nastase-iliescu-ponta

Direct de la Bruxelles, o serie de dezvăluiri despre Victor Ponta și Ion Iliescu pot tulbura politica românească. Europarlamentarul Tokes Laszlo a declarat, sâmbătă, că la Bruxelles s-a discutat despre înfiinţarea unui tribunal pentru crimele comunismului, adăugând: „acum suntem aproape de demiterea utecistului Victor Ponta și tragerea la răspundere a lui Ion Iliescu”.

Europarlamentarul Tokes Laszlo a afirmat, sâmbătă, la o dezbatere care s-a desfăşurat la Timișoara, că în cei 25 de ani de la Revoluție cei care au luptat în acele zile pentru căderea comunismului s-au îndepărtat unii de alții, informează stiripesurse.ro

„În cursul celor 25 de ani de la Revoluție și până acum, ne-am îndepărtat unii de alții, cei care am susținut schimbul de regim din 1989. Prelegerea mea de astăzi (sâmbătă – n.r.)se numește «Fără compromisuri». Faptul că azi se împlinesc 25 de ani de la revoltele studențeşti dă o importanță aparte evenimentului. În urmă cu puțină vreme de la acel moment, la Timișoara s-a semnat Proclamația. Temerile noastre au fost întemeiate. Ion Iliescu a stat ca o stavilă în fața aplicării Proclamației. Apoi, în Duminica Orbului, oamenii, două treimi mai exact din cei prezenți la urne, au votat FSN. A urmat restaurarea puterii comuniste care ține și în zilele noastre”, a declarat Tokes.

El a spus că în continuare susține democrația și luptă „împotriva puterii retrograde”, adăugând că aceia care au înfăptuit crimele comunismului trebuie să răspundă în fața justiției.

Totodată, Tokes a anunțat că la Bruxelles s-a discutat despre înființarea unui tribunal penal pentru crimele comunismului din statele europene, scrie mediafax.ro

„Crimele și criminalii comunismului trebuie judecaţi. Victimelor trebuie să li se facă dreptate. Nu putem trece nepăsători pe lângă raportul lui Tismăneanu, pe lângă sacrificiile lui Teodor Mărieș. Acestea ne aduc aminte de responsabilitățile noastre. (…) Acum suntem aproape de demiterea utecistului Victor Ponta și tragerea la răspundere a lui Ion Iliescu. Luna trecută, la Bruxelles a avut loc o conferință despre crimele comunismului. Platforma a propus atunci crearea unui tribunal european care să judece crimele comuniste și să identifice făptașii care sunt în viață. După atâția ani de tergiversare există semne că justiția s-a urnit din loc. Urmează cazul Ion Iliescu. Întrebarea e cât mai ține situația aceasta în care aceiași călăi să îi domine pe cei care au avut de suferit din cauza lor în trecut”, a spus Tokes.

Europarlamentarul Tokes Laszlo a participat, la invitaţia Societăţii Timișoara, la o dezbatere care a avut loc la împlinirea a 25 de ani de la manifestațiile din Piața Universității de la București.

Sâmbătă se împlinesc 25 de ani de la cea mai sângeroasă mineriadă, în urma căreia au murit zeci de oameni, dintre care doar şase au fost identificaţi şi recunoscuţi, iar 746 au fost răniţi. La începutul acestui an, în februarie, dosarul Mineriadei a fost redeschis.

11 COMENTARII

 1. mare e gradina Ta, Doamne! ce are sula, cu prefectura?hai sa condamnam pe toti, de la soimii patriei la pensionarii care au trait in comunism! iar daca in Duminica orbului 2/3 din electorat a votat iliescu… asta a fost vointa majoritatii! domnule tokes… casi in 2004 si 2009, poporul mai si greseste! pacat ca atunci cand isi da seama de eroare nu e lasat sa indrepte

 2. Sper sa se intimple ceva concret , care sa ma satisfaca inainte de a päräsi aceasta lume

 3. SISTEMUL TICALOSIT este rezultatul LOVITURII DE STAT din dec.89, al MINERIADELOR, al MANIPULARII, al FRAUDARII ALEGERILOR, al JEFUIRII ROMANIEI! Nu trebuie sa recunoastem legitimitatea acestui sistem instaurat de lichelele securisto-comuniste!
  HOTIA SI PROSTIA, GUVERNEAZA ROMANIA!
  SINGURA SOLUTIE, O ADEVARATA REVOLUTIE!
  PENTRU CA ROMANIA SA RENASCA CURATA SI PROSPERA!

 4. Iote! A fost reactivat Tokes, spionul ungur?! Acum pentru cine o mai lucra la destabilizarea României?

 5. Inființarea unui tribunal penal pentru crimele comunismului din statele europene trebuia facuta de mult! Grabiti-va sa-l mai prinda si KGB-istul Ilici Iliescu – ciuma Romaniei!

 6. Oameni buni! Voi ati vazut-o pa madam naum? este atat de urata ca nu cred ca si manga fiind s-ar fi apropiat vreun barbat de ea! Asta s-a intamplat prin sciziparitate!

 7. EU am tot scris pe aici,,,ca PONTA este fiul lui ILIESCU uitati-va in aceasta poza ce asemanare uilitoare! si asta fara gluma…eu am convingerea mea si nu mai imi trebuie nici un DNA!!!

Comments are closed.