vlad_voiculescu_00286700Dezvăluiri bombă sunt făcute despre noul și mult lăudatul ministru al Sănătății pe un site media, ziare.com, extrem de agreat de SRI. Potrivit acestora, Vlad Voiculescu este un beneficiar al unor sponsorizări grase din partea unor mari companii farmaceutice internaționale, ceea ce îl plasează într-un conflict de interese zdravăn, și nu doar în plan moral. Mai mult, el și-a adus drept colaboratori la minister oameni bine înfipți la vîrful unor spitale cu mari probleme, în care s-a lăsat chiar cu arestări pe motiv de corupție.

Ziarista Ioana Ene Dogioiu dezvăluie, într-un material, că ministrul Vlad Voiculescu pare a se preface că nu știe situația din anumite spitale cu probleme, unde a fost nevoie de scandaluri pentru a se declanșa controale guvernamentale. Spunem pare pentru că, după cum reiese din articol, Voiculescu și-a adus în jurul său, la minister, drept consilieri, oameni care au făcut parte din Asociația MedAlert și din Consiliile de etică ale respectivelor spitale, deci știau perfect, din interior, care era situația exactă.

Ministrul este, se știe, președinte al Asociatiei MedAlert, ONG înființat pentru a preveni corupția din sistem

”Zilele trecute la spitalul din Craiova izbucnea marele scandal al pacientilor decedati in urma unor operatii, iar ministerul a trimis Corpul de Control. Reprezentantul pacientilor in Consiliul de Etica al acelui spital este nimeni altul decat Adrian Stefan Voinea, reprezentantul MedAlert. Acum, dl Voinea este consilier personal al ministrului, desi nu are nicio pregatire in domeniu, fiind directorul ”Gazetei de Sud”. Va aduceti aminte ca directorul Spitalului Bagdasar Arseni, Bogdan Paltineanu, a fost arestat pentru ca a luat mita pe cand era directorul Institutului Ana Aslan. Cine era reprezentantul pacientilor in Consiliul de Etica al Institutului exact in perioada cand a fost comisa presupusa fapta? Dl Laurentiu Colintineanu, reprezentatul MedAlert, actual purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii” scrie Dogioiu.

Încă mai explozive sunt alte dezvăluiri, legate de bani încasați de un alt ONG al ministrului, anume Asociația Magicamp.
Concret, omul în pixul căruia stă lista de medicamente care se va importa sau, dimpotrivă, nu se va importa în România, după 1 noiembrie, de la marile concerne farmaceutice străine, a încasat bani grei sub formă de sponsorizări exact de la asemenea companii, giganții Pfizer (creatorul Viagra), Novartis și Himalaya. Mai grav, Voiculescu a rămas șef al ONG-ului și după numirea sa ca ministru, în luna mai, abia în aceste zile fiind făcute demersuri de retragere.

”Anul trecut, Pfizer a sponsorizat Magicamp cu 50 de mii de lei, iar Novartis cu aproximativ 108 mii de lei. Pentru sponsorizarile de anul acesta ale taberei nu exista date publice, dar din informatiile mele ele vin din partea Novartis, Pfizer si Himalaya. Trei firme de medicamente sponsorizeaza o asociatie a ministrului Sanatatii?
Novartis sponsorizeaza Magicamp inca de la infiintare, deci o relatie solida, bazata probabil pe colegialitatea din cadrul Institutului Aspen dintre Vlad Voiculescu si Nicolae Voiculescu, nimeni altul decat fostul director general, vreme de 7 ani, al Novartis, un personaj foarte influent in sistemul sanitar, mereu in anturajul puterii, fie ca vorbim de dl Bazac, dl Banicioiu sau insusi dl Ponta.
Pe dl Nicolae Voiculescu il gasim si in Panama Papers.
Pozitia dlui ministru, undeva pe granita, la limita dintre sistem si antisistem, la limita conflictului de interese, poate reprezenta o explicatie a pasivitatii domniei sale in fata unor realitati extrem de grave si care nu mai suporta amanare” mai scrie ziare.com.

La numirea lui Vlad Voiculescu în funcție, Inpolitics s-a arătat, reamintim, extrem de sceptic, avansînd ipoteza, într-un material cu titlul ”Voiculescu la Sănătate – cineva acolo sus ne ia de proști”, că acesta e promovat pe alte criterii decît necesara competență și experiență, pe care nici nu le avea, de altfel.

”Ca și Petrescu, Vulpescu ori Baciu, noul ministru lasă impresia, mai degrabă, că are spatele asigurat de rubedenii bine înfipte prin anumite structuri oculte și că e promovat doar pentru a-și lustrui CV-ul mai degrabă decît pentru a face, cu adevărat, treabă.
La fel cum Dacian Cioloș lasă tot mai mult impresia că e nevoit să cedeze sistematic unor oferte pe care ”nu le poate refuza”, ca să cităm un alt clasic, hollywoodian de astă dată” scriam la vremea respectivă.

Iar cînd ”ofertele” vin, iată, din partea unor giganți occidentali ai medicamentelor, cum naiba să le refuzi?

sursa: inpolitics.ro