petre-daea-porc

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a  intervenit vineri noapte în direct la B1 în jurnalul de la ora 23 pentru a comenta scandalul fermei de porci deținută de fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, în Teleorman. Guvernul PSD a inițiat un proiect de sprijin financiar pentru fermele de porci, printre care și afacerea fiului liderului partidului, scrie flux4.ro

Îl felicit pe fiul domnului Dragnea, a spus Petre Daea,

El a comentat și importul de porci făcut de Dragnea jr din Germania și Olanda: Nu avem capacitatea de a crește purcei. Nu avem maternitate. 

Daea a afirmat că paternitatea proiectului sprijinului financiar al guvernului Grindeanu pentru fermele de porci îi aparține încă din timpul campaniei electorale cu toate că numele său nu a fost pomenit în aceea vreme ca având vreo legătură cu programul PSD.

Fiul lui Liviu Dragnea a devenit acționar cu 99% la o fermă de porci din Teleorman cumpărând pachetul de acțiuni cu 500 de lei de la celebra firmă Tel Drum legată de tatăl său.

În anii 2014-2015, Dragnea jr a cumpărat mai multe firme care numai în anul 2015 au avut cifre de afaceri de 20 milioane de euro.

O ferma de porci din inima Baraganului ajunge in aprilie 2014 de la Tel Drum SA, companie cu care presedintele PSD a negat mereu ca ar avea vreo legatura, in proprietatea fiului lui Liviu Dragnea, dar trece mai intai printr-un fel de intermediar, astfel incat la prima vedere nu se vede cum firma abonata la contracte de asfaltare in Teleorman transfera o afacere prospera. Perspectivele arata insa chiar mai bine. Liderul PSD promite sa creasca subventia la tomate si, coincidenta, la porc. Dragnea-tatal se plange in campanie ca romanii mananca de Craciun porci din Olanda si Germania, ca importam mult si exportam putin. Una spune tata in campanie, alta face fiul in viata de zi cu zi. Dragnea jr. importa porci tocmai din Germania si Olanda, ii creste intensiv la Salcia si ii vinde pe piata din Romania, unde controleaza tot lantul de la productie la desfacere, scrie Hotnews.

Salcia e o asezare saraca, cum sunt mai toate satele din zona. Drumurile arata insa foarte bine, mai ales cele naționale, dar nici drumurile judetene nu arata rau. La ferma de proci lucreaza tarani din Salcia, angajati pe salariul minim (1.200 – 1.400 lei) sau chiar mai putin, dupa cum ne spune o localnica nemultumita ca sotul ei primea doar 6 – 7 sute de lei. Cu totii stiuca lucreaza la Dragnea, despre care spun detine in Salcia si fostul CAP, unde sunt silozuri, plus cateva mii de hectare de teren agricol. De pilda, silozurile din imaginea de mai jos trec drept tot ale familiei Dragnea.

Un intreprinzator local, cu cateva zeci de hectare de teren cumparat in zona, sustine ca mare parte din zona este a lui Dragnea. „Are ferma de porci, de vite, are 13.000-14.000 de hectare de pamant. Are si utilaje, la Lita (n.r. comuna de langa Turnu Magurele)”,