Fostul premier PSD, Sorin Grindeanu, aduce noi critici președintelui PSD, Liviu Dragnea, arătând că programul de guvernare a ajuns să fie modificat aproape zilnic. Totodată, fostul șef al Guvernului arată că statul se împrumută mai scump din cauza crizei politice din luna iunie, criză pe care o pune exclusiv în sarcina lui Liviu Dragnea, scrie digi24.ro

„Ca să recapitulăm, de vină pentru că nu toată lumea îl ridică-n slăvi pe Liviu Dragnea sunt: «sistemul» (destul de vag, probabil nu cel cu care juca chiar Dragnea tenis), George Soros (care are acum, pare-se, drept unică preocupare să-l deranjeze pe încă-președintele PSD), presa ostilă (peste care merge ANAF-ul inopinat, cum altfel) și un pic, dar doar un pic, programul de guvernare”, își începe Sorin Grindeanu criticile la adresa fostului său șef de partid.

În continuarea postării de pe o rețea de socializare, ex-premierul PSD arată că programul de guvernare, „acel document ridicat la rang de Adevăr Suprem pe când Guvernul Grindeanu era «evaluat»”, este acum modificat aproape zilnic, „pe ici-colo, prin părțile esențiale”.

Ceea ce are efecte, în opinia lui Grindeanu, asupra stabilității și predictibilității și, implicit, poate atrage pierderea încrederii investitorilor.

„Vă dau un singur exemplu, ca să înțelegeți ce a făcut Liviu Dragnea prin declanșarea crizei politice de luna trecută: ultima licitație pentru titluri de stat cu scadența la 10 ani s-a inchis la dobândă de 3.98, sensibil mai mare decât precedenta, de 3.68. Adică, din cauza deciziei unui singur om, toți românii au de pierdut: toți va trebui să scoatem bani din buzunarele noastre ca să plătim dobânzi mai mari”, mai scrie Grindeanu.

Acesta confirmă, totodată, informațiile potrivit cărora are întâlniri cu foști colegi din PSD. „Da, sunt adevărate. Şi mă voi întâlni în continuare cu toți cei care doresc, fie că sunt din Timiş, Teleorman sau Giurgiu, pentru că sunt şi voi rămâne pesedist, unul preocupat de viitorul partidului din care fac parte de 21 de ani”, a mai arătat fostul premier.