Procurorii DIICOT au dat publicității imaginile cu amplasarea bombei de la Piatra Neamț. Pe înregistrarea flagrantului de la Piatra Neamţ unul dintre cei care a pus bomba le-a spus poliţiştilor că bomba se declanşează la plecarea maşinii. Interlopul Bogdan Mararu a fost victima unei ameninţări cu bombă, la Piatra Neamţ. Alerta s-a dat joi spre vineri, în jurul orei 3.00. Poliţiştii au prins în flagrant trei bărbaţi în timp ce plasau o bombă sub maşina unui interlop celebrudin Piatra Neamţ. Pentru siguranţa cetăţenilor, autorităţile au decisă să evacueze zona în care a fost găsită bomba, pe o suprafaţă de circa 2 kilometri.

[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”29114″]

Comunicatul DIICOT
La data de 11.01.2013, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamt, împreună cu ofiţeri de politie judiciară din cadrul BCCO Bacau şi SCCO Neamţ, au depistat, in flagrant delict, 3 învinuiţi, membri ai unei grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – omor calificat, distrugere calificată şi acte de terorism.

In sarcina învinuiţilor se retine că, sub coordonarea liderului grupării, învinuitul P.D., de 43 de ani, au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism, in vederea suprimării vieţii părţii vătămate B.M., proprietarul autoturismului.

Din primele verificări, a rezultat că dispozitivul artizanal conţinea cantitatea de aproximativ 1 kilogram substanţă explozivă, iar detonarea urma a fi realizată mecanic.

Membrii gruparii intenţionau să distrugă prin incendiere şi două spaţii comerciale, amplasate pe raza municipiului Piatra Neamţ, aparţinând altor două părţi vătămate, activitaţi care nu s-au realizat, urmare a intervenţiei organelor de urmărire penală.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 8 din Legea nr. 39/2003, art. 217 alin. 1 şi 4 Cod penal, art. 174, 175 alin. 1 lit. a şi e Cod penal şi art. 32 din Legea nr. 535/2004.

Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre Serviciul Român de Informaţii, DGIPI şi S.O.S. Bacau.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamt au fost aduse 6 persoane în vederea audierii, procurorii D.I.I.C.O.T. urmând a dispune măsurile legale în cauză, după finalizarea audierilor.