ulpia-traiana-sarmizegetusa

Un fenomen bizar la Sarmizegetusa Regia poate fi observat de turiștii care vizitează zilele acestea cetatea dacică din Munții Orăștiei, județul Hunedoara. Stratul gros de zăpadă, care s-a așternut la Marele Templu Circular, a fost modelat de soare și vânt, luând formele unor creații uluitoare, scrie libertatea.ro

Administratorii monumentului istoric le-au suprins în imagini și îi invită pe curioși să le admire.

„La Sarmizegetusa Regia s-a vernisat, în liniște, o expoziție inedită. Balerine, lei, dragoni, îndrăgostiți și multe alte reprezentări au fost expuse, în deplină legalitate, în Marele Templu Circular. Curatori au fost, extrem de generoși, Neaua, Vântul și Soarele. O expoziție care merită vizitată”, a anunțat, pe Facebook, Administrația Sarmizegetusa Regia.

Fenomen bizar la Sarmizegetusa Regia. Capitala statului ar fi un centru energetic

Mituri stranii circulă pe seama așezării dacice Sarmizegetusa Regia. Se spune că că locul s-ar suprapune unui oraș subteran întins pe zeci de hectare. Totodată, în incinta sacră din capitala Daciei ar exista un portal energetic care ar face legătura cu universuri paralele.

Totodată, incinta sacră a orașului antic ar reprezenta un important centru energetic. Cel puțin asta susțin cei care practică meditația și yoga. De altfel, sute de oameni întâmpină, an de an, la cetatea dacilor echinocțiul de primăvară. În luna martie a anului trecut, locurile de cazare din pensiunile de la poalele cetăților dacice din Munții Orăștiei au fost rezervate de turiștii care au întâmpinat echinocțiul de primăvară la cetatea Sarmizegetusa Regia.

Fosta capitală a Regatului Dac, comparată de mulți dintre vizitatori cu celebrul ansamblu Stonhenge, are semnificații la fel de profunde.

„Solstiţiul şi echinocţiul, sărbătoarea de Sânziene şi Sfânta Maria aduc un număr mare de turişti la Sarmizegetusa Regia. Unii dintre aceştia aseamănă Sarmizegetusa Regia cu Stonehenge, şi el monument UNESCO, şi consideră aşezarea dacică un centru spiritual şi energetic important. În interiorul sitului nu sunt însă permise activităţile şi ritualurile care i-ar putea deranja pe ceilalţi vizitatori. Regulamentul este foarte strict în această privinţă şi, deşi unii dintre cei care au urcat în Sarmizegetusa Regia ne-au solicitat să le lăsăm mai multă libertate în a se manifesta, acest regulament nu va deveni mai permisiv”, a declarat Vladimir Brilinsky, administratorul sitului.

Practicarea ritualurilor de ezoterism și de meditație este interzisă la Sarmizegetusa Regia, aflat în monumentele din patrimoniul UNESCO.

sarmizegetusa-2

sarmizegetusa

sarmizegetusa

sarmizegetusa

sarmizegetusa

sarmizegetusa

sarmizegetusa