16 mape profesionale ale unor miniștri și magistrați ar fi fost sustrase de la Ministerul Justiției, în perioada 2006-2007, afirmă Cristian Diaconescu, fost deținător al portofoliului, care susține că s-a numărat printre victime. ”România liberă” a încercat să verifice câteva cazuri punctuale.

”În perioada 2006-2007, se spune, mapele profesionale a 16 persoane demnitari, inclusiv eu, au fost sustrase din Ministerul Justiţiei şi aruncate în spaţiul public în ideea de a genera, spun eu, un anume fel de constrângere. (…) Aş fi foarte interesat să ştiu unde sunt mapele noastre profesionale, pe unde zburdă ele în spaţiul românesc”, a afirmat fostul ministru al Justiției, Cristian Diaconescu, la audierile din Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA.

”Este vorba de Victor Babiuc, este vorba de Victor Ciorbea, este vorba de Valeriu Stoica, este vorba de mine şi de Gâlcă, în general magistraţi şi foşti miniştri. Sigur, vreo doi miniştri lipsesc”, a precizat fostul ministru.

El a spus că, în trecut, Corneliu Turianu a fost singurul magistrat care a acuzat acte de şantaj la adresa sa, în urma sustragerii mapei sale profesionale.

Ce s-a întâmplat cu dosarele respective? Au fost sau nu folosite în politică? În perioada la care a făcut referire Diaconescu, Ministerul Justiției a fost condus de Monica Macovei (2004-2007) și Tudor Chiuariu (2007).

 

Citiți mai mult pe romanialibera.ro