munteanu-diaconu.3ka7r2sf5o
Documentele pe care vi le prezentăm mai jos pot duce la desfiinţarea „Partidului România Unită” (PRU), în care se înghesuie unii PSD-işti de vază, în aşteptarea lui Victor Ponta! Este vorba despre Statutul şi Programul PRU, care conţin numeroase pagini plagiate cuvînt cu cuvînt din documentele „Mişcării pentru România”, înregistrată de Marian Munteanu la Tribunalul Bucureşti încă din 1991 și publicate în revista MIȘCAREA nr. 1 , martie 1992!

Sîntem şi în posesia celor două broşuri editate de „Mişcarea pentru România” înfiinţată de Marian Munteanu şi„Partidul România Unită”, condus de Bogdan Diaconu, în care plagiatul este evident. De asemenea, documentele MPR sînt publicate încă din 1998 pe pagina de web a lui Marian Munteanu la adresele:

http://www.munteanu.ro/Statutmpr.html

http://www.munteanu.ro/Programpr.html.

Pentru comparaţie, pot fi încă accesate şi documentele „Partidului România Unită” (PRU), la adresele:

http://www.partidulromaniaunita.org/doctrina/

http://www.partidulromaniaunita.org/statut/.

Atunci cînd sînt puse faţă în faţă documentele originale şi cele plagiate, se utilizează o metodă consacrată, adică sînt subliniate pasajele identice ale acestora. În cazul de faţă, ar fi absurd să apelăm la această metodă, întrucît ar fi trebuit să subliniem fiecare rînd, ceea ce ar îngreuna lectura. Din acest motiv, am considerat că este mai bine să subliniem cuvintele – puţine – care sînt diferite sau au fost reformulate de către plagiator!

Iată, pentru început, două file din Programul „Mişcării pentru România” (MPR), în care sînt prezentate primele 4 puncte:„Bazele naţional-democraţiei”, „Concepţia ontologică”, „Cunoaşterea” şi „Fiinţa umană”:

Citește mai mult aici: Cotidianul.ro