Guvernul a decis, in sedinta de luni, suspendarea pana la 1 ianuarie 2013 a taxei de prima vanzare pentru autovehiculele inmatriculate inainte de 2007.

Persoanele care au achitat aceasta taxa, incepand cu data de 13 ianuarie a.c., vor primi banii inapoi de la organul fiscal competent.
Decizia de suspendare a acestei taxe s-a luat saptamana trecuta in coalitie si a venit pe fondul protestelor declansate in Piata Universitatii.
Ministrul mediului, Laszlo Borbely a precizat ca amanarea unor prevederi din Legea taxei auto este necesara din cauza unei decizii a Curtii Europene de Justitie, care a constatat ca exista o discriminare intre proprietarii de masini.
„Decizia Curtii Europene de Justitie a penalizat Romania, pentru ca a fost o jumatate de an cand trebuiau sa plateasca taxa de prima inmatriculare doar proprietarii masinilor aduse din strainatate. E o decizie politica, CEJ a obligat Romania, fiind o discriminare indirecta a trebuit sa rezolvam aceasta problema”, a spus Laszlo Borbely.

2 COMENTARII

 1. Eu nu inteleg nimic cu aceasta taxa cine mai plateste cine nu ,cine primeste bani inapoi numai cei ce au platittaxa dupa13ian a.c., dar cei care au platit taxa inainte?

 2. A propos de concesii,

  „Institutul de Cardiologie IASI nu a semnat contractul cu CAS”

  Doua intrebarii :

  1. ESTE privat acest institut ?
  2. Dacaeste institutie publica de cine sunt platiti ?

  Merci

  NB

  Ce cred responsabilii judetului de acest smilblik ?

Comentariile sunt închise.