Fostul jurnalist B1 TV Robert Turcescu și-a anunțat azi, într-un interviu acordat România TV, intenția de a reveni în presă, la doar cîteva zile de la marea ”retragere”, cea după care colivărese ale mass-media deja începuseră să-l bocească.

”Am 40 de ani, aproape, și suficient de multă forță, cred, ca să am la un moment dat și un parcurs profesional care să mă satisfacă și să mă împlinească. Faptul că el se va raporta în continuare la ceea ce înseamnă o posibilă activitate în presă e o variantă. Cînd Dumnezeu închide o ușă, deschide o alta sau o fereastră” a cugetat, adînc, jurnalistul, în fața camerei de luat vederi.

„Este o decizie pe care nu o comentez. Este decizia procurorului general. Cred că singurul lucru pe care o pot comenta este că iau act de această decizie a procurorului general. Mai mult de atât nu am a face niciun fel de comentariu.

Nu vorbesc nici de dezamăgire, nici de amăgire, nici de exaltare, de niciun fel. Este o decizie pe care a luat-o procurorul general. Aşa cum fiecare are responsabilităţi în meseria lui, cred că la fel şi procurorul general şi cel care a analizat o astfel de situaţie ştiu despre ce este vorba, se uită, au ştiut să cântărească lucrurile ca să ajungă la o astfel de concluzie. Aşa că spun încă odată: decizia procurorului general, ca şi deciziile altor actori din justiţie nu cred că trebuie comentate. Eu, pur şi simplu, aşa înţeleg, să iau act de o astfel de decizie.

Ce am avut de spus, am spus opiniei publice. Nu am fugit nicăieri, am fost aici, nu am comentat şi nu voi comenta niciodată deciziile justiţiei, în general. Aş vrea să mă abţin de la acest lucru, indiferent de statutul pe care îl voi mai avea în continuare, de persoană publică sau de persoană obişnuită.

Aş vrea să am tăria să nu mai comentez niciodată deciziile justiţiei, pentru că ele sunt decizii ale justiţiei şi punct şi nici să mai fac spectacole de justiţie televizată. În ceea ce priveşte deciziile procuraturii, cred că este bine ca toţi să ne obişnuim că este vorba despre oameni pe care i-am îndrituit şi noi, şi societatea românească să judece astfel de speţe. Este responsabilitatea lor, deciziile pe care le iau şi le asumă în numele unor funcţii pe care le au. Cred că este atitudinea firească pe care trebuie să o avem, în funcţie de statutul pe care îl avem în societate, noi, simpli cetăţeni, ei, judecători care ne analizează faptele noastre aici pe pământ, pentru că de celelalte se ocupă bunul Dumnezeu”, a declarat Robert Turceascu pentru România TV.

Jurnalistul a mai precizat că trăieşte clipe minunate în plan personal şi că din punct de vedere profesional nu a luat încă o decizie privind viitorul său.

„Deocamdată am lucruri de rezolvat, extrem de importante şi foarte frumoase în viaţa mea personală. După ce aceste lucruri din viaţa mea personală se vor fi aşezat pe un făgaş, promit că mă voi gândi la acest parcurs profesional pe viitor. Deocamdată am luat o pauză de respiraţie în ceea ce priveşte viaţa mea profesională şi nu numai atât, o pauză care mi-a adus bucurii foarte mari în legătură cu starea mea sufletească.

Am reînceput să deschis uşor-uşor televizorul, mă uit la nişte lucruri, dar mărturisesc că l-am şi închis la fel de repede, pentru că e un zgomot mare în lumea de afară. Prefer să mai rămân cu lumea mea interioară şi cu lumea familiei mele.

Am 40 de ani, aproape, şi cred că suficient de multă forţă şi putere cât să am la un moment dat şi un parcurs profesional care să ma satisfacă şi să ma împlinească. Faptul că el se va raporta în continuare la ceea ce înseamnă o posibilă activitate în presă, e o variantă, faptul că, sunt convins că atunci când Dumnezeu închide o uşă deschide o alta, sunt convins că există variante pentru fiecare în lume ca să îşi facă meseria în mod onest, fără să exagereze sau fără să încerce să denatureze sensul firesc al lucrurilor într-o societate. Eu sunt într-o astfel de situaţie, de reflecţii personale, de analiză, de găsirea unei căi în viaţă de care să fiu mulţumit şi care să nu mă mai aducă în starea de prăpastie sufletească pe care am avut-o la un moment dat. Sper, cu voia lui Dumnezeu, să îmi găsesc un loc sub soare. În rest, vă doresc tuturor să trăiţi clipe minunate şi să vă fie bine”, a conchis acesta.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, susţine că PÎCCJ nu s-a sesizat din oficiu în cazul afirmaţiilor lui Robert Turcescu deoarece s-a apreciat că ele nu sunt de natură să constituie infracţiuni. „În ceea ce priveşte decizia privind afirmaţiile jurnalistului, aceea am luat-o. Nu ne-am sesizat din oficiu, întrucât am apreciat că acele împrejurări nu sunt de natură să constituie infracţiuni”, a afirmat Niţu, la sosirea la CSM.

Referitor la sesizarea parlamentarilor Ilie Năstase şi Mădălin Voicu privindu-l pe Robert Turcescu, şeful ministerului Public a susţinut că în cazul acesta nu are ce decizie să ia. „O decizie faţă de sesizarea dumnealor nu e de luat pentru că dumnealor nu mi-au cerut nimic. M-au sesizat şi m-au rugat să am grijă să veghez ca siguranţa naţională să fie apărată şi să analizez situaţia creată în urma declaraţiilor jurnalistului. Deci, nu au făcut plângere împotriva cuiva, nu au sesizat cu privire la săvârşirea unor infracţiuni. Pur şi simplu, în calitate de parlamentari, probabil cu spirit civic, mi-au solicitat să verific şi să apăr securitatea naţională. (…) Nu am ce decizie să iau”, a explicat Niţu.

2 COMENTARII

  1. Ma DEZGUSTA aceasta persoana, l-am respectat si i-am urmarit emisiunile ani, ACUM STIU CA A MINTIT, CA SI PRIMUL MINCINOS AL TARII, iar faptul ca apare prima data in public, de atunci mai mereu, la tv ghita pitpalac IMI SPUNE CEVA, si anume CA ESTE UN MARE TRADATOR ( a increderii oamenilor, nu altceva). Mai murdareste si numele lui DUMNEZEU. Pacat, sper SA AJUNGA INTR-O ZI LA LUMINA SI ADEVAR. 🙁

Comments are closed.