martor_protejat_Alin Brîncuş

Martorul cheie din dosarul lui Victor Ponta spune că nu a fost niciodată protejat de poliţie. De asemenea, acesta a intrat în greva foamei de o săptămâna, informează România tv, potrivit stiripesurse.ro

De un an de zile, Alin Brîncuş şi soţia lui, martori în dosarul Turceni-Rovinari, trebuie să beneficieze de protecţie din partea poliţiei. În fiecare zi, în faţa blocului şi la uşă sunt agenţi. Doar că unii dintre ei se pare că nu iau prea în serios misiunea.

Procurorii DNA au dat o ordonanţă prin care cei doi sunt consideraţi martori ameninţaţi. Viaţa lor ar putea fi în pericol. De cealaltă parte, sunt agenţi care admit că se fac abuzuri, dar n-au ce să facă pentru că riscă să fie înlocuiţi sau puşi la dispoziţie.

Viaţa martorului din ultimul an pare distrusă după declaraţia la DNA. De o săptămână a intrat şi în greva foamei. Ar fi primit chiar ameninţări cu moartea.

„Ne este frică pentru viaţa noastră. Ne este frică. Noi nu am fost protejaţi, noi am fost abuzaţi. Nu mă simt protejat în momentul ăsta şi niciodată nu am fost protejat”, a spus bărbatul la RTV.