flacara violet
În urmă cu 6 ani, un scandal… ezoteric tulbura viața publică din România. Un scandal legat de așa numita Flacără Violet, pornit de la politicieni.

În acea perioadă a alegerilor prezidențiale, alături de Traian Băsescu s-a semnalat în repetate rânduri prezența parapsihologului Aliodor Manolea care, după cum se vorbea atunci, era un apropiat al lui Traian Băsescu și îl consilia în această direcție.

Traian Băsescu a învins în alegerile din 2009, iar principalul strateg al PSD-ului, Viorel Hrebenciuc, încerca să justifice înfrângerea lui Geoană spunând următoarele lucruri: „Deci, în ziua de joi, în general Băsescu este în formă maximă pentru că cel puțin cei care se ocupă de ezoterism știu ce înseamnă Ziua Flăcării Violete. Și, dacă ați observat, cei din PDL (partidul lui Băsescu – n.m.) purtau violet și cravatele și puloverele și pulovărul pe care îl purta Băsescu. Deci există o filiație aici. Eu cred în treaba asta, dar nu e cazul să dezvoltăm aici, putem face o emisiune separată.” (Realitatea Tv)

Vorbind despre aceste lucruri, tot în acea perioadă, sociologul Vasile Dâncu, actualul vicepremier al României, spunea următoarele: “Unii politicieni apelează la vrăjitori, numerologi, bioenergeticieni…” (Realitatea Tv)

Ei bine, în aceast episod al emisiunii Mistere la Granițele Cunoașterii realizat la Nașul Tv, vom vorbi despre Flacăra Violet și Alchimie, în dorința de a lămuri acest subiect măcar într-o anumită măsură. Cât de veche să fie această tehnică ezoterică a Flăcării Violet? Este o invenție modernă sau ține de tradiții foarte vechi?

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/