elena-udrea-sElena Udrea a ieșit aseară pe post, la B1TV, în primul interviu de după arestări și eliberări, blonda fostului președinte folosind prilejul pentru a da cîteva semnale politice extrem de importante. Unele pe care avem motive serioase să le bănuim ca emanate în colaborare cu Băsescu, cel care tocmai și-a anunțat decizia de a intra, în fine, în PMP. Printre cele mai importante direcții de acțiune sugerate de Udrea pentru sine și pentru mentorul său se numără sprijinul nerostit pentru Ponta, atacul la structurile de forță ale statului și culoarul naționalist.

Elena Udrea a declarat explicit, în emisiunea tandemului Silviu Mănăstire & Ion Cristoiu, că România se află în plin proces de preluare deplină a puterii de către personaje oculte, din structurile serviciilor secrete și din parchete, care nu sunt alese de către români ca să-i reprezinte, dar care conduc prin dosare făcute la comandă și prin teroarea indusă politicienilor. Profeția sa e sumbră: în toamnă va începe o operațiune de eliminare a ultimilor lideri care se mai pot dovedi incomozi pentru servicii.

”Eu pot să accept, culmea, și situația aceasta în care eu și încă vreo 10 să fim ”victime colaterale” pentru ca România să ajungă undeva unde este bine” a spus Udrea. ”Dar, întrebarea mea este ”România merge pe un drum bun?”. Ce se întîmplă acum duce România undeva unde este bine? Nimeni nu crede că România e pe drumul cel bun, ci dimpotrivă…Ce se întîmplă astăzi, în afară că este o perdea de fum – cum că ne luptăm cu corupția în această țară -, în realitate nu aduce nimic bun societății. Ce mi s-a întîmplat mie i se poate întîmpla oricui și am mai spus-o, în arest cu mine nu erau politicieni, ci simpli cetățeni împotriva cărora se întîmplau abuzuri, iar lucrurile nu se termină aici.
O să vedem din septembrie încolo că sunt eliminați toți cei care sunt potențiali lideri, fie că vorbim de lideri politici, fie că vorbim de lideri economici. Sunt eliminați toți cei care ar avea un cuvînt de spus, pentru că preluarea puterii nu se poate face atît timp cît există voci puternice care ar putea să fie împotriva lor” a mai declarat ea.

Un mesaj foarte interesant, deși subtil, a fost cel de victimizare a lui Victor Ponta și de încurajare a lui să reziste pe postul de la guvern, în ciuda trădării care i se coace de către Liviu Dragnea și alți pesediști.

”Compromiterea lui Victor Ponta este primul pas spre eliminarea acestui guvern(…) Întrebarea e dacă permitem ca un guvern să fie dat joc cu acțiuni ale justiției sau ale instituțiilor de forță și dacă dăm jos un guvern condus de un premier cu dosar penal ca să aducem în loc un guvern condus tot de un personaj cu dosar penal” a spus ea.

Ea a punctat că, acționînd pasiv, ca pînă acum, Ponta nu ar avea nicio șansă să-și păstreze postul de premier, ”mai ales că Liviu Dragnea, avînd dosare penale, ar fi înclinat să-i tragă scaunul de sub fund în această toamnă, dar vom vedea cum se vor termina lucrurile, mai ales că un rol foarte important îl va avea și ceea ce va face Victor Ponta”. Udrea a explicat că, terorizați de serviciile secrete, parlamentarii PSD înșiși ar putea să voteze o moțiune de cenzură contra lui Victor Ponta. ”Depinde ce va face Victor Ponta” a repetat ea. ”Eu cred că e nevoie de echilibru în acest moment, pentru că, dacă Ponta pleacă cu intervenția instituțiilor de forță, la fel va pleca și Cătălin Predoiu” a avertizat deputatul PMP.

Poziția Elenei Udrea e aproape identică cu cea a lui Traian Băsescu, din ultima vreme, despre care am mai scris, fostul președinte lăsînd clar impresia publică a susținerii premierului PSD în raport cu restul formațiunii acestuia, el etichetîndu-l pe Dragnea drept un țăran neinstruit care a luat șmecheria orașului.

Poziții care contribuie, credem noi, la separarea apelor politicii, în preajma anului electoral 2016, cînd ar fi fost de așteptat mai degrabă o apropiere a lui Băsescu și Udrea de PNL, ca partid de dreapta decît de poziționare pro-Ponta și împotriva unui eventual guvern Predoiu.

În fine, o altă direcție interesantă anunțată de Udrea – aflată în plin come back politic, conform propriilor afirmații – este cea a naționalismului. În context, ea a declanșat un atac extrem de tăios la adresa cancelariilor străine care, pe de-o parte, dau României lecții de democrație, dar pe de alta derulează, prin ambasade, acțiuni imorale și ilegale de lobby în favoarea companiilor din propriile țări.

Udrea a spus că nu crede în ideea că firmele străine ar fi mai cinstite decît cele românești: ”Cunosc cazuri care se întîmplă în țările lor, unde sunt foarte protejate aceste companii, și mai cunosc cazuri – și sunt declarații importante date de foști miniștri în dosar – în care spun cu subiect și predicat că reprezentanții companiilor străine au venit însoțiți de ambasadorii țărilor lor, spre exemplu în Microsoft, iar ambasadorii reprezentau interesele companiilor respective și cereau semnarea de contracte. Sigur, pentru ambasadorii respectivi poate este lobby, dar în România te arestează pentru trafic de influență pentru așa ceva. Am avut (personal, ca ministru n.n.) ambasadori care au venit să reprezinte interesele unor companii și care puneau problema într-un fel în care, în România, te-ar putea aresta pe loc. Dar, unii dintre acești ambasadori, altfel, sunt foarte vehemenți împotriva politicienilor români atunci cînd vine vorba de anticorupție” a afirmat ea.

”Întrebarea mea este dacă e într-adevăr o strategie să fie anchetați și să fie eliminați doar oameni de afaceri importanți români și politicieni români, dacă e vorba de o strategie de a elimina pe cei care pot reprezenta o piedică pentru că sunt lideri în societate(…) Cît am stat arestată, pușcăria era plină de politicieni, oameni de afaceri și de contabili de la diferite firme importante. Oamenii aceia și-au închis afacerile și au dat afară mii de oameni. Mii de oameni au rămas fără locuri de muncă pentru că au fost arestați patronii, s-a pus sechestru pe conturi șamd și eu întreb: ce se va întîmpla cu oamenii aceștia, vor deveni șomeri și vor sta pe spatele bugetului de stat? Nu folosește societății să arestezi pe capete oamenii de afaceri doar ca să distrugem antrepenoriatul românesc și să distrugem mii de locuri de muncă” a conchis Udrea, în finalul emisiunii.

sursa: inpolitics.ro

6 COMENTARII

 1. orfelina nu a spus nimic ptr ca sistemul ii ascundea dusmanii, si a declarat ca trebuia intarit sistemul, si de aceea nu a vorbit. acum ca sistemul vrea sa fie cel care face legea asa cum vrea el, si s-a legat de viata ei brusc si-a descoperit talente revolutionare. niste jegosi,dar adevarati care au stiut ce vor. au gasit destui fraieri care au pus botul inainte, o sa gaseasca si de acum inainte. bravo lor,daca le merge! un popor adevarat plin de principii, in principal, daca suntem tari si avem mai multi fraieri care ne sustin,in handel cu toti si sa ne fie bine clanului nostru,si sa moara celelalte de ciuda ca nu se pricep la fel ca noi! politica de manelisti!

 2. un articol tanedentios rastalmacitor, care, acuzand prin udrea, ajunge la base.
  problema nu este ca tine sau nu cu dottore, ci cum se procedeaza. orice fortare a caderii guvernului, pe alta cale decat cele oferite de constitutie, este impotriva constitutiei, o lovitura data democratiei. mai mult, un precedent. boboru e pasiv si parsiv, in urma marilor prelucrari din vremea lui al batran. boboru este format din milioane de „oameni noi”. adica amorfi, fara principii, cu capul plecat. de fapt, educarea maselor pe principiul capului plecat vine din vremuri vechi. asa ca, acolo, jos, la sate, pe strazile oraselor, omul nou zice asa: „ei stie ce face !”.
  deci, mai draga, sa afirmi ca daca base este pe linia constitutionalitatii, cum a afirmat intodeauna ca este, nu inseamna ca tine cu dr. tonta. iar, ce spunea ion cristoiui, intr’un articol mai sus, este destul de alarmant: unde este kaizeru klauz ?! oare, va sta acolo, in fund, pana cand se limpezesc apele, pana cand guvernu’ dr. tonta va fi alungat cu sprijin procures ?!
  si mai este o chestie in ultima vreme. revenita din rhodos, alinutza, cu bateriile incarcate de soarele eladei, a pus peneleii sa se ia de procurorul general. nu ca ala ar fi o scula de geniu, dar sa nu uite ca a fost aruncat acolo de usl’amul pe care l’a servit, cum spunea dottore, cu o colaborare exemplara.
  si fac peneleii asta, asta cand, nitzu a pornit o campanie impotriva lui base. deci, nitzu, colegul de scoala si cafele al dottorelui di Catania, il ataca pe base, base stie cine e nitzu si pe cin’ serveste, iar udrea, in numele lui, sare in apararea lui dr. tonta.
  ceva ne sfideaza intelegerea. parol, tzatzo, sa ma omori ! 🙂

 3. sigur ca daaaa. De aia a luat barbat-su spaga de la Microsoft, fiindca l-au obligat ambasadorii straini :))))) O lepra!

 4. …domnule ,psd fura la vedere si de aceia institutiile nu pot sa le faca ceva …pe când daca se preconizeaza ca vin cei din pnl -pdl,au invatat bine „politica lucrului bine facut „,vor fura elegant pe sub masa ,pe muteste ,pe navazute ,iar al de vede sa dispara din functie ori bagat pumnul in gura ,amenintat si mai stiu eu ce metode or mai fi descoperit in secret iohannie cu mahalache !…asta-i teama noastra ,ce credeti ca sunt mai breji ?

 5. Se apara hotii si spagarii astia intre ei fara jena! Ce culoare politica? De doctrina? Doar furtul, spagile, jaful au avut si au in cap!

 6. lasa-ne cucoana cu victime colaterale. Ca daca nu a-ti fi facut nimic ilegal, atunci nu erau motive sa fi-ti anchetati sau arestati. Sa va ia pe toti si daca si procurorii se fac vinovati de vreo ilegalitatea, in final, pe trendul care se contureaza, vor fi si ei la randul lor luati de generatia viitoare de procurori care sper sa fie acum educati in spiritul libertatii si al indraznelii. Situtatia in care Romania se afla acum e absolut deplorabila. Sa dai spaga si daca vrei sa iti ridici vreo adeverinta de la primaria…e e rasul curcilor. Daca nu va puteti imagina in ce directie se indreapta Romania in ritmul asta, v-as sfatui sa locuiti macar cativa ani intr-o tara vestica,si ve-ti intelege

Comments are closed.