anti-tero sri

O breşă de securitate uriasă a fost creată, marţi, pe Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni. Peste 180 de pasageri au intrat în România fără să-i întrebe nimeni de sănătate.Un ploiestean  a povestit pe Facebook cum a asistat, pe aeroportul Otopeni, la un incident de securitate demn sa dea fiori reci tuturor sefilor serviciilor secrete din Romania, conform flux24.ro

UPDATE: Poliţia de Frontieră a deschis o anchetă pentru neglijenţă în serviciu, după ce zeci de pasageri ai unei curse charter din Grecia nu au mai fost controlaţi când au ajuns pe Aeroportul “Henri Coandă” Otopeni, întrucât au fost duşi la sosiri interne.

“Aeroportul Henri Coandă Bucureşti, locul trei în materie de securitate, în Europa.Din cele peste 40 de aeroporturi europene luate în calcul în topul „Routes Europe Awards 2013”, Aeroportul Henri Coandă Bucureşti – Otopeni a fost clasat pe locul trei în materie de securitate, decisive fiind dotările filtrelor de control şi sistemul de supraveghere video folosit de Serviciul Român de Informaţii şi de Poliţie.”, se spune pe pagina oficială a SRI.

SRI a ascuns public acest incident.

Brigada Antiteroristă a SRI este condusă de generalul Sorin Cosma implicat în multe afaceri controversate.

Mesajul integral postat, vineri, pe Facebook, de Daniel Chelsoi:

„Bresa de securitate pe Aeroportul Otopeni. Incompetenta, proceduri incalcate si panica printre oamenii de la aeroport.

Oare sefii marilor servicii secrete stiu ca ca marti 07 Iunie 2016 prin aeroportul Otopeni a trecut un ditamai avionul Boeing 737-400 cu aproximativ 180 plus pasageri de diverse nationalitati unii vorbind rusa sau alte limbi, complet necontrolat sau neprocesat?

Adica vine un avion din strainatate incarcat cu pasageri de diverse nationalitati si euro si non euro si pur si simplu sunt „scapati” de sistem si acestia intra in tara ca in brinza fara ca cineva sa ii intrebe de sanatate sau de acte macar.

Cum s-a intimplat:

Ma intorceam cu familia si niste prieteni din insula Corfu Grecia din concediu, cu avionul companiei Blue Air, facand o escala mai intai la Cluj unde au coborit citiva pasageri, escala oarecum neprogramata initial, dupa care am aterizat la Otopeni in jurul orei 21 marti 07 iunie 2016. Avionul s-a oprit la ceva distanta de terminalul cu burduf. Au venit doua autobuze pentru a prelua pasagerii si bagajele.
Soferul autobuzului a intrebat probabil, cumva bizar, de unde vine avionul. Primind de la un oarecare raspunsul „vine de la Cluj”, si ne-a dus pe toti la terminalul sosiri curse interne din aeroport in zona recuperare bagaje.

Dupa aproximativ 10 minute in care asteptam si nu mai soseau bagajele, un domn mai in varsta a intrebat un lucrator in uniforma a aeroportului daca stie ceva de bagajele noastre, deoarece noi nu suntem cursa venita din tara, ci din afara tarii, si daca nu cumva s-a produs o greseala si bagajele noastre vin la terminalul sosiri internationale. Lucratorul in uniforma a raspuns nonsalant: Nu stiu! Habar n-am!

Dupa cateva momente au inceput sa soseasca bagajele. Le-am recuperat si am iesit spre zona taxi impreuna cu aproximativ jumatate din pasageri. Deci, atentie mare. Jumatate din pasagerii unui avion venit din strainatate intra in tara fara a fi procesati, fara sa fie introdusi in sistem, fara sa le verifice vreun politist de frontiera pasapoartele etc! Cum vor iesi acesti oameni din tara daca figureaza ca nici n-au intrat? Cum se rezolva administrativ aceasta neglijenta?

La un moment dat, a aparut un domn in negru avind o statie in mana foarte panicat, agitat si total depasit de situatie. A blocat iesirea celorlati pasageri, chemind si doi oameni inarmati. Noi am asteptat sa soseasca si prietenii ramasi inauntru. Domnul respectiv a inceput sa strige catre holul unde eram amestecati cu foarte multa lume: pasagerii veniti din Corfu sunt rugati sa revina. Spre disperarea lui, majoritatea oamenilor deja plecasera. Repet, intrasera in tara fara sa fie inregistrati, din cauza unui sofer care a incurcat putin cursele interne cu cele externe! Cum e posibil asa ceva? Nu exista proceduri pe Aeroportul asta, soferii masinilor de bagaje decid daca pasagerii intra in tara prin vama sau nu?

O doamna mai in virsta si cu multe bagaje pe un carucior din cei blocati in dreptul usii a spus ceva de genul: Hai domne ca ma grabesc si a impins caruciorul pe linga domnul in negru fiind urmata si de ceilalti pasageri vadit nervosi de intarziere. Omul nu a mai facut nimic sa opreasca fluxul de oameni care treceau pe linga el.

In acel moment am hotarit ca un asemenea incident merita filmat cu telefonul personal.Cand omul in negru a vazut ca marea bresa de securitate este si filmata de cineva, a intrat in panica, parand total depasit de situatie. A abandonat cu desavirsire sirul de pasageri care coborau pe rampa si s-a repezit la mine, incercind sa ma determine sa nu mai filmez.

Am bagat telefonul in buzunar acesta inregistrind in continuare numai sunet. Mi se spune ca ar fi bine „sa stergeti acesta filmare”. Cand l-am intrebat de ce, a argumentat ca in zona sosiri pasageri nu ai voie sa filmezi. Evident ca nu era asa, deoarece nu era afisata nicaieri vreo interdictie. De altfel, toata lumea filmeaza acolo cind sosesc din calatorii prieteni sau rude, inclusiv televiziunile.

Cind a vazut ca nu sunt de acord sa sterg inregistrarea de pe telefon, vadit deranjat, a apelat la niste jandarmii aflati la iesire explicandu-le ca filmasem ceva nepotrivit si incercind sa ii faca pe acestia sa-mi ia telefonul. Acestia au spus ca nu am facut nimic ilegal.

Dupa reactia lui am inteles ca tocmai am asistat la un eveniment extrem se serios de securitate, avind si o inregistrare a acestuia pe telefonul personal. Din acest motiv am decis ca macar o parte a acestei filmari sa o fac publica aici.

Astept pareri avizate si eventual oficiale din parte sistemului in legatura cu modul absolut neprofesionist si chiar hilar in care acestia ne expun pe totii la pericole neimaginabile, de care dupa cum se vede tot auzim in ultima vreme!

Oare sefii marilor servicii secrete stiu ca ca marti 07 Iunie 2016 prin aeroportul Otopeni a trecut un ditamai avionul Boeing 737-400 cu aproximativ 180 plus pasageri de diverse nationalitati unii vorbind rusa sau alte limbi, complet necontrolat sau neprocesat?

Adica vine un avion din strainatate incarcat cu pasageri de diverse nationalitati si euro si non euro si pur si simplu sunt „scapati” de sistem si acestia intra in tara ca in brinza fara ca cineva sa ii intrebe de sanatate sau de acte macar.

Mai Servicii Secrete, mai Mari Sefi de servicii secrete, voua macar v-au raportat cineva acest eveniment petrecut marti la aeroportul Otopeni cam pe la ora 21 asa? Voi il stiti de domnul acela din filmulet cam cum il cheama pe el, si cam cit de rau de tot in bara a dat-o? Oamenii astia platiti banuiesc foarte bine si de la bugetul nostru genereaza riscuri majore de securitate in aeroport sau oriunde in tara, mai ales in contextul de securitate actual la nivel internationat etc”.