70339_biserica-uc-400x300Preoții vor juca un rol important în a-i convinge pe țărani să intre în asociații de producători și cooperative deoarece ei încă au o rată de credibilitate mare în mediul rural, ideea venind din partea Guvernului în urma faptului că există un număr foarte mic de fermieri care au intrat în asociații agricole.

Deja a fost pregătit și un buget pentru aceștia, informează profit.ro.

Ținta Guvernului este să ridice ponderea fermierilor mici și mijlocii incluși în structuri asociative cu scop lucrativ la 20% până în 2020. Pentru acest an, plafonul mizat este de 3%.

-193957

Pentru acest obiectiv, guvernanții vor apela la preoți, care în mediul rural au o rată de încredere de peste 80% și care urmează să le explice țăranilor avantajele asocierilor agricole. Pentru a-și asigura implicarea Bisericii, va fi semnat un protocol de colaborare între Ministerul Agriculturii și Biserica Ortodoxă Română.

Bugetul pregătit în acest sens, inclusiv pentru campanie de informare organizate în colaborare cu camerele agricole județene și postul public de televiziune, este de 10 milioane de lei, pentru 5 ani.