hakan-sukur-erdogan

În mod evident Recep Erdogan, preşedintele Turciei, şi-a pierdut minţile după lovitura de stat eşuată, lovitură despre care foarte multă lume crede că a fost orchestrată chiar de el pentru a deveni stăpânul absolut al Turciei, potrivit secundatv.ro

Mii sau poate chiar zeci de mii de persoane, militari de rang înalt, politicieni, jurnalişti, profesori, artişti, sportivi, au fost umiliţi, arestaţi sau anchetaţi. Asta mai ales după ce Erdogan a anunţat că suspendă reglementările pentru Drepturile Omului.

Deşi până acum nu existau semne evidente, este cert că nebunia lui Erdogan a lovit şi lumea sportului. Hakan Şukur, fostul mare fotbalist al Turciei, a fost trimis în judecată pentru insultă şi urmează să apară în faţa magistraţilor.

hakan sukur

Şukur, care a fost pus pe liber de Galatasaray Istanbul, evident la ordinele lui Erdogan, este acuzat că l-a insultat pe preşedintele Turciei, dar şi pe fiul acestuia, după ce Erdogan a anunţat că vrea să închidă toate unităţile de învăţământ care ar avea legătură cu rivalul său, Fethullah Gulen.

Mai mult, oamenii lui Erdogan îl acuză pe Hakan Şukur că a mers în SUA pentru a se întâlni cu Gulen şi că ar avea o relaţie apropiată cu acesta. Avocaţii lui Şukur susţin că fostul mare fotbalist a mers în SUA pentru a-şi promova proiectul, deschiderea unei academii de fotbal cu predare în limba engleză.

hakan-sukur

Hakan Şukur (45 de ani) a fost de opt ori campion al Turciei cu Galatasaray Istanbul, câştigător al Cupei UEFA cu Galatasaray Istanbul, Cupa Italiei cu Parma şi medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2002, din Japonia şi Coreea de Sud, cu naţionala Turciei.

Cunoscut pentru eficienţa uluitoare din avanposturi, Hakan Şukur şi-a încheiat cariera de fotbalist cu 332 de goluri marcate în 709 meciuri jucate pentru echipele de club pe la care a trecut (Sakaryaspor, Bursaspor, Galatasaray Istanbul, AC Torino, Internazionale Milano, AC Parma şi Blackburn Rovers) şi 51 de goluri în 112 meciuri jucate pentru naţionala Turciei.