swine fluDouă persoane şi-au pierdut viaţa, în urma infecţiei cu virusul AH1N1. Una dintre victime este o femeie de 50 de ani din judeţul Mureş, în celălalt caz fiind vorba despre un bărbat de de 45 de ani, din Galaţi. Niciuna dintre cele două persoane nu fusese vaccinată antigripal. Campania de vaccinare a fost închisă săptămâna trecută.

Alte 15 cazuri de gripă porcină au fost confirmate în România, potrivit România Tv. Cei mai mulţi bolnavi sunt în Sibiu, Iaşi şi Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii a confirmat, marţi, că două persoane au murit de gripă porcină. Deşi cele două persoane au decedat încă de pe data de 1 februarie, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii nu au făcut publică această informaţie. Ba mai mult, ministrul Eugen Nicolăescu a oprit campania de vaccinare antigripală, la 6 februarie, pe motiv că „nu mai este niciun pericol”.

„Este vorba de doua decese produse de virusul gripal sezonier AH1N1. Suntem intr-o perioada in care vaccinarea este tardiva, iar ceea ce recomanda OMS este ca cel putin 15% din populatie sa fie vaccinata, ca sa nu se raspandeasca virusul, ceea ce nu se intampla de ani de zile in Romania, dar si din cauza ca populatia refuza sa se vaccineze. Ar fi bine sa nu se mai inregistreze niciun deces. Noi stim ca infectia gripala poate sa produca si decese”, a declarat doctorul Alexandru Rafila, de la Societatea Romana de Microbiologie, adaugand ca pana in prezent 540.000 de persoane au fost vaccinate cu vaccinurile de la Ministerul Sanatatii.

5 COMENTARII

 1. Acest tip de gripa a fost demonstrat la nivel OMS cu demisii in lant din bordul director inca de acum 2 sau 3 ani, ca nu a existat decat pe hartie.
  Data viitoare cand aveti de gand sa publicati se site o asemenea informatie va rog sa o publicati cu numele jurnalistului lenes care nu a fost in stare sa faca o ancheta corecta.
  Astfel pot veni sa il intreb daca a fost lenes din prostie sau platit sau fortat sa scrie un asemenea articol de dezinformare. Am acest drept domnule sau doamna.

  • „Redactia” sper ca este clar ca acest articol nu are ce cauta la Nasul.tv si daca mai vad o recidiva pe tema, nici autorul sau autoarea nu are ce cauta in aceasta echipa.
   Astept rapid o mea culpa cu informatii complete

 2. Bine punctat, Muad’dib! Si pun pariu ca dosarele medicale ale victimelor sunt secretizate, asta in cazul in care chiar exista victime, sa mai aduca oleaca de panica printre romani, doar e an electoral!

 3. Iarăși are cineva interes să vândă ceva porcării prin românica, acuma că „producția” autohtonă s-a prăbușit, din nou, cu surle și trâmbițe? Chiar atât de scurtă să fie memoria unora? Amintiți-vă de Toni Tecuceanu:
  http://www.curentul.ro/2014/index.php/2014012495782/Actualitate/In-numele-fratelui-dreptate-pentru-familia-Tecuceanu.html
  Auzi acolo: „populația refuză să se vaccineze”. Alo, domnu’ rafila! Deja ne declararăți populație? Fi-v-ar porcii de râs să vă fie!

Comments are closed.