Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein venit la Bucuresti a participat joi la o ceremonie in care Guvernul SUA a donat doua sume de bani pentru renovarea a doua spitale din Romania. Astfel ca, pentru Spitalul din Ghimpati,judetul Giurgiu a donat 410 000 de dolari iar pentru Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii “Sf Maria” din Iasi a donat 300 000 de dolari.

Potrivit unui comunicat al ambasadei SUA, proiectul vizand Spitalul din Ghimpati este finantat de Comandamentul European al SUA (EUCOM) si va include renovarea fatadei spitalului, ferestrele, sistemul electric si de incalzire, acoperisul si usile. „Aproximativ 25.000 de cetateni care traiesc in Ghimpati si in imprejurimi vor beneficia de acest proiect”. In comunicat mai scria ca vineri, ambasadorul SUA va merge la Iasi pentru a anunta donatia de 300 000 de dolari.

Proiectul fiind finantat tot de EUCOM, va include renovarea zidurilor, podelelor, ferestrelor si a sistemului electric de la etajul 3 al spitalului.

„În 2012, guvernul SUA a contribuit cu 1,32 milioane de dolari la îmbunătățirea serviciilor de sănătate, care au inclus aceste două proiecte și un sistem de tele-medicină pentru Ministerul Sănătății, finanțat de Agenția Americană pentru Comerț și Dezvoltare (USTDA). Alte proiecte ale EUCOM includ modernizarea heliportului Spitalului Clinic Județean de Urgență din Constanța, renovarea dispensarului din Cincu, renovarea dispensarului “Nicolae Bălcescu” din județul Constanța, renovarea aripii unui spital din Hârșova, finanțarea Inițiativei pentru Sănătatea Femeilor din România și un program de conștientizare privind tuberculoza”, se mai specifica in comunicat.

2 COMENTARII

  1. nu e rau deloc.
    daca ponta mai redeschide dintre cele inchise,vor fi motive de speranta.

    • Ce vorbesti???Cu ajutorul americanilor sa se faca renovarile ….dar ei ce au facut cu banii de la UE si FMI????? si i-au bagat in buzunarele proprii sau in conturi straine… nu e nevoie de multe spitale si neutilate…e nevoie de putzine si bune si personal platit si pregatit pe masura „dunitrule”.

Comentariile sunt închise.