Guvernul a avizat favorabil proiectul legislativ privind plata pensiilor militare recalculate la nivelul din decembrie 2010, dar cu conditia ca legea sa fie aplicata din ianuarie 2014.

Proiectul legislativ a fost depus in luna martie la Parlament de catre mai multi deputati si senatori, printre care Gabriel Oprea, Corneliu Dobritoiu si Radu Stroe.

Pensiile militarilor

Surse oficiale au declarat insa, marti, agentiei MEDIAFAX ca Guvernul a avizat favorabil acest proiect legislativ, dar cu conditia ca legea sa fie aplicata din ianuarie 2014.

Decizia a fost luata dupa ce Ppremierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Guvenul nu are in acest moment resurse pentru a acoperi suma de 8 milioane de lei lunar reprezentand pierderi ale militarilor la calcularea pensiilor, el aratand ca aceasta suma ar putea fi gasita eventual din ajustari in bugetele de pensii ale ministerelor.

“Am avut azi o noua discutie cu vicepremierul Oprea si cu ministrii Dusa si Stroe privind cele 18.000 de persoane care au avut de pierdut prin calcularea pensiilor militare. Suma lunara este cam de 8 milioane de lei. Nu avem in acest momet din alte resurse, eventual poate fi gasita din ajustari in cadrul bugetelor de pensii ale fiecarui minister in parte”, a spus Ponta, intrebat daca Guvernul a identificat resurse pentru a acoperi aceste cheltuieli.

5 COMENTARII

  1. S-a ales praful de Legea Sanatatii, de Legea Educatiei, de legea Salarizarii si de cea a Pensiilor. USL ii da satisfactie lui dogara si pensionarilor de lux. Romanul modest rabda si eventual, se simte fericit daca i se azvarle un mic la 4 ani. Votati USL, dragi salariati, dragi pensionari !

  2. Pai cum spune vanghele “ei e poporul”, noi prostimea suntem umplutura, cei fara drepturi doar cu obligatii, adica SCLAVII, doar pe ei ii bati, ii torturezi, le iei painea din mana si-i pui la MUNCA.
    Cum spunea parintele Arsenie Boca “asa ne trebuie”!

Comments are closed.