din ianuarie, de la debutul echipei guvernamentale, în privința alcătuirii Bugetului. Viorel Ștefan a avut o viziune mult mai conservatoare și rezervată în privința spațiului bugetar necesar adoptării măsurilor revoluționare propuse de sfetnicul lui Dragnea, Darius Vâlcov. Cu toate acestea, Dragnea a mers și merge pe mâna lui Vâlcov.

În ceea ce privește acceptarea de către președinte a unei noi nominalizări a lui Sevil Shhaideh, se pare că lucrurile au fost aranjate deja între Dragnea și președinte.

Răceala dintre Dragnea și Grindeanu pare insurmontabilă. Din două motive. Unul este intrarea lui Grindeanu în conflict cu Olguța Vasilescu. Extrem de bine văzută în zona cercului de putere sudist care conduce acum PSD. La care se adaugă apropierea și însușirea punctelor de vedere ale ministrului Finanțelor. Dar și sprijinul fățiș acordat ministrului Justiției. Celălalt motiv, poate mult mai important pentru Dragnea, este legat de suspiciunile cum că Grindeanu ar fi fost deja luat în brațe de o tabără din servicii. Ori Dragnea este acum alimentat zilnic, de toate cozile de topor posibile, cu tone de „informații” care mai de care mai „speciale”.