frumoasa-si-bestia-remake

Un cinematograf din Alabama, Statele Unite, a anunţat că nu va proiecta lungmetrajul „Frumoasa şi bestia/ The Beauty and the Beast”, produs de Disney, în care apare primul personaj homosexual din istoria companiei, LeFou, interpretat de actorul Josh Gad, scrie libertatea.ro

Regizorul Bill Condon a declarat, într-un interviu pentru revista dedicată homosexualilor Attitude, din 1 martie, că personajul LeFou din lungmetrajul „Frumoasa şi bestia” îşi pune întrebări despre sexualitatea sa. „Ezită. Într-o zi vrea să fie Gaston şi a doua zi vrea să-l sărute”, a explicat el.

Și actorul american Josh Gad a reacţionat la recentele atacuri, declarându-se „mai mult decât mândru” să interpreteze primul personaj homosexual din istoria Disney.

De cealaltă parte, într-un comunicat publicat pe Facebook, directorul cinematografului Henagar Drive-in din Alabama a explicat motivele deciziei sale: „Toţi facem alegeri. Eu am făcut-o pe a mea. Dacă nu mai putem să ne ducem nepoţii de 8 şi 11 ani să vadă un film, înseamnă că nu mai există interes pentru a-l vedea. Suntem înainte de toate creştini. Nu ne vom opune la învăţămintele pe care ni le insuflă Biblia. Vom continua să proiectăm filme care apără familia şi pe care să le puteţi vedea în întregime fără a fi stânjeniţi de scenele de sex, nuditate, homosexualitate şi grosolănie”.

O petiţie împotriva acestui film a strâns deja 90.000 de semnături.

„Frumoasa şi bestia”, distribuție și lansare

În acest film, Emma Watson o interpretează pe Belle, o tânără care se îndrăgosteşte de o bestie ce ascunde un secret întunecat.

Peţitorii ei – Bestia şi Gaston – sunt interpretaţi de actorii britanici Dan Stevens şi Luke Evans. Din distribuţia peliculei mai fac parte şi Ewan McGregor, Gugu Mbatha-Raw, Kevin Kline şi Stanley Tucci.

Céline Dion, o nouă melodie pentru filmul Frumoasa și Bestia

Câștigătoare a cinci premii Grammy și una dintre cele mai bine vândute artiste, ea va interpreta o melodie nouă, „How Does A Moment Last Forever”, care va fi inclusă pe coloana sonoră a filmului live-action „FRUMOASA ȘI BESTIA”.

Scrisă de compozitorul Alan Menken, câștigător de opt ori al premiului Oscar („The Little Mermaid”, „Aladdin”) și de Tim Rice, laureat al trei premii Oscar („The Lion King”, „Evita”), piesa „How Does A Moment Last Forever” este o baladă emoționantă despre păstrarea momentelor prețioase ale vieții.

Remake-ul live-action al filmului ”Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast” va fi lansat pe marile ecrane din Statele Unite pe 17 martie 2017.