Peste 3000 de persoane au participat la Marșul pentru Unire, desfășurat astăzi în Capitală. Oamenii s-au audunat în fața Guvernului pentru a solicita ca unirea României cu Republica Moldova să fie desemnată prioritate națională în cadrul manifestației organizate de Platforma Civică “Acțiunea 2012”. Cu această ocazie, participanții la eveniment au propus spre asumare candidaților la alegerile parlamentare din 9 decembrie o serie de revendicări grupate sub genericul Pact pentru Basarabia.
Manifestanții au scandat lozinci unioniste, printre care „România nu uita / Basarabia este a ta!”, „Același sânge / Aceeași țară / Români am fost cu toți odinioară!” și „Trăiască! Trăiască! Trăiască și-nflorească! Moldova, Ardealul și Țara Românească”.

Nașul TV a fost singura televiziune din România care a transmis manifestarea în direct, aproape integral. Transmisiunea a fost realizată cu sprijinul Privesc.eu

 

Galerie foto

[simple_slideshow auto_advance=”1″ transition=”scrollLeft” auto_advance_speed=”5000″]
sursa foto: Unimedia.md / Jurnal.md

 

Rezumatul marșului pentru unire

sursa: Curaj TV (Republica Moldova)

19 COMENTARII

 1. Eu as fi fost de acord cu unirea republici Moldova de Romania inainte ca Romania sa intre in UE. Daca tineti minte Romania prin ani 90 si ceva a dorit unirea republici Moldova cu Romania dar ei nu au vrut sau cel putin eu asa am inteles! Acum ca Romania e in UE ei vor sa intre in UE gratis! Parerea mea e sa astepte si ei pana intra in UE si dupa aceea se poate efectua unirea cu Romania! Strict parerea mea !

  • OK, sunt fata si unii ar putea zice sa tac dreaq din gura, ca e vorba de fotbal. Dar daca Unirea a resiaut performantele pe care le are eu zic ca un mare merit il are alaturi de Dan Petrescu, patronul acesteia. Se bate el cu pumnul in piept ca Becali? Nu! Dar bani da. Se infoaie in fata camerelor tv ca un curcan din rasa Borcea? Nu! Dar il lasa pe Petrescu sa isi conduca echipa. Face promisiuni neacoperite ca si Copos? Nu am auzit. Hibele actuale ale fotbalului romanesc nu stau atat in jucatori, sau antrenori,cat in patroni, pentru ca ei cumpara si fac jocurile de culise. Si da, nu tin cu Unirea, sunt stelista de 40 de ani, dar m-am bucurat si eu de victoria echipei lui Petrescu. Acum dati cu pietre. Ca deh sunt de genul feminin.

 2. Platforma Civică „Acțiunea 2012” mulțumește tuturor participanților la Marșul pentru Reunire.
  Mii de oameni pe străzile Bucureștiului, tineri, bătrâni, suporteri, academicieni, fete și băieți, cei mai mulți adunați la o manifestație pentru o cauza civică reală în ultimii ani, ÎMPREUNĂ am arătat tuturor că suntem o forță care nu mai poate fi neglijată.

  Revendicările marșului de duminică sunt însu
  mate în PACTUL pentru BASARABIA (www.pactbasarabia.ro) și vor fi propuse pentru semnare tuturor candidaților la alegerile parlamentare din România din 9 decembrie.

  Avem nevoie de voi pentru a reuși reunirea celor două state românești. Prin sfaturi, voluntariat sau financiar, ajutați-ne să progresăm.

  Înscrierile se fac aici:
  http://actiunea2012.ro/adeziuni

  Împreună vom reuși.
  UNIREA face PUTEREA

 3. TOT RESPECTU PT TELEVIZIUNEA NASU TV,VREM CIT MAI MULTE EMISIUNI DESPRE BASARABIA SI BUCOVINA DE NORD CARE INCA SINT SUB CIZMA PORCULUI UKRAINEAN[BUCOVINA DE NORD SI BASARABIA DE SUD-BUGEACUL CUM SE MAI NUMESTE] SI SA NUI UITAM PE CEILALTI ROMANI DIN TIMOCUL SIRBESC-BULGARESC CARE SINT INTRE 300-400000 DE ROMANI,SI CEI DIN MARAMURESUL DE NORD……SA NUI UITAM CACI SINT FRATI NOSTRI….

 4. Radu Moraru

  Iti multumesc!!!!……incredibila Cornelia Tudor….intradevar Sentimentul Patriotic al adevaratilor romani ,NU MOARE NICIODATA!!!!!

 5. Doamne,aproape toti erau tineri,frumosi la chip si suflet.
  M-am emotionat pana la lacrimi.
  Sa ne ajute Dumnezeu sa fim din nou impreuna cu fratii nostri.
  Radu Moraru iti multumim! FELICITARI tie si echipei NASUL TV!

 6. PP DD are din Iarna unul din cele 100 de puncte din platforma program Unirea Romaniei cu Basarabia. Pamant firesc romanesc .
  USL-PDL = aceeasi mizerie . De ce nu fac astia 2 partide mari si atunci stiu o treaba. Nasule lasa orgoliul si fa un efort ca pe vremuri si schimba soarta țării. Nu îți dezice firea buna. Vremurile suna a vânt de schimbare. Scuze, sunt ALIENAT

 7. As vrea sa vad opinii ale politienilor de stanga si de dreapta. Tie Radu felicitari, ai ramas singurul jurnalist adevarat.

 8. B1 n-a transmis nimic. Nu s-au sinchisit nici macar cand marsul a trecut prin fata lor! Rusine, B1! Felicitari, Nasul TV! Ati fost singura televiziune care a transmis pe larg marsul.

 9. Nasul tv, B1 si Adevarul sunt cei care au transmis, in rest nici nu au dat macar o stire despre eveniment.

 10. M-au napadit lacrimile si in acelasi timp sunt indignata de nepasarea televiziunilor , parca sunt toti legati la ochi.DOAMNE AJUTA POPORUL ROMAN DE PRETUTINDENI, ZAMOLXE DE ACOLO DE UNDE ESTI AJUTA POPORUL DAC.

  • MAS MEDIA RUSINII! MULTUMIRI NASU TV!
   INCREDIBIL!!! NICIUN ZIAR, cal putin in editiile on-line NU AU PUBLICAT NIMIC, pana la aceasta ora, DESPRE MARSUL UNIRII!!!
   RUSINE:
   jurnalul national
   romania libera
   national
   gandul
   cotidianul
   evenimentul zilei
   adevarul
   libertatea
   ziua veche
   etc.

  • Băi, eu nu eenţeleg ceva. Singura echipă rome2nească din ultimii ani care a mişcat ceva een UCL, cu ruzaltete, este Unirea. Este singura cu şanse de calificare een optimi eenainte de ultimul meci. E lăudată peste tot een Europa, la noi părerile sunt eempărţite. Ştiţi ce răme2ne după meciul ăsta? Rezultatul. Peste 3 ani nu va mai şti nimeni ce2t la sută au avut ăia posesia şi cum s-a ce2ştigat. Căcat, Real Madrid a bătut Steaua acum ce2ţiva ani printr-un autogol. Şi toată lumea s-a pişat pe Steaua. Voi cu cine ţineţi, pe bune? Voi eraţi ăia care comentaţi atunci ce2nd Rome2nia bătea Anglia de două ori een doi ani la turnee finale, dar rahat, de fiecare dată een ultimul minut?

 11. Multumesc, Nasul tv. E important sa fim impreuna, uniti, indiferent cati kilometri ne despart.

  • INCREDIBIL!!! NICIUN ZIAR, cal putin in editiile on-line NU AU PUBLICAT NIMIC, pana la aceasta ora, DESPRE MARSUL UNIRII!!!
   RUSINE:
   jurnalul national
   romania libera
   national
   gandul
   cotidianul
   evenimentul zilei
   adevarul
   libertatea
   ziua veche
   etc.

Comentariile sunt închise.